Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025 - 12:56
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Gala

Ποια εστιατόρια της χώρας έκοψαν πρώτα το νήμα στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025

Money & Life by Money & Life
6 Απριλίου 2025
in Gala, Γαστρονομία
0 0
0
Ποια εστιατόρια της χώρας έκοψαν πρώτα το νήμα στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Share on FacebookShare on Twitter
Για την Ίο, τη Σίφνο, την Πάρο και την Τήνο βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αντώνης Ψάλτης («Ήταν ένα μικρό καράβι», 14,5/20, Τήνος), Γιάννης Μαρκουλής («Μάριο», 14,5/20, Πάρος), Κώστας Μπουγιούρης («Ηλιοβασίλεμα», 14,5/20, Σύρος), Φλώρα Παρασκευοπούλου («Nos», Ξεν. «Nos Hotel & Villas», 14,5/20, Σίφνος), Φίλιππος Παναγόπουλος («Rada», Ξεν. «Cove Paros», 14,5/20, Πάρος), Ελισσάβετ Τάτση («Το Θαλασσάκι», 14,5/20, Τήνος), Γιάννης Δεναξάς («Grandma’s», Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», 14,5/20, Ίος), Ντένις Χάλαϊ («Iθaka», 14,5/20, Ίος), Σπύρος Τζίλης («Ches», Ξεν. «Calilo», 15/20, Ίος). Επίσης βραβεύτηκαν τα εστιατόρια «Cantina» (14,5/20, Σίφνος) και «Μαραθιά» (14,5/20, Τήνος). Τη βράβευση έκανε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ογδόντα οκτώ εστιατόρια που τιμούν την εθνική μας γεύση είτε στην παραδοσιακή είτε στη σύγχρονη εκδοχή της ανέδειξαν φέτος Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 φτάνοντας στην όγδοή τους χρονιά με αυτόνομη έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου με τον Κώστα Σεμερτζίδη μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρο Βούγια
Panoulis
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννη Ηλιοπούλου με τον Κώστα Σεμερτζίδη μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρο Βούγια

H συναρπαστική και ιστορική κουζίνα της Θεσσαλονίκης

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων του Αθηνοράματος την Τετάρτη 2 Απριλίου στο «Makedonia Palace», σε μια τελετή που φώτισε τη συναρπαστική και ιστορική κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες και οι σεφ τους παρέλαβαν τα βραβεία τους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο «Makedonia Palace», έχοντας ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη από κάθε μεριά της Ελλάδας. Το εμβληματικό «Varoulko Seaside» στον Πειραιά διατήρησε για μια ακόμα χρονιά τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας με βαθμολογία 16/20, ενώ τη δεύτερη θέση, με βαθμολογία 15,5/20, κατέκτησαν το «Selene» της Σαντορίνης και το «Noble Gourmet» της Ρόδου.

Οι Κυκλάδες με 22 και η Βόρεια Ελλάδα με 20 βραβευμένα εστιατόρια, για τη
Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία και τη Θράκη, έκοψαν πρώτες το νήμα, συγκεντρώνοντας σχεδόν τις μισές διακρίσεις της βραδιάς, από την οποία δεν έλειψαν όπως πάντα οι ανατροπές και οι ανακατατάξεις. Έτσι, 9 εστιατόρια έχασαν φέτος το βραβείο τους λόγω πτώσης στη βαθμολογική τους επίδοση, ενώ 15 εισήλθαν για πρώτη φορά στο θεσμό, με την Αθήνα να αποσπά 5 και την
Πελοπόννησο 4 νέες διακρίσεις για φέτος.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Ακης Σακελλαρίου και Μυρτώ Αλικάκη
Panoulis
Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Ακης Σακελλαρίου και Μυρτώ Αλικάκη

Mastres of the ceremony

Το θεατρικό κόνσεπτ της απονομής που παρουσίασαν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Άκης Σακελλαρίου όπως και το dîner de gala που ακολούθησε ήταν αφιερωμένα φέτος στην ιδιαίτερη γευστική κληρονομιά της έδρας του θεσμού, τη Θεσσαλονίκη.

Τι σχέση έχει άραγε το ρήμα σαβουρώνω με τη ζεστή σάλτσα που έτρωγαν στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη; Τι ήταν τα κολλύρια; Τι έτρωγαν οι μουσουλμάνοι στην Άνω Πόλη της οθωμανικής εποχής και τι οι σεφαραδίτες Εβραίοι; Πόσο επηρέασαν οι Πόντιοι και οι Θράκες την κουζίνα της Θεσσαλονίκης; Οι διαφορετικές γευστικές κουλτούρες που άφησαν στο πέρασμα των αιώνων έντονο το αποτύπωμά τους και δημιούργησαν ένα ξεχωριστό πολυσυλλεκτικό ανθολόγιο για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης, ζωντάνεψαν μέσα από τα κείμενα της βραδιάς, τα οποία προέκυψαν ύστερα από εις βάθος μελέτη και έρευνα και προσέφεραν ένα μοναδικό ταξίδι στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.

