Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025 - 10:42
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Νέες αφίξεις, zero waste μενού, Michelin 6-hands δείπνα και πολλά ακόμη που δεν πρέπει να χάσουμε

Money & Life by Money & Life
10 Δεκεμβρίου 2023
in Γαστρονομία, Χωρίς κατηγορία
0 0
0
Νέες αφίξεις, zero waste μενού, Michelin 6-hands δείπνα και πολλά ακόμη που δεν πρέπει να χάσουμε
Share on FacebookShare on Twitter

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές όλο και πιο όμορφα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη και τα λαχταριστά νέα διαδέχονται το ένα το άλλο, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μας.

Τα φωτάκια έχουν ανάψει, τα δέντρα έχουν στολιστεί, οι δρόμοι έχουν λάμψει και εμείς ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, αλλά πριν αρχίσουμε να μιλάμε αποκλειστικά για εορταστικά μενού, χριστουγεννιάτικα γλυκά, λαμπερά ρεβεγιόν και θεϊκά panettone, ας δούμε λίγο τι συμβαίνει στην πόλη αυτές τις μέρες. Παρακάτω σημειώσαμε τι πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας, αφού εν όψει Χριστουγέννων όλοι διαθέτουμε λίγο περισσότερο χρόνο και αρκετά μεγαλύτερη διάθεση για βόλτες στην πόλη και νέες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Νέα άφιξη απευθείας από Μιλάνο

Η πιο κομψή Pasticceria μόλις άνοιξε τις πόρτες της στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης και είναι ακόμη πιο όμορφη από ό,τι την είχαμε φανταστεί. Με ιστορία, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αριστοκρατικό σαλόνι, το ολοκαίνουργιο Cova Astir Marina υπόσχεται να γίνει ο νέος αγαπημένος προορισμός στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Στο Cova Astir Marina όλα είναι μέρος μιας ξεχωριστής εμπειρίας. Μυρωδιά από φρεσκοζυμωμένα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivo κατακλύζουν τον αέρα, ενώ η αρχοντική του διακόσμηση μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στο πρώτο ιστορικό καφέ Cova που άνοιξε στο Μιλάνο το 1817.

Όλα τα παγκοσμίως διάσημα γλυκά του Cova βρίσκονται σε ένα εντυπωσιακό «window comptoir», μια αριστοκρατική βιτρίνα στην είσοδο της pasticceria. Εδώ απολαμβάνουμε μία ξεχωριστή εμπειρία πρωινού σε μιλανέζικο στυλ, την ίδια στιγμή που το Cova Astir Marina μας περιμένει και για μεσημεριανό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Όμως η απόλαυση δεν σταματά, καθώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας προσκαλεί για fine dining με ιταλικές επιρροές, υπογραμμίζοντας την υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού που πρεσβεύει. Το Cova Astir Marina αποτελεί την νέα, συναρπαστική προσθήκη στην μεγάλη οικογένεια του ιστορικού μιλανέζικου brand Pasticceria Cova, που από το 2013 είναι μέλος του Ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Info: Απόλλωνος 77, Μαρίνα Αστέρα Βουλιαγμένης, 2144448250. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

6-hands dinner με διάσημες υπογραφές

Το Upon, το ιδιαίτερο bistro του –βραβευμένου με αστέρι Michelin πλέον- σεφ Γρηγόρη Κίκη, κλείνει ένα χρόνο παρουσίας στη ζωή μας και το γιορτάζει με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 8 το βράδυ και μετά, ο 2άστερος σεφ του Delta Θάνος Φέσκος και ο πολυβραβευμένος chef-patron του Simul Νίκος Θωμάς θα πάρουν θέση μαζί με τον Γρηγόρη Κίκη στην κουζίνα του Upon και θα δημιουργήσουν ένα μενού 8 πιάτων μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως το καλύτερο δεν το έχουμε πει ακόμη.

