Αυξημένες είναι οι κρατήσεις στα ελληνικά εστιατόρια στην Αστόρια εν όψει της Κυριακής του Πάσχα, με ορισμένα εξ αυτών να είναι ήδη κλεισμένα τουλάχιστον στις ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Στο εστιατόριο «Νησί», που βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και 32ης Οδού, στο ακίνητο όπου επί δεκαετίες λειτουργούσε το ιστορικό «Athens Cafe», ο σεφ Ματθαίος Πεκίνης ετοιμάζει το αυθεντικό μενού της μεγάλης γιορτής, με σουβλιστό αρνί, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και όλα τα εδέσματα της ημέρας.
«Την Κυριακή του Πάσχα είμαστε γεμάτοι από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Κυριολεκτώ ότι δεν θα χωράει κανένας, έχουμε ήδη κρατήσεις για 150 με 170 άτομα. Πέρυσι δεν ήταν έτσι, φέτος έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις», τονίζει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο κ. Πεκίνης, ο οποίος τονίζει πως η Διεύθυνση του εστιατορίου θα δημιουργήσει ένα ελληνικό πασχαλινό σκηνικό.
«Θα έχουμε 8 – 9 αρνιά στη σούβλα, στο δρόμο. Θα έχουμε και μαγειρίτσα, εάν κάποιος επιθυμεί την Κυριακή του Πάσχα, διότι το Μεγάλο Σάββατο δεν θα είμαστε ανοικτοί μετά τα μεσάνυχτα», είπε ο κ. Πεκίνης.

Ο σεφ Ματθαίος Πεκίνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:«ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣΣτο ίδιο μήκος κύματος και το εστιατόριο «Telly’s Taverna» στην 23η Λεωφόρο στην Αστόρια. Η ιδιοκτήτρια, Νταϊάνα Λοϊζέλ, συνεχίζει μια παράδοση που έχει ξεκινήσει εδώ και 12 χρόνια για την Κυριακή του Πάσχα, με αρνιά στη σούβλα, τόσο μπροστά στο δρόμο όσο και στην πίσω αυλή, αξιοποιώντας και τις αναμενόμενες ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
«Και φέτος το Πάσχα θα έχουμε ειδικό μενού. Θα ψήσουμε αρνιά έξω στο δρόμο. Θα πάρουμε 13 αρνιά, 2 – 3 κοντοσούβλια, τσουρέκια και πασχαλινά αυγά. Δεν θα έχουμε prefix μενού, ο καθένας μπορεί να παραγγείλει ό,τι και όπως θέλει», αναφέρει η κ. Λοϊζέλ, η οποία είδε το ενδιαφέρον του κοινού κυριολεκτικά να εκτοξεύεται, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός του εστιατορίου να καλείται να εξυπηρετήσει εκατοντάδες άτομα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

«Ήδη έχουν κάνει κράτηση 450 άτομα για το χρονικό διάστημα από τις 12:30 μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι. Υπολογίζω βέβαια πως μέχρι το τέλος της μέρας θα εξυπηρετήσουμε γύρω στα 700 άτομα, αλλά μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι αυτές που σας είπα. Τη Μεγάλη Παρασκευή κλείνουμε, αλλά ανοίγουμε το Μεγάλο Σάββατο. Όμως, θα κλείσουμε πριν την Ανάσταση. Εγώ μετά θα μεταβώ στο άλλο μας εστιατόριο, στο Πορτ Τσέστερ, όπου έχω φούρνους και θα βάλουμε μπούτια να ψήνονται όλη τη νύχτα», αναφέρει η Νταϊάνα Λοϊζέλ.
Στην περιοχή του Ντίτμαρς, ο Νίκος Λάμπρου προετοιμάζει ένα ειδικό μενού – προσφορά (pre fix menu) για την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η προσέλευση ήταν μεν μαζική, όμως έπαιξε αρνητικό ρόλο ο βροχερός καιρός. Φέτος, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής προβλέπεται ηλιοφάνεια, ο ίδιος περιμένει πως στο «Niko’s Souvlaki» θα γίνεται το αδιαχώρητο.

«Το prefix περιλαμβάνει ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια πιατέλα με κοκορέτσι, αρνί, κοντοσούβλι χοιρινό, κοτόπουλο και εξοχικό της σούβλας 200 δολάρια. Είναι πλούσια μερίδα», τονίζει ο κ. Λάμπρου, δηλώνοντας αισιόδοξος για την πληρότητα του εστιατορίου.
«Εχουν ήδη έρθει παραγγελίες, το σίγουρο είναι πως θα έχουμε αρκετό κόσμο και θα βοηθήσει ο καιρός. Θα έχουμε ωραία μέρα. Φέτος έχει πιο πολύ ζήτηση, πέρυσι μάς τα είχε χαλάσει λίγο η βροχή», καταλήγει ο κ. Λάμπρου.