Ιδιαίτερη στιγμή, η συγκινητική αναφορά στον αείμνηστο Γιάννη Μπουτάρη και στον τρόπο με τον οποίο η μνήμη, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, διαπνέει την κουζίνα της Θεσσαλονίκης, για την οποία ο ίδιος έκανε τόσα.
Οι chefs της βραδιάς Βασίλης Μουρατίδης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Μανώλης Παπουτσάκης, Δημήτρης Παμπόρης
Panoulis
Οι chefs της βραδιάς Βασίλης Μουρατίδης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Μανώλης Παπουτσάκης, Δημήτρης Παμπόρης

Eνα 8 hands μενού κι ένα νέο fine dining αφήγημα

Το δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις ήταν συνδεδεμένο με το πνεύμα της βραδιάς. Τέσσερις σημαντικοί και επιδραστικοί σεφ της πόλης ερεύνησαν και επέλεξαν εμβληματικά πιάτα από την κουζίνα της Θεσσαλονίκης, τα οποία εκσυγχρόνισαν και έφεραν στο σήμερα μέσα από μια δημιουργική προσέγγιση που δεν απέκοψε όμως τον ομφάλιο λώρο με την παράδοση. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου παρουσίασε τη δική του οπτική για τον μεζέ, αποτίνοντας φόρο τιμής στην πολίτικη κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μουρατίδης τίμησε με φαντασία την ποντιακή γαστρονομική κουλτούρα της πόλης, ενώ ο Μανώλης Παπουτσάκης αναμετρήθηκε δημιουργικά με την πλούσια εβραϊκή της παράδοση. Ο Δημήτρης Παμπόρης φώτισε περίτεχνα την αστική πλευρά της κουζίνας της Θεσσαλονίκης και τον δυτικότροπο χαρακτήρα της. Από κοινού δημιούργησαν ένα μοναδικό 8 hands μενού και μαζί ένα νέο fine dining αφήγημα για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις σεφ καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό στο τέλος του δείπνου για τις εξαιρετικές τους δημιουργίες, που εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους της τελετής απονομής. Το εμβληματικό «Makedonia Palace» φιλοξένησε και υποστήριξε για ακόμα μία χρονιά αυτή την απαιτητική και υψηλού επιπέδου εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο. Η άριστα προπονημένη μπριγάδα της κουζίνας του ξενοδοχείου, αλλά και η ομάδα του σέρβις, με καινούργιες στολές ειδικά για την περίσταση, χειροκροτήθηκαν επίσης για την εξαιρετική ροή μιας βραδιάς αφιερωμένης στους καλύτερους εκφραστές της ελληνικής γεύσης.

Διαβάστε Περισσότερα 

Tags: Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Previous Post

Εφαρμογή της ΑΑΔΕ για επιχειρήσεις και δήμους: Ποιες άνοιξαν

Next Post

ΗΠΑ: Χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά των πολιτικών του Τραμπ και του Μασκ

Related Posts

Φεστιβάλ Ελάτειας
Gala

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας επιστρέφει στους πρόποδες του Παρνασσού με Μαλάμα, Πασχαλίδη και Σάττι

23 Ιουλίου 2025
Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού
Γαστρονομία

Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού με νέους οινοποιούς

21 Ιουλίου 2025
Βραβεία Στέλιου Χατζηιωάννου 2025: 300.000€ για νέους επιχειρηματίες
Gala

Βραβεία Στέλιου Χατζηιωάννου 2025: 300.000€ για νέους επιχειρηματίες

19 Ιουλίου 2025
Οι φάρσες της Χριστίνας Ωνάση: Η στενή της φίλη αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά
Gala

Οι φάρσες της Χριστίνας Ωνάση: Η στενή της φίλη αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά

14 Ιουλίου 2025
Τις φωγραφίες παραχώρησε η «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
Gala

Γευστικό ταξίδι στα «χρυσά» του διαγωνισμού «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»

12 Ιουλίου 2025
Agape Zoe Corfu Summer Festival
Gala

Agape Zoe Corfu Summer Festival 2025: Η Κέρκυρα φοράει τα ακουστικά της

9 Ιουλίου 2025
Next Post
ΗΠΑ: Χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά των πολιτικών του Τραμπ και του Μασκ

ΗΠΑ: Χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά των πολιτικών του Τραμπ και του Μασκ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

νέες θέσεις εργασίας

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 700 νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΔΥΠΑ

6 ημέρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

3 μήνες ago
Πιερρακάκης: Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη καταλυτική στον χώρο της παιδείας

Πιερρακάκης: Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη καταλυτική στον χώρο της παιδείας

10 μήνες ago
Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

1 έτος ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωτογραφία: Zagori Mountain Running

Zagori Mountain Running: Ενας αγώνας ορεινής εξερεύνησης

30 Ιουλίου 2025
Ενίσχυση έως 200.000 ευρώ σε εξαγωγικές ΜμΕ μέσω νέου προγράμματος ΕΣΠΑ

Ενίσχυση έως 200.000 ευρώ σε εξαγωγικές ΜμΕ μέσω νέου προγράμματος ΕΣΠΑ

30 Ιουλίου 2025
e-ΕΦΚΑ: Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών

Νέα ψηφιακή υπηρεσία για συνταξιούχους που εργάζονται

30 Ιουλίου 2025
Νέος γύρος εμπορικού πολέμου: Τραμπ δίνει τελεσίγραφο στην Κίνα για δασμούς – Παγκόσμια ανησυχία για τις συνέπειες

ΗΠΑ – Κίνα: Συμφωνία για παράταση της δασμολογικής εκεχειρίας αλλά χωρίς σημαντική πρόοδο

30 Ιουλίου 2025
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μύκονο για οικογενειακές διακοπές – Ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης με θέα το Αιγαίο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μύκονο για οικογενειακές διακοπές – Ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης με θέα το Αιγαίο

29 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Zagori Mountain Running: Ενας αγώνας ορεινής εξερεύνησης
  • Ενίσχυση έως 200.000 ευρώ σε εξαγωγικές ΜμΕ μέσω νέου προγράμματος ΕΣΠΑ
  • Νέα ψηφιακή υπηρεσία για συνταξιούχους που εργάζονται
  • ΗΠΑ – Κίνα: Συμφωνία για παράταση της δασμολογικής εκεχειρίας αλλά χωρίς σημαντική πρόοδο

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.