Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025 - 06:40
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία Επιχειρείν

Μυτιληναίος: Γιατί επιλέξαμε το LSΕ – Διπλάσιο ή τριπλάσιο το μέγεθος της Μetlen σε 5 χρόνια

Money & Life by Money & Life
28 Σεπτεμβρίου 2024
in Επιχειρείν
0 0
0
Μυτιληναίος: Γιατί επιλέξαμε το LSΕ – Διπλάσιο ή τριπλάσιο το μέγεθος της Μetlen σε 5 χρόνια
Share on FacebookShare on Twitter

Η ένταξή μας σε αυτόν τον δείκτη δεν είναι απλά ένας στόχος, αλλά αποτελεί ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας προς τη περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας

« Δε βάζω ποτέ στόχους 10-20 χρόνων γιατί πιστεύω πολύ στο volatility των αγορών και της ζωής. Βάζω πιο κοντινούς χρόνους. …Μπορώ να πω όμως ότι την επόμενη 3ετία-5ετια μπορεί να είμαστε μια εταιρία δύο και τρεις φορές το σημερινό μέγεθος μας». Αυτό προέβλεψε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας για τις προοπτικές της Metlen τα επόμενα χρόνια στο Back to Business Dinner του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος και ΔΝΣ της METLΕN Energy & Metals αναφέρθηκε και στα σχέδια εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τον δείκτη FTSE αλλά και για την παρουσία της εταιρείας στην Αγγλία. «Μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές μας προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας να εξετάσουμε πιθανή εισαγωγή μας στο London Stock Exchange, με την ελπίδα σύντομα να συμπεριληφθούμε στον υψηλότατου κύρους δείκτη FTSE100, όπως όλοι οι δείκτες μας δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η ένταξή μας σε αυτόν τον δείκτη δεν είναι απλά ένας στόχος, αλλά αποτελεί ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας προς τη περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας. Βλέπουμε ως μια πύλη προς μια από τις πιο ευρύχωρες και διαφοροποιημένες δεξαμενές επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, η οποία θα δημιουργήσει αναρίθμητες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος της Ευρώπης. Η απόφασή μας να επιδιώξουμε την εισαγωγή μας στο LSE αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στην ανθεκτικότητα και τη σημασία της βρετανικής αγοράς για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές».

Αναλυτικά η ομιλία του Ευάγγελου Μυτιληναίου
“Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει τη βούλησή μας να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές μας προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας να εξετάσουμε πιθανή εισαγωγή μας στο London Stock Exchange, με την ελπίδα σύντομα να συμπεριληφθούμε στον υψηλότατου κύρους δείκτη FTSE100, όπως όλοι οι δείκτες μας δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ένταξή μας σε αυτόν τον δείκτη δεν είναι απλά ένας στόχος, αλλά αποτελεί ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας προς τη περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας. Βλέπουμε το LSE ως μια πύλη προς μια από τις πιο ευρύχωρες και διαφοροποιημένες δεξαμενές επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, η οποία θα δημιουργήσει αναρίθμητες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος της Ευρώπης. Η απόφασή μας να επιδιώξουμε την εισαγωγή μας στο LSE αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στην ανθεκτικότητα και τη σημασία της βρετανικής αγοράς για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές.

Η Metlen έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, υλοποιώντας αυτή τη στιγμή περισσότερα από 10 μεγάλα έργα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει τη Σκωτία με την Αγγλία, το οποίο αποτελεί ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα.

Κυρίες και Κύριοι,

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από πρωτοφανείς προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία. Ακόμη και πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, βρισκόμασταν ήδη στην αρχή μιας νέας εποχής για την ενέργεια και τις αγορές πρώτων υλών. Η πανδημία, η αυξανόμενη πληθωριστική πίεση, καθώς και η αυξανόμενη ζήτηση για πρώτες ύλες, απαιτούμενες για την υποστήριξη μιας αποανθρακοποιημένης οικονομίας, έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τοπίο.

Οι αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν σφιχτές και ασταθείς, με συνεχείς αυξομειώσεις στις τιμές. Οι γεωπολιτικοί παράγοντες αναδεικνύονται πλέον ως ένας από τους κυριότερους κινδύνους στην προμήθεια πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, τα μέταλλα και η ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Στη METLΕN, είχαμε την διορατικότητα να αναγνωρίσουμε αυτήν τη συνεργία νωρίς, μετασχηματίζοντας τη δομή μας γύρω από ένα ολοκληρωμένο μοντέλο Ενέργειας και Μετάλλων.

Αυτή η στρατηγική μας έκανε πιο ανθεκτικούς στις προκλήσεις της αποανθρακοποίησης και της αστάθειας της αγοράς, επιτρέποντάς μας να πρωτοστατήσουμε ως ο μεγαλύτερος κάθετος παραγωγός αλουμινίου στην Ευρώπη. Η ανθεκτικότητα αυτή μας επέτρεψε να διαπρέψουμε ακόμη και σε ένα περιβάλλον υψηλών τιμών ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, αλλά για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτούνται ρεαλιστικά σχέδια και αποφάσεις. Η έλλειψη χρηματοδότησης για μεγάλες επενδύσεις καθαρής ενέργειας αποτελεί ένα κρίσιμο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί. Τα ενεργειακά δίκτυα, που είναι κρίσιμα για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρειάζονται σημαντικές αναβαθμίσεις, και αυτή η πρόκληση έχει διεθνείς διαστάσεις.

Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε την ανάγκη για έξυπνες πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα καταστήσουν την Ευρώπη ξανά ανταγωνιστική σε έναν ολοένα και πιο σκληρό παγκόσμιο οικονομικό στίβο, όπως για παράδειγμα έγινε στις ΗΠΑ μέσω του Inflation Reduction Act που στηρίζει τη βιομηχανία και την οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Η ενεργειακή μετάβαση δεν πρέπει να είναι εις βάρος των πολιτών. Η επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης εξαρτάται από την εύρεση αξιόπιστων λύσεων που θα ωφελήσουν όλους. Οφείλουμε να αναπτύξουμε στρατηγικές που συνδυάζουν την περιβαλλοντική ευθύνη με την οικονομική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη ευημερία όλων.

Κυρίες και Κύριοι,

Η πρόθεση μας για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν είναι απλώς ένα χρηματοοικονομικό γεγονός. Είναι επίσης μια δέσμευση για διαφάνεια, λογοδοσία και ορθή εταιρική διακυβέρνηση.
Στα δέκα χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε υποστηρίξει ουσιαστικά την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στηρίζουμε όχι μόνο την ανάπτυξη της εταιρείας μας, αλλά και το μέλλον της ενεργειακής ασφάλειας και βιωσιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και η προοπτική εισαγωγής μας στο LSE αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης για ανάπτυξη, καινοτομία και διεθνή παρουσία.

Πιστεύουμε βαθιά ότι θα συναντήσουμε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον και έναν ανταγωνισμό που θα μας ωθήσει να γίνουμε καλύτεροι, καθιστώντας μας παράλληλα φορείς θετικής αλλαγής και μέρος της επόμενης ημέρας στην ενεργειακή μετάβαση της Μεγάλης Βρετανίας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Με την υποστήριξή σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην κοινωνία και το μέλλον της ενέργειας. Σας ευχαριστώ”.

ΠΗΓΗ

Tags: Μυτιληναίος
Previous Post

Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις: Όλες οι λεπτομέρειες

Next Post

Τεξαπρέτ: Από την ακμή στην πτώση μιας βιομηχανικής δυναστείας

Related Posts

Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών
Επιχειρείν

Η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών ζητά την απόρριψη το πλαισίου μηδενικών εκπομπών του IMO

15 Οκτωβρίου 2025
βιομηχανικές επενδύσεις
Επιχειρείν

Υπερέκπτωση 100% για βιομηχανικές επενδύσεις: ποιοι ΚΑΔ εντάσσονται και πώς λειτουργεί το κίνητρο

12 Οκτωβρίου 2025
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης και η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Σοφία Ζαχαράκη στη βράβευση των «Πρώτων των Πρώτων» στην εκδήλωση για τους Αριστούχους του Θριασίου Πεδίου
Ειδήσεις

HELLENiQ ENERGY: 17 χρόνια, 5.700+ αριστούχοι, μια υπόσχεση για το μέλλον

9 Οκτωβρίου 2025
επιχειρήσεις
Επιχειρείν

Αλλαγές στις εκθέσεις βιωσιμότητας 2025 και 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις

4 Οκτωβρίου 2025
Attica Group
Επιχειρείν

Attica Group: Επενδύσεις 46,5 εκατ. ευρώ και στρατηγική πράσινης μετάβασης

1 Οκτωβρίου 2025
η Υφαντής ΑΒΕΕ προχώρησε στην εξαγορά του 100% της αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ
Επιχειρείν

Έτος εξαγορών για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών – Τα μεγάλα deals που αλλάζουν τον χάρτη της αγοράς

28 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
Τεξαπρέτ: Από την ακμή στην πτώση μιας βιομηχανικής δυναστείας

Τεξαπρέτ: Από την ακμή στην πτώση μιας βιομηχανικής δυναστείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Κωνσταντίνος Παππάς: «Η πατριωτική–ιστορική οπτική συχνά παρεξηγείται μεταξύ αγάπης και εξιδανίκευσης»

Κωνσταντίνος Παππάς: «Η πατριωτική–ιστορική οπτική συχνά παρεξηγείται μεταξύ αγάπης και εξιδανίκευσης»

1 εβδομάδα ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεύτερη πτώση στο Χρηματιστήριο: ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί καθώς εντείνεται το risk off

1 ημέρα ago
Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Κρίσιμη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών: Παραμονή στην εργασία για συμβασιούχους του Δήμου Ελευσίνας

2 ημέρες ago
Αυξήσεις στους ένστολους

Αυξήσεις στους ένστολους: Τι αλλάζει στο μισθολόγιο και πότε καταβάλλονται

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λονδίνο - Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Άλμπουμ από το γκαλά της THI στο Λονδίνο: η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

16 Οκτωβρίου 2025
ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή έως 100% σε 58 ΚΥΔ και 42 λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων

16 Οκτωβρίου 2025
Καραμανλης - Εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη στην Παλιά Βουλή

Εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη στην Παλιά Βουλή με μήνυμα Καραμανλή για θεσμική ομαλότητα

16 Οκτωβρίου 2025
Μείωση του ελληνικού χρέους

ΔΝΤ: Μείωση του ελληνικού χρέους στο 130,2% του ΑΕΠ έως το 2030

15 Οκτωβρίου 2025
Αυξήσεις στους ένστολους

Αυξήσεις στους ένστολους: Τι αλλάζει στο μισθολόγιο και πότε καταβάλλονται

15 Οκτωβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Άλμπουμ από το γκαλά της THI στο Λονδίνο: η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
  • ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή έως 100% σε 58 ΚΥΔ και 42 λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων
  • Εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη στην Παλιά Βουλή με μήνυμα Καραμανλή για θεσμική ομαλότητα
  • ΔΝΤ: Μείωση του ελληνικού χρέους στο 130,2% του ΑΕΠ έως το 2030

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • LIFESTYLE
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.