Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026 - 04:16
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ελλάδα Κοινωνία

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την 1η Δεκεμβρίου

Money & Life by Money & Life
18 Νοεμβρίου 2021
in Κοινωνία
0 0
0
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την 1η Δεκεμβρίου
Share on FacebookShare on Twitter

Για ακόμη μία χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φορά τα γιορτινά του και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που έχει, όπως πάντα, κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.

Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, οι Φωτεινές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα στην Αγορά και τα φωτισμένα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα Σιντριβάνια που χορεύουν, η μεγάλη γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου και η πάντα φαντασμαγορική παραμονή πρωτοχρονιάς είναι μόνο λίγες από τις εμπειρίες που έχουν γίνει πια παράδοση για χιλιάδες επισκέπτες, αναδεικνύοντας το ΚΠΙΣΝ σε αγαπημένο χριστουγεννιάτικο προορισμό.

1η Δεκεμβρίου: Τα γιορτινά φώτα ανάβουν
Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 19.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με την ιδιαίτερη σύμπραξη της νεανικής ορχήστρας και χορωδίας του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και του συγκροτήματος ONIRAMA. Μαζί παρουσιάζουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα, αλλά και διεθνείς επιτυχίες, συνδεδεμένες με την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου, σε νέες, ανατρεπτικές διασκευές. Η ξεχωριστή αυτή βραδιά, με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Δημήτρη Κουρούμπαλη, φωτίζεται όχι μόνο από τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά και από αγαπημένες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, οι οποίες ξετυλίγονται στη σκηνή της Αγοράς και έρχονται να δώσουν τη «μαγιά» για την εμπειρία των φετινών γιορτών.

Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια στα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού ανάβουν, τα έλατα της Αγοράς αποκαλύπτονται σε όλη τους τη λάμψη, ενώ οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνουν ευρηματικά παιχνίδια φωτός με τους περαστικούς. Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρασύρουν ακόμη και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι, που συμμετέχουν με τον δικό τους θεαματικό τρόπο.

Φωτεινές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Και τα φετινά Χριστούγεννα τέσσερις φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους συνθέτουν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τη χειμωνιάτικη βόλτα τους στην ονειρική ατμόσφαιρα του Πευκώνα, του Ξέφωτου, του Θόλου και των Φυτεμένων Δωμάτων και να εξερευνήσουν τα όρια μεταξύ φωτός και ήχου, παίζοντας με διαδραστικές φωτιστικές εγκαταστάσεις.

Ν’ ακολουθήσουν τις φωτεινές διαδρομές του Aqueous της Jen Lewin, το οποίο βρίσκεται στο Ξέφωτο και είναι εμπνευσμένο από τη φυσική συμμετρία. Ν’ αφήσουν τη λάμψη των πυγολαμπίδων από το Firefly Field των Studio Toer να τους οδηγήσει στον Θόλο, όπου αιωρούνται στο δικτύωμά του εκατοντάδες σημεία φωτός. Και να ζήσουν μια αισθητηριακή εμπειρία σύνδεσης με τα συναισθήματά τους με το Living Lantern των Neon στον Πευκώνα που συνδυάζει φως, χρώμα και μορφή, προσφέροντας μια ευεργετική ανάπαυλα διαλογισμού. Τέλος, μπορούν να περπατήσουν στο μονοπάτι του Φάρου φωτίζοντας τη διαδρομή τους με τους τέλειους κύκλους των Crop Circles των Beforelight, που ξεπηδούν μέσα από τα Φυτεμένα Δώματα, σε αντίθεση αλλά και σε συνομιλία με την αυστηρή γεωμετρία του κτιρίου του ΚΠΙΣΝ.

Το παγοδρόμιο
Από τις 10 Δεκεμβρίου το παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον φρέσκο πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο και φέτος στην βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού «εκ των έσω».

Δεκέμβριος στο ΚΠΙΣΝ: ένας μήνας γιορτής
Από την 1η Δεκεμβρίου, όταν το ΚΠΙΣΝ φωταγωγείται, μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων και το μεγάλο πάρτι στην Αγορά, πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες.

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύουν στον Φάρο.

Σε συνέχεια των παραστάσεων του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιώργου Νανούρη, του Θωμά Μοσχόπουλου και του Βασίλη Μαυρογεωργίου, φέτος τη σκηνοθετική σκυτάλη των «Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών» παίρνει η Γιολάντα Μαρκοπούλου και συγκροτεί έναν πολύ-πολιτισμικό θίασο με ηθοποιούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες για να αφηγηθεί μια ιστορία ικανή να ενώσει παιδιά διαφορετικά από όλα τα μέρη του κόσμου, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή την εθνικότητα.

Ένα νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένο στον «Χιονάνθρωπο» του Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν και θέμα τον θρίαμβο της πολλαπλότητας και της μοναδικότητας κάθε παιδιού θα φωτίσει από τις 23/12 τα φετινά Χριστούγεννα στον Φάρο, με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης.

Από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική που θα πλημμυρίσει την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Το Philip Glass Ensemble, η πειραματική ορχήστρα που δημιούργησε ο Philip Glass το 1968 για να ερμηνεύει κατ’ αποκλειστικότητα τα έργα του, έρχεται στις 20/12 για μια συναυλία που θα μας ξεναγήσει στο ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν του μεγάλου δημιουργού, ενώ στις 27/12 η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.

