Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025 - 09:45
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αθλητικά

Ο Σλούκας ανασταίνει τον Μάρτιν, ο Ολυμπιακός θέλει και το ντέρμπι.

Το διπλό στο Κάουνας, βρίσκει τον Ολυμπιακό έτοιμο για το αβαντάζ έδρας κι ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για την μεγάλη επιστροφή του διδύμου Σλούκα-Μάρτιν και την θέληση των "ερυθρολεύκων" μετά τη Ζάλγιρις να υποτάξουν και τον Παναθηναϊκό στο "αιώνιο" ντέρμπι.

Money & Life by Money & Life
16 Μαρτίου 2022
in Αθλητικά
0 0
0
Ο Σλούκας ανασταίνει τον Μάρτιν, ο Ολυμπιακός θέλει και το ντέρμπι.
Share on FacebookShare on Twitter

Με τη νίκη του στο Κάουνας ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ. Οι 17 νίκες (με τις ρωσικές ομάδες μέσα) οι 16 (χωρίς αυτές) δίνουν την πρόκριση στους οκτώ. Ήδη είναι περισσότερες από όσες έκανε την τελευταία τριετία. Πέρσι είχε 16-18, πρόπερσι στη σεζόν που διακόπηκε 12-16 και την περίοδο 2018-19 μόλις 15-15. Οι επιδόσεις του, δηλαδή, πλησιάζουν εκείνες του 2018, όταν τερμάτισε στην τρίτη θέση (με 19-11, σε πρωτάθλημα 15 ομάδων).

Ο πρώτος στόχος έχει κατακτηθεί από τους “ερυθρόλευκους”, που επιστρέφουν στα πλέι-οφ και κυνηγούν πλέον το αβαντάζ έδρας. Η εμφάνιση τους σε ένα γήπεδο που έχαναν σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια πείθει ότι μπορούν να πετύχουν και αυτό το κατόρθωμα και να μένει ως μοναδική εκκρεμότητα η πρόκρισή τους στο φάιναλ-φορ. Ξέρω, Γιώργο Μπαρτζώκα, πήγαμε πολύ μακριά, προέχει το επόμενο ματς, δηλαδή το αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός πήγε στη Λιθουανία αποφασισμένος, διαβασμένος και έτοιμος. Δεν του πήγαν όλα πρίμα, βρήκε όμως σιγά-σιγά τις σταθερές του, κυρίως χάρη στην σπουδαία αμυντική του απόδοση στο δεύτερο μέρος όταν έπιασε τόπο η πίεση στην μπάλα, οι καλές περιστροφές, οι βοήθειες. Μπορεί η Ζάλγκιρις να έβαλε δυο-τρία μεγάλα σουτ, σε γενικές γραμμές, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε καλό σχέδιο, πήγε το ρυθμό εκεί που ήθελε και εξαναγκάζοντας τους Λιθουανούς σε 15 λάθη είχε κάνει το πρώτο βήμα.

Όταν κατάφερε να περιορίσει και την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους, έκανε το δεύτερο. Απέμενε ένα τρίτο και ήταν τα … μεγάλα σουτ, που έλειπαν πολύ μέχρι το 30. Πράγματι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός σούταρε 3/17 τρίποντα (0/5 στην τρίτη περίοδο) και όλα μπλόκαραν εκεί, αφού ούτε οι καλές άμυνες, ούτε τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ αλλά και οι καλές πάσες, είχαν αποτέλεσμα.

Στην τελευταία (και πιο κρίσιμη) περίοδο ο Ολυμπιακός σούταρε 5/9 τρ, με Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ μάλιστα να ευστοχούν για πρώτη φορά μετά από έξι προσπάθειες! Ήταν οι στιγμές που οι Πειραιώτες άρχισαν να χτίζουν (και να κρατάνε) τη διαφορά με αποκορύφωμα τα δυο τελευταία που κράτησαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση ασφαλείας.

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε μια χορταστική εμφάνιση, τρέχοντας παντού, αλλά και σκοράροντας τους περισσότερους πόντους (18) στη φετινή σεζόν. Γι αυτό έπαιξε περισσότερο απ’ όλους, ακόμη κι από τον Σάσα Βεζένκοβ, που συνήθως έχει την πρωτοκαθεδρία, αφήνοντας στον πάγκο για πολλή ώρα και τον εξαιρετικό (όσο αγωνίστηκε) Σακίλ Μακ Κίσικ.

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είχε σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο, αφού ακόμη κι εκείνοι που έπαιξαν λίγο όπως ο Πρίντεζης ή ο Λαρεντζάκης έδωσαν το στίγμα τους.

