Η ΑΑΔΕ ικανοποίησε το αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα
Μία εβδομάδα επιπλέον έχουν στη διάθεσή τους φορολογούμενοι και επιχειρήσεις για να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις του 2025, μετά από απόφαση της ΑΑΔΕ. Η νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται για τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, αντί για την αρχικά προβλεπόμενη 15η Ιουλίου.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετικό αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και αφορά τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, ελήφθη υπόψη η πίεση που δέχθηκε το πληροφοριακό σύστημα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής.
Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 313.000 δηλώσεις νομικών προσώπων – αριθμός που πλησιάζει το σύνολο των 338.000 δηλώσεων του 2024. Αντίστοιχα, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 6.413.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.543.853 πέρυσι.
Με βάση τον ρυθμό υποβολής των προηγούμενων ημερών –που ξεπέρασε τις 10.600 δηλώσεις ημερησίως για τα νομικά πρόσωπα και τις 80.000 για τα φυσικά– η παράταση των επτά ημερών θεωρείται επαρκής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς προβλήματα.