Όπως κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του με την περίφημη Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ, που έχει πλέον καθιερωθεί ως το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού χιλιάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας. Οι επισκέπτες μπορούν να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που φεύγει με πατινάζ στο Παγοδρόμιο μέχρι αργά, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ένα DJ Party στην Αγορά και, βέβαια, τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου «SNF RUN: 2022 FIRST RUN» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιείται υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί, επίσης, εργαστήρια για παιδιά και παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Ακόμη, η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά επιλέγει αυτόν τον μήνα το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο χιονάνθρωπος» του Μάικλ Μορπούργκο, ενώ το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος προτείνει σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες μια «χριστουγεννιάτικη» λίστα βιβλίων που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες των γιορτών και θα είναι διαθέσιμα στο Αναγνωστήριο του Φάρου.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται είτε με ελεύθερη είσοδο είτε με προσιτό εισιτήριο.

ΠΗΓΗ : cnn

Previous Post

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Νίκαια – Η στιγμή της δολοφονίας

Next Post

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Σήμερα στο myCAR τα ποσά

Related Posts

Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές
Ειδήσεις

Επιστολική ψήφος: Πώς θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές

5 Μαρτίου 2026
έκτακτο επίδομα Πάσχα
Ειδήσεις

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για έκτακτο επίδομα Πάσχα – Ποιοι θα το λάβουν

2 Μαρτίου 2026
Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία: Από «βοηθός» σε πλήρη αντικαταστάτη του ανθρώπινου δυναμικού
Επιστήμη

Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία: Από «βοηθός» σε πλήρη αντικαταστάτη του ανθρώπινου δυναμικού

25 Φεβρουαρίου 2026
ΔΥΠΑ: Σύνταξη για μακροχρόνια ανέργους με πλήρη κάλυψη ενσήμων – Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία
Ειδήσεις

ΔΥΠΑ: Σύνταξη για μακροχρόνια ανέργους με πλήρη κάλυψη ενσήμων – Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία

22 Φεβρουαρίου 2026
Απεργία Ταξί: «Παραλύει» η Αθήνα για τρεις ημέρες – Το τελεσίγραφο Λυμπερόπουλου για την ηλεκτροκίνηση
Ειδήσεις

Απεργία Ταξί: «Παραλύει» η Αθήνα για τρεις ημέρες – Το τελεσίγραφο Λυμπερόπουλου για την ηλεκτροκίνηση

16 Φεβρουαρίου 2026
Αθήνα: Εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Ζάπειο
LIFESTYLE

Αθήνα: Εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Ζάπειο

14 Φεβρουαρίου 2026
Next Post
Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Σήμερα στο myCAR τα ποσά

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Σήμερα στο myCAR τα ποσά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

εφορία

Δημοσιονομικός «αέρας» έως 2,5 δισ. ευρώ για φοροελαφρύνσεις – Ποιες παρεμβάσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

12 μήνες ago
Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Οι τιμές σε κρέατα, χριστουγεννιάτικα γλυκά, βασιλόπιτα και τα υπόλοιπα είδη

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Οι τιμές σε κρέατα, χριστουγεννιάτικα γλυκά, βασιλόπιτα και τα υπόλοιπα είδη

1 έτος ago
Καλαμπάκα: Σχεδόν ολοκληρωτική η καταστροφή στο ξενοδοχείο – Δείτε φωτογραφίες

Καλαμπάκα: Σχεδόν ολοκληρωτική η καταστροφή στο ξενοδοχείο – Δείτε φωτογραφίες

1 έτος ago
ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Πράσινων Δεξιοτήτων

ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Πράσινων Δεξιοτήτων

1 έτος ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμιο Ράλι στις Αγορές: Βουτιά στο Πετρέλαιο μετά τις Δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν

Παγκόσμιο Ράλι στις Αγορές: Βουτιά στο Πετρέλαιο μετά τις Δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν

10 Μαρτίου 2026
Ο Ελληνογαλλικός Άξονας σε Ερυθρά Θάλασσα και η πυρηνική ενέργεια

Ο Ελληνογαλλικός Άξονας σε Ερυθρά Θάλασσα και η πυρηνική ενέργεια

10 Μαρτίου 2026
Δημοσκοπίσεις

Δημοσκοπίσεις: Η Γεωπολιτική Κρίση «φουσκώνει» τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις

10 Μαρτίου 2026
Γιορτή μελιού στον Πειραιά: Τελευταία μέρα , μεγάλη προσέλευση του κόσμου

Γιορτή μελιού στον Πειραιά: Τελευταία μέρα , μεγάλη προσέλευση του κόσμου

9 Μαρτίου 2026
Ενεργειακή κρίση: Ενδεχόμενο επαναφοράς του Fuel Pass

Ενεργειακή κρίση: Ενδεχόμενο επαναφοράς του Fuel Pass

9 Μαρτίου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Παγκόσμιο Ράλι στις Αγορές: Βουτιά στο Πετρέλαιο μετά τις Δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν
  • Ο Ελληνογαλλικός Άξονας σε Ερυθρά Θάλασσα και η πυρηνική ενέργεια
  • Δημοσκοπίσεις: Η Γεωπολιτική Κρίση «φουσκώνει» τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις
  • Γιορτή μελιού στον Πειραιά: Τελευταία μέρα , μεγάλη προσέλευση του κόσμου

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.