Τα κεράσματα του Σλούκα σε Μάρτιν

Αλλά αν προσέξατε, ο Ολυμπιακός παρουσίασε στο Κάουνας ένα δίδυμο που όπως είχαμε μάθει από πέρσι, όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση κερδίζει μεγάλα ματς. Ναι, σπουδαίος ο Γουόκαπ τα δίνει όλα στην άμυνα, βάζει τα χέρια του παντού, κλέβει μπάλες, πασάρει σωστά, ναι τρομερός ο Φαλ έχει κάνει τη διαφορά φέτος βγαίνοντας να μαρκάρει ακόμη και στο τρίποντο, να βάζει σωστά πλάτη και να δίνει ακόμη πιο σωστά την μπάλα στον ελεύθερο συμπαίκτη του, όμως είχαμε καιρό να δούμε τόσο αποτελεσματικό το ντουέρο Κώστα Σλούκα και Χασάν Μάρτιν.

Ο διεθνής άσος έχει πατήσει γκάζι στα τελευταία ματς, όχι τόσο στο σκοράρισμα, όσο στη δημιουργία. Στους τελευταίους τρεις αγώνες ο Σλούκας έχει 26 από τις 59 ασίστ που έδωσε συνολικά ο Ολυμπιακός. Μέσος όρος 8.6 πάσες, ανά αγώνα! Κάπως έτσι πέρασε στην πέμπτη θέση των κορυφαίων πασέρ της διοργάνωσης, αφήνοντας μια ασίστ πίσω τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αν τώρα δεν μετρήσουν όσες έδωσε εναντίον των Ρωσικών ομάδων αφαιρέστε του 12 από τις 1256 που μετράει ως τώρα.

Οι περισσότερες από τις πάσες του οξυδερκή Σλούκα, καταλήγουν στα χέρια του Χασάν Μάρτιν. Έκανε υπομονή, ίσως και υπέρ το δέον, ο Ολυμπιακός για να δει ξανά τον εκρηκτικό σέντερ που έπαθε μεγάλη ζημιά πέρσι και την ξανάπαθε το καλοκαίρι. Πέρασαν μήνες με τον Μάρτιν καθηλωμένο στο παρκέ, μια φάση πίσω σε τάιμινγκ, εκρηκτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι οπαδοί της ομάδας ωρύονταν, ζητώντας εδώ και τώρα αντικατάσταση του. Μπορεί μια τέτοια σκέψη να πέρασε και από το μυαλό του Μπαρτζώκα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίμησε να στηρίξει τον παίκτη που επέλεξε πέρσι κι ο Αμερικανός δείχνει ότι έχει βγει από ένα ληθαργο σχεδόν μιας σεζόν.

Μοιάζει να έχει ξαναβρεί την έκρηξή του και έρχεται πλέον να πλαισιώσει ιδανικά τον Φαλ αλλά και να προσφέρει πόντους στον Ολυμπιακό, που έλειψαν πολύ σε όλο αυτό το διάστημα της αγωνιστικής σιωπής του. Ο Μάρτιν που περνούσε απαρατήρητος, είναι εδώ και τρεις αγώνες, σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού με μέσο όρο 14.6π (79% δίποντα) και 4.3 ριμπάουντ.

Είτε ολοκληρώνοντας τα πικ εν ρολ με τις πάσες του Σλούκα, είτε κερδίζοντας επιθετικά ριμπάουντ, ή έχει καλή κίνηση χωρίς την μπάλα για την έξτρα πάσα κοντά στο καλάθι, ο Μάρτιν ξαναγίνεται αυτός που μάθαμε στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Κι αν συνεχίσει έτσι ο Ολυμπιακός αποκτά ξαφνικά ένα πολύ δυναμικό σέντερ. Λες και πήρε … άλλο παίκτη.

Το ντέρμπι έχει ιδιαιτερότητες

Ένα μήνα μετά τον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ξανά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά σαν γηπεδούχος. Ένα ακόμη κομβικό ματς, στην προσπάθεια της ομάδας να εξασφαλίσει το αβαντάζ έδρας (και να κυνηγήσει την τρίτη θέση).

Αλλά και μια ιδιαίτερη μονομαχία γιατί ο Παναθηναϊκός, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται, έχει δεν έχει κίνητρο, είναι πάντα ο πιο ιδιαίτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού (ισχύει και τούμπαλιν). Ουσιαστικά οι “ερυθρόλευκοι” πάνε να παίξουν το ντέρμπι χωρίς προπόνηση, με την κούραση του πήγαινε έλα στο Κάουνας, άλλά και την ενέργεια που ξόδεψαν ήδη για να υποτάξουν την πολύ ανθεκτική Ζάλγκιρις.