Το μενού αυτό δεν θα είναι degustation, δηλαδή δεν μιλάμε για ένα set menu 8 πιάτων που είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε ως έχει. Συνδυάζοντας fine dining και comfort vibes σε ένα μενού, εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τα πιάτα που μας αρέσουν και να τα απολαύσουμε μαζί με τα cocktails που θα φτιάχνει ειδικά για αυτό το βράδυ η Head Bartender του Line Bar Athens (#12 World’s 50 Best Bars), Νόρα Κουφου, ενώ θα ακούμε τις μουσικές του DJ Snatch. Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και το εξαιρετικά ενδιαφέρον κελάρι του Upon, μάλλον μιλάμε για μία πολλά υποσχόμενη βραδιά για τους λάτρεις της σύγχρονης γαστρονομίας και όχι μόνο.

Info: Λ. Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο, 2109817878

Head–to–tail εμπειρίες υψηλών απαιτήσεων

Ο Βασίλαινας μάλλον δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού αποτελεί ένα από τα απόλυτα συνώνυμα της ποιοτικής αστικής γαστρονομίας εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Κάποτε στον Πειραιά, κατόπιν στο κέντρο της πόλης, ο Βασίλαινας ήξερε πάντα να πιάνει τον παλμό και να ικανοποιεί τους απαιτητικούς ουρανίσκους των Αθηνών, χωρίς υπερβολές και περιττολογίες. Ο σεφ Μάνος Γαρνέλης λοιπόν έχει να προτείνει κάτι νέο και εξαιρετικά επίκαιρο, που είναι σίγουρο πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις, ιδιαίτερα σε μία εποχή που το zero waste έχει σταματήσει να αποτελεί απλώς μία τάση, αλλά αναδεικνύεται σε μία πυρηνική ανάγκη. Το νέο head to tail menu λοιπόν έρχεται ουσιαστικά να αντικαταστήσει το degustation μενού του ιστορικού εστιατορίου και να αποτελέσει μία συναρπαστική πρόταση, με πολλά στοιχεία έκπληξης να κορυφώνουν το ενδιαφέρον.

Πώς λειτουργεί όμως; Οι άνθρωποι του εστιατορίου μας ενημερώνουν για τα διαθέσιμα ψάρια που βρήκαν το πρωί στην αγορά και στην ουσία αγοράζουμε το ψάρι ολόκληρο το οποίο το απολαμβάνουμε σε διαφορετικές εκδοχές στο πλαίσιο ενός μενού 9 σταδίων, τόσο σε ωμές όσο και σε ζεστές παρασκευές. Το ψάρι καταναλώνεται ολόκληρο, από γιακάδες και πτερύγια μέχρι κόκκαλα, δημιουργώντας μία πραγματικά zero waste και άκρως λαχταριστή εμπειρία, ενώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς τους τρόπους με τους οποίους θα σερβιριστεί μπροστά μας το ψάρι, πράγμα που ανεβάζει το ενδιαφέρον. Φυσικά από το μενού αυτό δεν λείπει η signature ταραμοσαλάτα του Βασίλαινα, αλλά και το γλυκό για το τέλειο κλείσιμο. Η τιμή του μενού είναι συγκεκριμένη (80€ το άτομο) και το ίδιο είναι και ο αριθμός των μενού που μπορούν να διατεθούν ανά βράδυ, αφού αυτός εξαρτάται από τα ψάρια που έχει δώσει η πρωινή ψαριά, ενώ το μίνιμουμ για να μπορούμε να το παραγγείλουμε είναι τα 2 άτομα.

Info: Βρασίδα 13, Αθήνα, 2107210501

Experience menu με αέρα από Μονακό

Ένα ολοκαίνουριο experience menu έρχεται στο πιο κοσμοπολίτικο σποτ της Αθηναϊκής Ριβιέρας για να μας μυήσει στην φιλοσοφία της κουζίνας και του εστιατορίου. Πιο συγκεκριμένα το Beefbar Athens, το δημιούργημα του entrepreneur Riccardo Giraudi που ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο και έχει ήδη κατακτήσει την food & beverage σκηνή της Αθήνας, δημιούργησε ένα ειδικό μενού με τα signature Beefbar πιάτα, ιδανικό για να ξεναγήσει σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη αντιθέσεις και ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών. Τα mini big K – τα signature mini burgers με Kobe beef –, τα lobster tacos, ο γύρος από Kobe αλλά και οι ιδιαίτερες kale και salmon σαλάτες, είναι μερικά από τα street food πιάτα του Experience Menu.

