Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025 - 09:03
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ταξίδια Τουρισμός

«Βούλιαξαν» οι τοπ προορισμοί για το Πάσχα – Τα θετικά μηνύματα για την τουριστική σεζόν

Money & Life by Money & Life
6 Μαΐου 2024
in Τουρισμός
0 0
0
«Βούλιαξαν» οι τοπ προορισμοί για το Πάσχα – Τα θετικά μηνύματα για την τουριστική σεζόν

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, για την αναχώρηση ταξιδιωτών για τα νησιά. Αυστηροί οι έλεγχοι στην είσοδο των πλοίων για τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για τον Covid-19 προκειμένου να γίνει η επιβίβαση, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Share on FacebookShare on Twitter

Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί αυτό το Πάσχα «βούλιαξαν» από επισκέπτες, με τους εκδρομείς να επιλέγουν τόσο την οδική πρόσβαση, όσο και την ακτοπλοϊκή, αλλά και την αεοροπορική. Τα νησιά είχαν την τιμητική τους με τους ταξιδιώτες να γεμίζουν Ιόνιο και Κυκλάδες, ενώ έκαναν ποδαρικό και στα ξενοδοχειακά θέρετρα των υπόλοιπων νησιών που άνοιξαν για τη σεζόν του 2024.

Με την τουριστική κίνηση για την περίοδο του Πάσχα να καταγράφεται αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εν ελλάδι τουριστικών πρακτόρων, Fedhatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, ο εγχώριος τουρισμός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Γεμάτα με κόσμο ήταν το Πάσχα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τη Χίο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη να βρίσκονται στην πρώτη θέση, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και τη Λέρο, να πρωτοστατούν.

Επιπλέον, το Ιόνιο πρωταγωνίστησε και φέτος στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών με τη μεγάλη ζήτηση για Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Παξούς και Ιθάκη, λόγω και των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα.

Το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα Ιωάννινα έλκυσαν τους ταξιδιώτες που προτίμησαν την ενδοχώρα, ενώ η Χαλκιδική όσους αναζήτησαν τον συνδυασμό με την θάλασσα. Η Πελοπόννησος είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα η Μονεμβασιά, η Στούπα, η Καρδαμύλη, και η Καλαμάτα, όπως και το Ξυλόκαστρο και το Ναύπλιο.

Πληρότητες που άγγιξαν το 100% στις μετακινήσεις
Με πληρότητες που άγγιξαν το 100% κορυφώθηκε η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφάνισε και το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ έφτασαν στο μάξιμουμ με δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού, όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την Κυριακή του Πάσχα καταγράφηκαν 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5), το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 (αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για την Τρίτη του Πάσχα (7/5), 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για την Τετάρτη (8/5) 516 πτήσεις (261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Οι προτιμήσεις των εκδρομέων
Οι τοπ προορισμοί εσωτερικού για το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN, από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν:

Από Αθήνα, η παραδοσιακά δημοφιλής Κέρκυρα, ενώ η Ικαρία και η Σητεία αποτελούν την φετινή «έκπληξη» λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος και η Κω.

Από Θεσσαλονίκη, φέτος ιδιαίτερη δημοφιλία γνώρισε η Κως, η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Λήμνος.

Μεγάλη κινητικότητα είχαν και δημοφιλή δρομολόγια, όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Ηράκλειο, Αθήνα – Ρόδος και Αθήνα – Χανιά.

Δυναμικό ντεμπούτο έκανε η σεζόν
Παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα και το κόστος των αποδράσεων έχει ανέβει αισθητά, η κίνηση της Πασχαλινής περιόδου, δίνει μια πρόσθετη δυναμική στη θερινή σεζόν, επιφυλάσσοντας υψηλές επιδόσεις, ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, σε ηπειρωτικούς προορισμούς οι κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεπέρασαν το 90%. Εξίσου υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στον Αργοσαρωνικό.

Ενδεικτικά, στην Καλαμάτα, οι προ-κρατήσεις άγγιξαν το 92% στην πλατφόρμα Airbnb. Στο Ναύπλιο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν επίσης το 92%. Το Λεωνίδιο ήταν fully booked, ενώ στην κοντινή παραλία Τυρός οι προ-κρατήσεις άγγιξαν το 95%. Η Μονεμβάσια κατέγραψε προ-κρατήσεις στο 100%, την ώρα που στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις έφτασαν το 98%. Στην Ναύπακτο τέλος, οι προ-κρατήσεις για ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες ήταν τις προηγούμενες ημέρες στο 98%.