Είναι, ωστόσο πιο ζεστοί, είναι μια ομάδα που έχει βάλει στόχους. Και έναν-έναν τους κατακτάει. Κύπελλο, πρόκριση στα πλέι-οφ της EuroLeague και τώρα αβαντάζ έδρας. Μια νίκη ακόμη στο σακούλι τον φέρνει πιο κοντά στο πλεονέκτημα, αφού μετά θα ψάχνει επί της ουσίας μία ακόμη σε τρεις αγώνες. Πρώτα το ντέρμπι, ωστόσο…

ΠΗΓΗ SPORT24 GR.

Previous Post

ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ….

Next Post

ΤΕΝΙΣ Εγκατέλειψε η Σαβίλ και πήγε προημιτελικά η Σάκκαρη

Related Posts

Το φαινόμενο Ρέξαμ: Από την άσημη ομάδα της Ουαλίας σε επενδυτικό «μαγνήτη»
Αθλητικά

Το φαινόμενο Ρέξαμ: Από την άσημη ομάδα της Ουαλίας σε επενδυτικό «μαγνήτη»

9 Δεκεμβρίου 2025
Formula 1: Στο Άμπου Ντάμπι κρίνεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε της δεκαετίας
Αθλητικά

Formula 1: Στο Άμπου Ντάμπι κρίνεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε της δεκαετίας

7 Δεκεμβρίου 2025
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Η αποστολή για το ντέρμπι με την ΑΕΚ – Επιστρέφει ο Ντέσερς μετά από δύο μήνες

30 Νοεμβρίου 2025
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα διατηρεί τη 10η θέση, ενώ η Πολωνία αυξάνει την πίεση
Αθλητικά

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα διατηρεί τη 10η θέση, ενώ η Πολωνία αυξάνει την πίεση

28 Νοεμβρίου 2025
Λίνα Σουλούκου
Αθλητικά

Λίνα Σουλούκου: Πώς η συνεργασία Ολυμπιακού – Νότιγχαμ Φόρεστ ενισχύει αγωνιστικά και εμπορικά τους δύο συλλόγους

20 Νοεμβρίου 2025
Μουντιάλ 2026
Αθλητικά

Μουντιάλ 2026: Οι 34 ομάδες που «σφράγισαν» εισιτήριο

18 Νοεμβρίου 2025
Next Post
ΤΕΝΙΣ Εγκατέλειψε η Σαβίλ και πήγε προημιτελικά η Σάκκαρη

ΤΕΝΙΣ Εγκατέλειψε η Σαβίλ και πήγε προημιτελικά η Σάκκαρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Μητσοτάκης: Ταξίδια εντός ΕΕ μόνο με 3η δόση εμβολίου για τους άνω των 60

Νέοι αυστηροί κανόνες στις ΗΠΑ: Υποχρεωτική η παράδοση ιστορικού social media για τουρίστες

24 ώρες ago
Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο

Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο

2 ημέρες ago
Grand Hyatt Athens

Ελληνικός τουρισμός: στις 15 Δεκεμβρίου το 7ο συνέδριο «Μια εθνική υπόθεση» στο Grand Hyatt Athens

23 ώρες ago
Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα

Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα

19 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραμπ κατά δημοσκοπήσεων για την οικονομία: «Πότε θα φανεί το μεγαλείο της Αμερικής;»

Τραμπ κατά δημοσκοπήσεων για την οικονομία: «Πότε θα φανεί το μεγαλείο της Αμερικής;»

12 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλονται ξανά οι αυξήσεις στις εισφορές επαγγελματιών: Ποια θα είναι τα νέα ποσά από το 2026

Αναβάλλονται ξανά οι αυξήσεις στις εισφορές επαγγελματιών: Ποια θα είναι τα νέα ποσά από το 2026

12 Δεκεμβρίου 2025
Καταβολές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων από τις 17 Δεκεμβρίου – Ποιοι πληρώνονται

12 Δεκεμβρίου 2025
Καιρός

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία

12 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μουσική, φως και γιορτινές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μουσική, φως και γιορτινές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

11 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Τραμπ κατά δημοσκοπήσεων για την οικονομία: «Πότε θα φανεί το μεγαλείο της Αμερικής;»
  • Αναβάλλονται ξανά οι αυξήσεις στις εισφορές επαγγελματιών: Ποια θα είναι τα νέα ποσά από το 2026
  • ΔΥΠΑ: Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων από τις 17 Δεκεμβρίου – Ποιοι πληρώνονται
  • Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.