Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025 - 17:12
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

Money & Life by Money & Life
28 Μαΐου 2024
in Γαστρονομία, Ειδήσεις
0 0
0
Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό
Share on FacebookShare on Twitter

Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις.

30′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
2 ώρες και 15′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10′

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε το πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό, ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε κατά μέρος για 5-6 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο άλευρα και το αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα οποία πλάθουμε σε μπάλες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά.
  5. Τις πιέζουμε με τις παλάμες μας ή τις ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη, δίνοντας οβάλ σχήμα, και τσιμπάμε τις δύο μυτερές άκρες ώστε να δώσουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα βαρκούλας.
  6. Ανασηκώνουμε ελαφρά και τα πλαϊνά τοιχώματα, για να συγκρατήσουν στη συνέχεια τη γέμιση.
  7. Τις βάζουμε πάλι σε ταψί, σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι με ρίγανη κατά βούληση και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πεϊνιρλί

  1. Μοιράζουμε το μισό μείγμα κασεριού στις ζύμες-βαρκούλες που ετοιμάσαμε και από πάνω στρώνουμε από ένα κομμάτι παστουρμά.
  2. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κασεριού. Τέλος, μοιράζουμε από ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε πεϊνιρλί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Μαζί προθερμαίνουμε κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.
  4. Μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος, βγάζουμε προσεκτικά το ζεστό ταψί, το στρώνουμε με λαδόκολλα και τακτοποιούμε εκεί τα πεϊνιρλί.
  5. Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη και το τυρί να λιώσει. Αν θέλουμε, ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε από 1 κρόκο αυγού στο κέντρο κάθε πεϊνιρλί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί και ο κρόκος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.

Tags: πεϊνιρλί
Previous Post

Conference League: Αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων ο ΗΣΑΠ από τις 18:00

Next Post

Μουσείο Ακρόπολης: Η μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe

Related Posts

παλαιά ακίνητα
Ειδήσεις

Νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης: Πώς αλλάζει η δημοτική επιβάρυνση για ακίνητα

7 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
Γαστρονομία

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Κώστας Καραμανλής
Ειδήσεις

Καραμανλής: «Η ερήμωση της υπαίθρου αποτελεί εθνική απειλή – Στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους»

7 Δεκεμβρίου 2025
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ειδήσεις

Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως κομβικό ενεργειακό παίκτη: Τα μηνύματα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

7 Δεκεμβρίου 2025
Eurostat: Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ σε βάρος στεγαστικού κόστους
Ειδήσεις

Eurostat: Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ σε βάρος στεγαστικού κόστους

7 Δεκεμβρίου 2025
καιρός σήμερα
Ειδήσεις

Καιρός σήμερα: Πού επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες

7 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Μουσείο Ακρόπολης: Η μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe

Μουσείο Ακρόπολης: Η μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

1 ημέρα ago
καιρός σήμερα

Καιρός σήμερα: Πού επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες

8 ώρες ago
Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη

Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη

21 ώρες ago
Λουκουμάδες: Μια γλυκιά απόλαυση με πλούσια ιστορία

Λουκουμάδες: Μια γλυκιά απόλαυση με πλούσια ιστορία

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

παλαιά ακίνητα

Νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης: Πώς αλλάζει η δημοτική επιβάρυνση για ακίνητα

7 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: «Η ερήμωση της υπαίθρου αποτελεί εθνική απειλή – Στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους»

7 Δεκεμβρίου 2025
Formula 1: Στο Άμπου Ντάμπι κρίνεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε της δεκαετίας

Formula 1: Στο Άμπου Ντάμπι κρίνεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε της δεκαετίας

7 Δεκεμβρίου 2025
Shaya: Σχέδια για επανένωση των Hi-5 μετά από 20 χρόνια – Τι αποκαλύπτει για τη διαφήμιση

Shaya: Σχέδια για επανένωση των Hi-5 μετά από 20 χρόνια – Τι αποκαλύπτει για τη διαφήμιση

7 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης: Πώς αλλάζει η δημοτική επιβάρυνση για ακίνητα
  • Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
  • Καραμανλής: «Η ερήμωση της υπαίθρου αποτελεί εθνική απειλή – Στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους»
  • Formula 1: Στο Άμπου Ντάμπι κρίνεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε της δεκαετίας

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.