Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025 - 21:02
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ελλάδα Κοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Money & Life by Money & Life
9 Φεβρουαρίου 2023
in Κοινωνία
0 0
0
Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη
Share on FacebookShare on Twitter

Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή είναι τελικά η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση εις βάρος μιας τρίτης γυναίκας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας, ενώ ο 60χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης όπως έχει δικαίωμα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αναμένοντας να κριθεί και από ανώτερο δικαστήριο.

Προηγουμένως, η εισαγγελέας της έδρας είχε τονίσει ότι τα κριτήρια του νόμου πληρούνται, για να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στον Φιλιππίδη, με την επιβολή όμως περιοριστικών όρων. «Έχει γνωστή διαμονή, δεν προκύπτει σκοπός φυγής του» είπε h εισαγγελέας ενώ, σε ό,τι αφορά στο αν είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι, αντικαθιστώντας την προφυλάκιση του ηθοποιού με όρους.

Τότε είχε κριθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρoνομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, «ο οποίος όμως εξακολουθεί να μην είναι φιλικός για τον κατηγορούμενο». Επομένως, ανέφερε η εισαγγελέας, «το θέατρο και η τηλεόραση που ο κατηγορούμενος γνώριζε τα θύματά του δεν έχει χώρο γι’ αυτόν σήμερα».

Καταλήγοντας, η εισαγγελέας ζήτησε να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μία φορά το μήνα -όπως και έγινε.

Προηγουμένως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του. Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες. Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι ο πελάτης του κρατήθηκε στη φυλακή επί 11 μήνες, εξαιτίας της κατηγορίας για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για την οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώος. Όσο για τις δύο απόπειρες βιασμού, ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη είπε ότι, και στις δύο περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος άνοιξε την πόρτα στις δύο γυναίκες και τους ζήτησε να περάσουν έξω. «Ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά απόπειρα βιασμού, όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του “περάστε έξω”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει η πλήρης δίκαιωση του κ. Φιλιππίδη, συμπλήρωσε. «Εμείς κρατάμε ότι για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Κάθε καταδικαστική απόφαση του προκαλεί πόνο» σημείωσε, ενώ είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν έχει λόγο να ζητήσει συγγνώμη, αφού δεν δέπραξε το αδίκημα.

Η πλευρά Φιλιππίδη είχε ζητήσει ελαφρυντικά

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα».

Απόρριψη των ελαφρυντικών είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας κ. Στέλλα Στόγια ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες, που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

Πηγή

Tags: Πέτρος Φιλιππίδης
Previous Post

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ – Παγετός και χιονοπτώσεις την Πέμπτη

Next Post

Ιστορίες από το «17»: Η τσιπούρα του Καραμανλή, τα γεμιστά της Τρόικας και τα μπουκάλια του Σινάτρα

Related Posts

Νέες τάσεις στην ενημέρωση και η Ελληνική πραγματικότητα
Ειδήσεις

Νέες τάσεις στην ενημέρωση και η Ελληνική πραγματικότητα

18 Ιουνίου 2025
Πανελλαδικές εξετάσεις: Αποτελέσματα με SMS – Άνοιξε η πλατφόρμα καταχώρισης κινητού
Ειδήσεις

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αποτελέσματα με SMS – Άνοιξε η πλατφόρμα καταχώρισης κινητού

18 Ιουνίου 2025
Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Αναμένονται τα προσωρινά αποτελέσματα και ξεκινούν οι ενστάσεις
Ειδήσεις

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Γυρνούν την πλάτη οι επιχειρήσεις

11 Ιουνίου 2025
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού – Ποιοι δικαιούνται συμμετοχή
Ειδήσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού – Ποιοι δικαιούνται συμμετοχή

7 Ιουνίου 2025
Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη
Ελλάδα

Προσωπικός Αριθμός: Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο

4 Ιουνίου 2025
Κοινωνικός Τουρισμός
Ελλάδα

Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις – Ποιοι ταξιδεύουν με μηδενική συμμετοχή

1 Ιουνίου 2025
Next Post
Ιστορίες από το «17»: Η τσιπούρα του Καραμανλή, τα γεμιστά της Τρόικας και τα μπουκάλια του Σινάτρα

Ιστορίες από το «17»: Η τσιπούρα του Καραμανλή, τα γεμιστά της Τρόικας και τα μπουκάλια του Σινάτρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Πληρωμές σε 79.617 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

Πληρωμές σε 79.617 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

2 ημέρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

2 μήνες ago
Circle Internet Group

Circle: Κέρδη 16% μετά την έγκριση νομοσχεδίου για τα σταθερά κρυπτονομίσματα

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

πρόωρες εκλογές

Τι σημαίνει το νέο σενάριο πρόωρων εκλογών – Όλα τα δεδομένα και οι υπολογισμοί

19 Ιουνίου 2025
Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 2,3% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το 2024

Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 2,3% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το 2024

19 Ιουνίου 2025
Βρετανία: 23 δισεκ. ευρώ για τη χρηματοδοτική στήριξη εξαγωγικών επιχειρήσεων εν μέσω ανησυχίας για τους αμερικανικούς δασμούς

Ζημιές 200 εκατ.€ για την ελληνική οικονομία

19 Ιουνίου 2025
TEN Ltd. διεξάγει 32η ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων στην Αθήνα

TEN Ltd. διεξάγει 32η ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων στην Αθήνα

19 Ιουνίου 2025
Ευρώπη: Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ

Ευρώπη: Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ

19 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Τι σημαίνει το νέο σενάριο πρόωρων εκλογών – Όλα τα δεδομένα και οι υπολογισμοί
  • Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 2,3% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το 2024
  • Ζημιές 200 εκατ.€ για την ελληνική οικονομία
  • TEN Ltd. διεξάγει 32η ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων στην Αθήνα

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.