Τι δείχνει η κίνηση των πρώτων μηνών του 2024
Το α’ δίμηνο του 2024 η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας έφτασε το 59,3% (έναντι 54,4% του Α’ διμήνου του 2023). Το θετικό είναι ότι ο φετινός Φεβρουάριος εξελίχθηκε θετικότερα του Φεβρουαρίου 2023, αλλά και του Ιανουαρίου 2024, δείχνοντας ότι η δυναμική του προορισμού έχει συνέχεια. Έτσι, έκλεισε με μέση πληρότητα 66,3% (έναντι 58% του Φεβρουαρίου του 2023 -δηλαδή με αύξηση της τάξης του 14,3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2023- και έναντι του Ιανουαρίου του 2024, όταν η μέση πληρότητα ήταν 52,8%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με την GBR Consulting, οι θετικές επιδόσεις του πρώτου διμήνου αποτελούν μια ένδειξη για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί η χρονιά.

Παράλληλα, τόσο ο κορυφαίος tour operator TUI , όσο και άλλοι μικρότεροι ευρωπαϊκοί οργανισμοί εκτιμούν ότι ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2024 η ζήτηση για την Ελλάδα κινείται σε επίπεδα αυξημένα κατά 30% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν προβλέπεται τουριστική κίνηση τουλάχιστον κατά 10% υψηλότερη σε σχέση με πέρσι.

Πηγή: cnn.gr

Tags: προορισμοί για το Πάσχα
Previous Post

Καφές: Γιατί κυριαρχεί ο freddo espresso – Πώς διαμορφώνονται οι καταναλώσεις

Next Post

Εφορία: Πώς θα γλιτώσετε πρόστιμα από 25% έως και 75%

Related Posts

Ρόδος
Ταξίδια

Η Ρόδος και τα «διαμάντια» του Νοτίου Αιγαίου σπάνε ρεκόρ το 2025

23 Αυγούστου 2025
Φωτογραφία: Zagori Mountain Running
Πολιτισμός

Zagori Mountain Running: Ενας αγώνας ορεινής εξερεύνησης

30 Ιουλίου 2025
Σκόπελος
Προορισμοί

Η γαλλική «Vogue» «ανακαλύπτει» την εξωτική Σκόπελο

25 Ιουλίου 2025
Συνεργασία τουρισμού και εμπορίου για ενίσχυση της αγοραστικής εμπειρίας στην Ελλάδα
Ελλάδα

Συνεργασία τουρισμού και εμπορίου για ενίσχυση της αγοραστικής εμπειρίας στην Ελλάδα

25 Ιουλίου 2025
Γιάννης Χατζής
Ελλάδα

Γιάννης Χατζής: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η φιλοξενία είναι το σταθερό μας έδαφος»

24 Ιουλίου 2025
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προορισμοί

Μεσσηνία: Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

21 Ιουλίου 2025
Next Post
Εφορία: Πώς θα γλιτώσετε πρόστιμα από 25% έως και 75%

Εφορία: Πώς θα γλιτώσετε πρόστιμα από 25% έως και 75%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Αρης Κουρκουμέλης ανέλαβε Βοηθός Υπουργός για το Εμπόριο και την Οικονομική Ασφάλεια. Photo: DHS.GOV

Σημαντικός διορισμός για τον ομογενή Άρη Κουρκουμέλη στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

2 ημέρες ago
Κόστος θέρμανσης για το χειμώνα: Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

Με οδηγό το κυπριακό παράδειγμα οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Κρήτη

1 ημέρα ago
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Έφυγε από τη ζωή στα 79 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

17 ώρες ago
Δημόσιο

Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο – Τι αλλάζει από το 2026

2 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Fed χαλαρώνει τους κανόνες – Ενισχύονται τα τραπεζικά κέρδη στις ΗΠΑ

Άνοδος στον βασικό πληθωρισμό των ΗΠΑ – Η Fed σε δίλημμα για τα επιτόκια

25 Αυγούστου 2025
Δημόσιο

Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο – Τι αλλάζει από το 2026

25 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Έφυγε από τη ζωή στα 79 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

24 Αυγούστου 2025
ο καιρός σήμερα

O καιρός σήμερα: Μικρή πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι

24 Αυγούστου 2025
Κόστος θέρμανσης για το χειμώνα: Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

Με οδηγό το κυπριακό παράδειγμα οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Κρήτη

24 Αυγούστου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Άνοδος στον βασικό πληθωρισμό των ΗΠΑ – Η Fed σε δίλημμα για τα επιτόκια
  • Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο – Τι αλλάζει από το 2026
  • Έφυγε από τη ζωή στα 79 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας
  • O καιρός σήμερα: Μικρή πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.