Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025 - 16:14
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home LIFESTYLE

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς που ήλθε από το Μονακό για να μαγέψει το κοινό της Ελλάδας, με την ευκαιρία των 100 χρόνων Maria Callas!

Money & Life by Money & Life
6 Δεκεμβρίου 2023
in LIFESTYLE, Πολιτισμός
0 0
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς που ήλθε από το Μονακό για να μαγέψει το κοινό της Ελλάδας, με την ευκαιρία των 100 χρόνων Maria Callas!
Share on FacebookShare on Twitter

Το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία την ημέρα γενεθλίων της Maria Callas , γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της, με διήμερο φαντασμαγορικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη , από το θεσμό Maria Callas Monaco Gala & Awards και την Πρόεδρο και ιδρύτρια του, Ιωάννα Ευθυμίου.
Αρχικά, την 1 η Δεκεμβρίου 2023, στο Φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση ενός πολύ ιδιαίτερου γλυπτού με τίτλο “Maria Callas & H.S.H Princess Grace of Monaco, an Eternal Friendship” του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Marcos Marin που δραστηριοποιείται στο Μονακό , αλλά έργα του υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Το άγαλμα τοποθετήθηκε εκεί μόνιμα εκεί στη μνήμη της στενής φιλίας της Maria Callas και της Πριγκίπισσας Grace του Μονακό, και συμβολίζει την αδελφοποίηση των δυο χωρών, του Μονακό και της Ελλάδας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από το Μονακό, τόσο ο καλλιτέχνης Marcos Marin, αλλά και η Luciana Paulina Pinhero de Montigny, απεσταλμένη του παλατιού. Η Luciana De Montigny είναι Πρόεδρος της οργάνωσης Brazil – Monaco, και συνεργάζεται εκτενώς με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο σε πολλά projects , κυρίως φιλανθρωπικού σκοπού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό αυτό γλυπτό είναι δωρεά της σημαντικής για το φιλανθρωπικό της έργο που ζει επίσης κυρίως στο Μονακό , κυρίας Κλέλιας Χατζηϊωάννου. Η τελετή αποκαλυπτηρίων στο Foyer του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έγινε από την Πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κα Ευγενία Αλεξανδροπούλου – Αιγυπτιάδου, την Πρόεδρο του Maria Callas Monaco Gala & Awards Ιωάννα Ευθυμίου, τον Πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα Βασίλη Αποστολόπουλο, την απεσταλμένη του Πρίγκιπα Luciana De Montigny, παρουσία επίσης επίσημων προσκεκλημένων που τίμησαν την σεμνή τελετή, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κ. Ζέρβας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κος Σ. Κωνσταντινίδης, τα διοικητικά μέλη του Δήμου και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μέλη Υπουργείων, γνωστοί επιχειρηματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, κ.ά.. Το γεγονός τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Προξενείου του Μονακό και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η τοποθέτηση αυτού του γλυπτού είναι πολύ σημαντική μια και εγκαινιάζει έναν συνδετικό κρίκο επικοινωνίας ανάμεσα στη Ελλάδα και το Μονακό, με σκοπό τις μακροπρόθεσμες σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το μεγάλο Gala Όπερας Maria Callas Monaco Gala & Awards ,που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2023, στην Grand Ball αίθουσα το ξενοδοχείου Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.