Από τις comfort food προτάσεις με luxury twist, σημείο αναφοράς για το Beefbar Athens, δεν γινόταν να λείπουν μεταξύ άλλων το Paradis pepper filet – το μοσχαρίσιο φιλέτο με κρούστα από πιπέρι και pepper sauce – η μοσχαρίσια tagliata, το νέο Big K με την ανατρεπτική Beefbar Relais Sauce. Το κοσμοπολίτικο ταξίδι γεύσεων «κλείνει» με τα εντυπωσιακά επιδόρπια του Beefbar Athens: το gelato Mantecato με τα λαχταριστά toppings ή την τριλογία από χειροποίητες τάρτες. Το ειδικό αυτό μενού διατίθεται αποκλειστικά για κρατήσεις των 19.00 και των 19.30 και κοστίζει 65€ το άτομο με ένα ποτήρι κρασί, ενώ θα ανανεώνεται κάθε μήνα, με σκοπό να παρέχει στους πιστούς φίλους του Beefbar Athens μια ολοκληρωμένη εμπειρία γευσιγνωσίας που δεν θα βαρεθούν ποτέ.

Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, 210 9670700. Κατά την κράτηση θα πρέπει να αναφέρουμε πως επιθυμούμε να απολαύσουμε το Experience Menu.

Tags: zero waste μενούΓαστρονομία
Previous Post

Οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Next Post

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Κυριακής

Related Posts

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας στο Λονδίνο
Χωρίς κατηγορία

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας στο Λονδίνο

11 Ιουνίου 2025
Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται
Γαστρονομία

Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται

9 Ιουνίου 2025
Great Greek Wines 2025: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά – Δείτε όλη τη λίστα
Gala

Great Greek Wines 2025: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά – Δείτε όλη τη λίστα

1 Ιουνίου 2025
Ιωάννινα: Το Street Food Truck Festival με γεύσεις από όλο τον κόσμο στην πλατεία Μαβίλη
Γαστρονομία

Ιωάννινα: Το Street Food Truck Festival με γεύσεις από όλο τον κόσμο στην πλατεία Μαβίλη

31 Μαΐου 2025
Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά της γήρανσης: Τι δείχνει νέα μελέτη
Γαστρονομία

Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά της γήρανσης: Τι δείχνει νέα μελέτη

27 Μαΐου 2025
Culinary Journeys: Ξανά η Κρήτη στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη
Gala

Culinary Journeys: Ξανά η Κρήτη στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη

23 Μαΐου 2025
Next Post
Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Κυριακής

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Κυριακής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα οφειλετών

Η ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα οφειλετών: Χρέη άνω των 75 δισ. ευρώ από φυσικά και νομικά πρόσωπα

1 ημέρα ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

2 μήνες ago
Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία

Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία

20 ώρες ago
Ηρώ Καριοφύλλη

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Πέθανε η Ηρώ Καριοφύλλη

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνική οικονομία: Τριπλή πίεση από πληθωρισμό, τέλος στο πλαφόν κέρδους και πτώση προσδοκιών

Ελληνική οικονομία: Τριπλή πίεση από πληθωρισμό, τέλος στο πλαφόν κέρδους και πτώση προσδοκιών

2 Ιουλίου 2025
clouds over the desert

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα αεροπλάστ που παράγει πόσιμο νερό στην έρημο

2 Ιουλίου 2025
Euronext: Δημόσια πρόταση 399 εκατ. € για την πλήρη εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronext: Δημόσια πρόταση 399 εκατ. € για την πλήρη εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

2 Ιουλίου 2025
Ο Νάγκελ (ΕΚΤ) δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, αλλά παραμένει ανάγκη για επαγρύπνηση

Ο Νάγκελ (ΕΚΤ) δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, αλλά παραμένει ανάγκη για επαγρύπνηση

1 Ιουλίου 2025
Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία

Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία

1 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ελληνική οικονομία: Τριπλή πίεση από πληθωρισμό, τέλος στο πλαφόν κέρδους και πτώση προσδοκιών
  • Επιστήμονες δημιούργησαν ένα αεροπλάστ που παράγει πόσιμο νερό στην έρημο
  • Euronext: Δημόσια πρόταση 399 εκατ. € για την πλήρη εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  • Ο Νάγκελ (ΕΚΤ) δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, αλλά παραμένει ανάγκη για επαγρύπνηση

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.