Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025 - 16:50
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home LIFESTYLE

Πασχαλινό γιαουρτόψωμο

Money & Life by Money & Life
26 Απριλίου 2021
in LIFESTYLE
0 0
0
Πασχαλινό γιαουρτόψωμο
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα πλούσιο αρωματικό ψωμί για το Πάσχα. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε μια δυο μέρες πριν το κόψετε Αν το φτιάχνουμε οποιαδήποτε άλλη εποχή και δε θέλουμε να διακοσμήσετε με κόκκινα αυγά μπορούμε όταν ανέβει το ψωμί να χαράξουμε ακτινωτά με το μαχαίρι 5-6 γραμμές. Φουρνίζουμε αμέσως όπως είναι. Αυτό θα ανέβει περισσότερο και οι γραμμές θα ανοίξουν λίγο σαν ρωγμές.

Συστατικά:
1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. αλάτι
50 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακελλάκια ξερή
1 κ.σ. μαχλέπι τριμμένο
6-8 κ.σ.κανελόζουμο (βράζουμε για 15 λεπτά 1/2 φλ. νερό με ένα ξύλο κανέλας κομματιασμένο και 2 γαρίφαλα)
5 κ.σ. ζάχαρη
4 αβγά
300 γρ.γιαούρτι
γάλα χλιαρό όσο χρειαστεί
8 κ.σ.. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
4 κόκκινα αβγά για το στόλισμα

Οδηγίες:
1. Βάζουμε στο μπολ του ζυμώματος ή του μίξερ τα αβγά, το γιαούρτι, το ζουμί της κανέλας, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαγιά.

2. Προσθέτουμε δύο χούφτες από το αλεύρι και χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε υγραίνοντάς το με όσο χλιαρό γάλα χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη λεία και ελαστική.

4. Βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε να ενωθεί καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί είκοσι λεπτά περίπου.

5. Πλάθουμε καρβέλι ή κουλούρα και κάνουμε με το χέρι μας ή με ένα ξύλο τέσσερις τρύπες στην περιφέρεια του ψωμιού. Βάζουμε εκεί τα κόκκινα αυγά και φροντίζουμε να μπουν μέσα στη ζύμη σχεδόν μέχρι τη μέση.

6. Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

7. Αλείφουμε με χτυπημένο ασπράδι αβγού για να γυαλίσει ή με ολόκληρο αυγό χτυπημένο για να κάνει σκούρο χρώμα.

8. Τρυπάμε σε 4-5 σημεία με ένα ξύλο και ψήνουμε για 45-60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα.

ΠΗΓΗ : gourmed

Previous Post

Τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα

Next Post

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Related Posts

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
LIFESTYLE

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση
LIFESTYLE

Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

14 Δεκεμβρίου 2025
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα ζήσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»
LIFESTYLE

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα ζήσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

13 Δεκεμβρίου 2025
Έκτακτη απουσία της Έλενας Παπαρίζου από το The Voice – Στο πλευρό της παραγωγής ο Κωστής Μαραβέγιας
LIFESTYLE

Έκτακτη απουσία της Έλενας Παπαρίζου από το The Voice – Στο πλευρό της παραγωγής ο Κωστής Μαραβέγιας

13 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μουσική, φως και γιορτινές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους
LIFESTYLE

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μουσική, φως και γιορτινές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

11 Δεκεμβρίου 2025
Γιάννης Αϊβάζης – Μαρία Κορινθίου
LIFESTYLE

Γιάννης Αϊβάζης – Μαρία Κορινθίου: Ξεχωριστά Χριστούγεννα , αλλά με σχέση αμοιβαίου σεβασμού

11 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

24 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

7 ώρες ago
Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

22 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

15 Δεκεμβρίου 2025
Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

15 Δεκεμβρίου 2025
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
  • Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών
  • Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
  • Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.