Μια εντυπωσιακή εικόνα που θύμιζε σκηνικό από ντοκιμαντέρ εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Ιουλίου 2025 στο Ναύπλιο. Πάνω από 50 ροζ φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία, απέναντι από τα εμβληματικά μνημεία της πόλης – το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και τον Αργολικό Κόλπο.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40°C και τη δυσμενή εικόνα των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, η παρουσία αυτών των κομψών πτηνών έφερε μια ανάσα αισιοδοξίας και μαγείας στο τοπίο. Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, τα φλαμίνγκο δημιούργησαν ένα μοναδικό φυσικό θέαμα που τράβηξε το ενδιαφέρον περαστικών και φωτογράφων.
Τα φλαμίνγκο, με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα που οφείλεται στην καροτίνη της διατροφής τους, είναι πουλιά που μπορούν να ζήσουν πάνω από 30 χρόνια και φτάνουν σε ύψος μέχρι 1,60 μέτρα. Ανήκουν σε έξι διαφορετικά είδη που συναντώνται σε μεγάλους υγροτόπους της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.
Στην Ελλάδα, αποτελούν πλέον τακτικούς αποδημητικούς επισκέπτες και παρατηρούνται σε υγροτόπους από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Η σταθερή τους παρουσία τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ενός νέου τύπου εναλλακτικού τουρισμού: της παρατήρησης πουλιών (birdwatching), με τα φλαμίνγκο να κλέβουν την παράσταση.