Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025 - 20:23
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Συνταγή για Καραβίδες Αχνιστές με Τσίλι

Money & Life by Money & Life
3 Ιουνίου 2024
in Γαστρονομία, Ειδήσεις
0 0
0
Συνταγή για Καραβίδες Αχνιστές με Τσίλι
Share on FacebookShare on Twitter

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 3

Υλικά Συνταγής

1.500 γρ φρέσκες καραβίδες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κτς ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Λίγο χοντρό αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, κατάλληλη για τον όγκο που έχουν οι καραβίδες μας.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κτγ από την καυτερή πιπεριά.

Τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν αλλά δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία.

Μετά από λίγα λεπτά, δυναμώνουμε την εστία μας και σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τις φρέσκες καραβίδες και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.

Αφήνουμε τις καραβίδες να αχνιστούν για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα ή ανακινούμε την κατσαρόλα με προσοχή ώστε να ανακατευτούν.

Οι φρέσκες καραβίδες θέλουν λίγο μαγείρεμα, ίσα ίσα να βγάλουν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.

Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τις καραβίδες αχνιστές με τσίλι και τις τοποθετούμε σε μία βαθιά πιατέλα.

Περιχύνουμε τις αχνιστές καραβίδες με τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και τις σερβίρουμε μαζί με λίγες φέτες από λεμόνι.

Πως τρώμε τις Καραβίδες Αχνιστές με Τσίλι

Πιάνουμε με το ένα χέρι το κεφάλι και με το άλλο την ουρά κοντά στο κεφάλι.

Τραβάμε απαλά μέχρι να χωριστεί η ουρά και να μείνει μέσα της το ψαχνό της καραβίδας.

Πιέζουμε την ουρά σε όλο το μήκος της για να σπάσουν τα κόκκαλα που είναι στο κάτω μέρος της ουράς.

Ανοίγουμε το κέλυφος και αφαιρούμε την καθαρή ουρά καραβίδας.

Την βουτάμε στη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο λεμόνι αν χρειάζεται.

πικάντικες καραβίδες στην κατσαρόλα
Φρέσκες Καραβίδες Αχνιστές

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 3

ΠΗΓΗ

Tags: συνταγή
Previous Post

Κλιματιστικό: Πόσο ρεύμα καίει ανά ώρα με τα νέα τιμολόγια

Next Post

Εθνική, Alpha, Πειραιώς: “Χαράτσι” 10 ευρώ κάθε μήνα στους πελάτες

Related Posts

Χρηματιστήριο Αθηνών
Ειδήσεις

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

5 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής
Ειδήσεις

Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

5 Δεκεμβρίου 2025
Περικοπές προσωπικού η HP έως το 2028 και νέο μοντέλο λειτουργίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη
Ειδήσεις

Περικοπές προσωπικού η HP έως το 2028 και νέο μοντέλο λειτουργίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

5 Δεκεμβρίου 2025
Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ εκατοντάδες μεταβιβάσεις ακινήτων και γονικές παροχές για πιθανές παραβάσεις
Ειδήσεις

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ εκατοντάδες μεταβιβάσεις ακινήτων και γονικές παροχές για πιθανές παραβάσεις

5 Δεκεμβρίου 2025
Η Αττική στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Byron – Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις
Ειδήσεις

Η Αττική στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Byron – Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις

5 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος του ιουνίου

Εθνική, Alpha, Πειραιώς: "Χαράτσι" 10 ευρώ κάθε μήνα στους πελάτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με στήριξη από τις ευρωπαϊκές αγορές

1 ημέρα ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

2 ώρες ago
Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

7 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός

Χώρισαν Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός μετά από περίοδο έντονης επαγγελματικής πίεσης

5 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

5 Δεκεμβρίου 2025
Γεωπάρκο Νισύρου

Γεωπάρκο Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

5 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Χώρισαν Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός μετά από περίοδο έντονης επαγγελματικής πίεσης
  • Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
  • Γεωπάρκο Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.