Στην φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, βραβεύτηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπου παρουσίασαν ένα μαγευτικό κονσέρτο οι καλλιτέχνες Έλενα Κελεσίδη , Γιάννης Χριστόπουλος και Βαλέρια Χαριτίδου, σηματοδοτώντας με μοναδικό τρόπο την ημέρα των γενεθλίων της Maria Callas, στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς συμπληρώθηκαν τα 100 χρόνια ακριβώς από τη γέννηση της. Το Gala πραγματοποιήθηκε στην Grand Ball Salle του ξενοδοχείου Hyatt Regency , Θεσσαλονίκης.
Πλήθος κόσμου προσήλθε στην εκδήλωση, η οποία ήταν ήδη sold out δύο μήνες πριν πραγματοποιηθεί, όπου οι τυχεροί απόλαυσαν μία λαμπερή βραδιά υψηλών προδιαγραφών, copy paste από το Πριγκιπάτο του Μονακό, με gourmet γεύσεις και art de la table, υπό τους ήχους της Όπερας, κονσέρτο, βραβεύσεις αλλά και εκπλήξεις που περίμεναν το κοινό, όπως μία διαφορετική επίδειξη μόδας με μόνο ένα φόρεμα! Ένα φόρεμα εμπνευσμένο από τη μεγάλη Ντίβα της Όπερας Maria Callas και την Τραβιάτα και ουρά 100 μέτρων, που φτιάχθηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση από τη γνωστή Θεσσαλονικιά σχεδιάστρια Δήμητρα Σιδηροπούλου για να συμβολίσει και να σηματοδοτήσει με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση της.
Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Ντάβλας , συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της εκδήλωσης Ιωάννα Ευθυμίου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η γνωστή επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη Ρίτα Κατσαούνη.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την πορεία τους στις τέχνες , επιστήμη , φιλανθρωπία και επιχειρηματικότητα γνωστά ονόματα όπως ο διεθνούς φήμης συνθέτης κος Γιώργος Χατζηνάσιος, η γνωστή σε όλους μεγάλη καλλιτέχνιδα Μιμή Ντενίση ,ο διάσημος καλλιτέχνης από το Μονακό Marcos Marin, οι καλλιτέχνες της Όπερας Έλενα Κελεσσίδη και Γιάννης Χριστόπουλος, ο Dr Γεώργιος Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Ευγενία Αλεξανδρόπουλου Αιγυπτιάδου, ο εμπνευστής του Christina O Κώστας Καράμπελας, η Πρόεδρος της Στοργής κα Τίμη Μπακατσέλου, η Πρόεδρος των Θερμαίδων κα Όλγα Τσιμισκή, ο Κωσταντίνος Παγίδας, η Κατερίνα Κίτσου, Γιολάντα Πεπέ, Κωσταντίνος Καλοκασίδης, Ρούλα Ταχταρίδου, Αγγελική Χόντου, Δήμητρα Σιδηροπούλου, Τάσος Ζαφειριάδης, Γιώργος Πορτοκαλίδης και Θέμης & Δημήτρης Σαρασίδης.
Επίσης ακολούθησε και δημοπρασία έργων τέχνης με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών όπως του γνωστού ζωγράφου Μάνος Ιωαννίδη.
Το γεγονός της βραδιάς ήταν η αυθόρμητη κίνηση του μέγιστου καλλιτέχνη που βραβεύτηκε κου Γιώργου Χατζηνάσιου ο οποίος άφησε άφωνο το κοινό που αργότερα τον καταχειροκρότησε παίζοντας τη θρυλική σύνθεση Όπερας που συνέθεσε ο ίδιος , με τίτλο El Greco.
Μοναδικές στιγμές επίσης με τη βράβευση της κας Μιμής Ντενίση και το συγκινητικό λόγο της που είχε να κάνει με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Κάτι που εντυπωσίασε επίσης στη μαγευτική αυτή εκδήλωση ήταν το υπέροχο Second Walz του Shostakovich, που χόρεψαν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή οι Χρύσα Αυταρά και ο Ζαχαρίας Αλεξίου.
Τα 3.000 λουλούδια και η εντυπωσιακή διακόσμηση που είχαν άρωμα Μονακό , έγιναν από την διοργανώτρια εκδηλώσεων κα Βίκυ Τζήκα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί γνωστοί προσκεκλημένοι όπως οι Μαριάννα Λάτση, Στάθης Κωσταντινίδης, Κατερίνα Τσαπικίδου, Σταύρος Καλαφάτης , Κωνσταντίνος Ζέρβας , Νίκος Τριμάττης, Παύλος Ευθυμίου, Δέσποινα Μοιραράκη, Οδύσσεια Κωνστάντουρα, Χρήστος Χατζηβασιλείου, Θάλεια Εξάρχου, Θοδωρής Μακρής, Βασιλική Τσίντζου, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Πέγκυ Φιλίππου, το ζεύγος Μανιού, Παναγιώτης Μαρμαριδης, Νίκος Κρητικός, David Gatt, Κώστας Κατσαούνης, Ράνια Μπουντούρη και πολλοί άλλοι.
Το Maria Callas Monaco Gala & Awards άφησε τις ωραιότερες εντυπώσεις και υπόσχεται να γίνει κι εδώ ένας θεσμός που σίγουρα θα αφήσει εποχή!

