Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025 - 19:09
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

Money & Life by Money & Life
28 Μαΐου 2024
in Γαστρονομία, Ειδήσεις
0 0
0
Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό
Share on FacebookShare on Twitter

Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις.

30′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
2 ώρες και 15′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10′

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε το πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό, ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε κατά μέρος για 5-6 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο άλευρα και το αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα οποία πλάθουμε σε μπάλες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά.
  5. Τις πιέζουμε με τις παλάμες μας ή τις ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη, δίνοντας οβάλ σχήμα, και τσιμπάμε τις δύο μυτερές άκρες ώστε να δώσουμε σε κάθε κομμάτι το σχήμα βαρκούλας.
  6. Ανασηκώνουμε ελαφρά και τα πλαϊνά τοιχώματα, για να συγκρατήσουν στη συνέχεια τη γέμιση.
  7. Τις βάζουμε πάλι σε ταψί, σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι με ρίγανη κατά βούληση και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πεϊνιρλί

  1. Μοιράζουμε το μισό μείγμα κασεριού στις ζύμες-βαρκούλες που ετοιμάσαμε και από πάνω στρώνουμε από ένα κομμάτι παστουρμά.
  2. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κασεριού. Τέλος, μοιράζουμε από ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε πεϊνιρλί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Μαζί προθερμαίνουμε κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.
  4. Μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος, βγάζουμε προσεκτικά το ζεστό ταψί, το στρώνουμε με λαδόκολλα και τακτοποιούμε εκεί τα πεϊνιρλί.
  5. Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη και το τυρί να λιώσει. Αν θέλουμε, ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε από 1 κρόκο αυγού στο κέντρο κάθε πεϊνιρλί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί και ο κρόκος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.

Tags: πεϊνιρλί
Previous Post

Conference League: Αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων ο ΗΣΑΠ από τις 18:00

Next Post

Μουσείο Ακρόπολης: Η μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe

Related Posts

panettone
Γαστρονομία

Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα

28 Νοεμβρίου 2025
ΑΤΜ: καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ
Ειδήσεις

Επιστροφή ενός ενοικίου σε δικαιούχους και καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

28 Νοεμβρίου 2025
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα διατηρεί τη 10η θέση, ενώ η Πολωνία αυξάνει την πίεση
Αθλητικά

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα διατηρεί τη 10η θέση, ενώ η Πολωνία αυξάνει την πίεση

28 Νοεμβρίου 2025
Ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
Ειδήσεις

Ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

28 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία Adel: Η έντονη επιδείνωση αναμένεται αύριο πρωί στην Αττική
Ειδήσεις

Κακοκαιρία Adel: Η έντονη επιδείνωση αναμένεται αύριο πρωί στην Αττική

27 Νοεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών
Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ήπια υποχώρηση

27 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Μουσείο Ακρόπολης: Η μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe

Μουσείο Ακρόπολης: Η μεταπολεμική Ελλάδα μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ήπια υποχώρηση

23 ώρες ago
ΑΤΜ: καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Επιστροφή ενός ενοικίου σε δικαιούχους και καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

10 ώρες ago
Black Friday 2025: Πότε «απογειώνονται» οι προσφορές σε Aegean και Sky Express

Black Friday 2025: Πότε «απογειώνονται» οι προσφορές σε Aegean και Sky Express

2 εβδομάδες ago
«Αποχαιρετούν» τον κηδεμόνα τους: Η ιστορία των τεσσάρων σκύλων στο κηδειόχαρτο της Αθήνας

«Αποχαιρετούν» τον κηδεμόνα τους: Η ιστορία των τεσσάρων σκύλων στο κηδειόχαρτο της Αθήνας

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

panettone

Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα

28 Νοεμβρίου 2025
Βραζιλία: H προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί πλέον την Πρεσβεία της Ελλάδας

Βραζιλία: H προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί πλέον την Πρεσβεία της Ελλάδας

28 Νοεμβρίου 2025
Μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης με επιδότηση έως 70% και προϋπολογισμό έως 425.000 ευρώ

Μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης με επιδότηση έως 70% και προϋπολογισμό έως 425.000 ευρώ

28 Νοεμβρίου 2025
ΑΤΜ: καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Επιστροφή ενός ενοικίου σε δικαιούχους και καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

28 Νοεμβρίου 2025
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα διατηρεί τη 10η θέση, ενώ η Πολωνία αυξάνει την πίεση

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα διατηρεί τη 10η θέση, ενώ η Πολωνία αυξάνει την πίεση

28 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα
  • Βραζιλία: H προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί πλέον την Πρεσβεία της Ελλάδας
  • Μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης με επιδότηση έως 70% και προϋπολογισμό έως 425.000 ευρώ
  • Επιστροφή ενός ενοικίου σε δικαιούχους και καταβολή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.