papadakispress.gr

Tags: Maria Callas
Previous Post

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο – Οι δικαιούχοι Διαβάστε περισσότερα: ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο – Οι δικαιούχοι

Next Post

Α. Συρίγος και Κ. Φίλης αναλύουν τον συμβολισμό της επίσκεψης Ερντογάν

Related Posts

Σίσσυ Χρηστίδου
LIFESTYLE

Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκαλυπτικές δηλώσεις για τις αντιδράσεις στην εμφάνισή της και το διαζύγιο με τον Θοδωρή Μαραντίνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Χρήστος Μάστορας και Γαρυφαλλιά Καληφώνη
LIFESTYLE

Χρήστος Μάστορας και Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους σύμφωνα με δημοσιεύματα

1 Δεκεμβρίου 2025
Thanksgiving στην Αθήνα: Οι Έλληνες celebrities που τίμησαν την αμερικανική γιορτή
LIFESTYLE

Thanksgiving στην Αθήνα: Οι Έλληνες celebrities που τίμησαν την αμερικανική γιορτή

29 Νοεμβρίου 2025
Βραζιλία: H προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί πλέον την Πρεσβεία της Ελλάδας
Πολιτισμός

Βραζιλία: H προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί πλέον την Πρεσβεία της Ελλάδας

28 Νοεμβρίου 2025
«A Jazzy Christmas» στο Half Note – Μια βραδιά γεμάτη swing, λάμψη και γιορτινή διάθεση με τον Αδάμ Τσαρούχη
LIFESTYLE

«A Jazzy Christmas» στο Half Note – Μια βραδιά γεμάτη swing, λάμψη και γιορτινή διάθεση με τον Αδάμ Τσαρούχη

27 Νοεμβρίου 2025
Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε
LIFESTYLE

Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε

27 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Α. Συρίγος και Κ. Φίλης αναλύουν τον συμβολισμό της επίσκεψης Ερντογάν

Α. Συρίγος και Κ. Φίλης αναλύουν τον συμβολισμό της επίσκεψης Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος πάνω από τις 2.100 μονάδες

20 ώρες ago
Απόγονος του ιδρυτή της «Leonidas» ο 24χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα

Απόγονος του ιδρυτή της «Leonidas» ο 24χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα

2 ημέρες ago
Οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο

Επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος Δεκεμβρίου: Σταθερή εικόνα με μικρές αυξομειώσεις

8 ώρες ago
Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

8 μήνες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

3 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
ΦΠΑ για νεόδμητα ακίνητα

Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

3 Δεκεμβρίου 2025
Σάκης Αρναούτογλου: «Έρχονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες»

Κακοκαιρία από Πέμπτη: Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών

3 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσκόπηση Interview

Πληθωρισμός στο 2,9% τον Νοέμβριο καθώς ενέργεια, τρόφιμα και υπηρεσίες ανεβάζουν το κόστος ζωής

3 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη
  • Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
  • Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό
  • Κακοκαιρία από Πέμπτη: Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.