Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025 - 15:11
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ειδήσεις

Μέση Ανατολή: Με κομμένη την ανάσα για τον κίνδυνο επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – CNN: Η Τεχεράνη μετακινεί πυραύλους

Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μετακίνηση 100 πυραύλων κρουζ εντός των συνόρων του Ιράν - Άγνωστο αν το Ιράν θα χτυπήσεια από το έδαφός του

Money & Life by Money & Life
13 Απριλίου 2024
in Ειδήσεις
0 0
0
Μέση Ανατολή: Με κομμένη την ανάσα για τον κίνδυνο επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – CNN: Η Τεχεράνη μετακινεί πυραύλους
Share on FacebookShare on Twitter

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά στη Μέση Ανατολή. Μετά τη δραματική προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προς το Ιράν να μην επιτεθεί στο Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν μετακινήσεις ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων της ισλαμικής δημοκρατίας και πολεμικές προετοιμασίες. Και γι’ αυτό το λόγο, αμερικανικά πολεμικά πλοία λαμβάνουν θέσεις μάχης για να υπερασπιστούν το Ισραήλ καθώς ενισχύσεις της Ουάσινγκτον συνεχίζουν να καταφθάνουν στην περιοχή.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι Ιρανοί μετακινούν drone και επιθετικούς πυραύλους εντός των συνόρων τους, κάτι που εκλαμβάνουν ως προετοιμασίες για επίθεση σε ισραηλινούς στόχους. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφές εάν το Ιράν ετοιμάζεται να χτυπήσει από το έδαφός του, εγκαινιάζοντας τη σύρραξη με το Ισραήλ ή εάν επιχειρεί μια αναδιάταξη για την περίπτωση αντεπίθεσης από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, οι Αμερικανοί, οι οποίοι θεωρούν ότι η επίθεση θα γίνει με στρατιωτικά drones παρατηρούν μεταξύ άλλων τη μετακίνηση περισσότερων από 100 πυραύλων κρουζ εντός των συνόρων του Ιράν.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, οι ΗΠΑ έχουν δώσει εντολή σε πολεμικά πλοία τους που βρίσκονται στην περιοχή να λάβουν θέσεις μάχης, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσουν μια ευθεία επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ- κάτι που προσδιορίζεται για σήμερα, Σάββατο. Οι κινήσεις αυτές από την Ουάσινγκτον αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειάς της να αποφευχθεί μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές. Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι η ιρανική ηγεσία δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την επίθεση και ότι «όλα βρίσκονται υπό συζήτηση».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε «οι απειλές για επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ είναι αξιόπιστες και πραγματικές», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης. Όπως ανέφερε, ο Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ’ επανάληψη από την ομάδα εθνικής ασφάλειας και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί».

Σε κάθε περίπτωση, Αμερικανοί αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση με οποιοδήποτε όπλο προς το Ισραήλ, εάν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, σημειώνοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών εν αναμονή ενός ιρανικού χτυπήματος. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα αποκρούσει επιθέσεις καταρρίπτοντας drones και επιθετικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εκτοξεύσει οι Χούθι από την Υεμένη προς το Ισραήλ. Αμερικανικές πηγές σημειώνουν ότι και οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν drones και πυραύλους που θα κατευθύνονται προς το βόρειο Ισραήλ, ανάλογα με το σημείο από το οποίο θα έχουν εκτοξευθεί.

Ο στρατηγός των Αμερικανικής Διοίκησης στην περιοχή, Έρικ Κουρίλα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ισραηλινή ηγεσία για το θέμα και χθες, είχε συνάντηση με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των IDF, στρατηγό Χερζί Χαλεβί και με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ. Ταυτόχρονα, με σειρά επαφών του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, παροτρύνει Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία να πιέσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Διπλωματικές προσπάθειες

Για μια ακόμα φορά τις τελευταίες μέρες οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι παρότρυναν το Ισραήλ να μην κλιμακώσουν την ένταση με ένα προληπτικό πλήγμα προς το Ιράν. Άλλωστε, η ιρανική επίθεση αναμένεται ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό, την προηγούμενη εβδομάδα και καθώς η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με ομολόγους του στην περιοχή, στοχεύοντας στην αύξηση της διπλωματικής πίεσης προς την Τεχεράνη ώστε να μην επιτεθεί στο Ισραήλ. Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης μίλησε χθες με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί γι’ αυτό το λόγο, όπως έκανε γνωστό χθες το State Department.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν κυρώσεις σε τέσσερις ηγέτες της Χαμάς για στρατιωτικές επιχειρήσεις με drones σε Γάζα και Λίβανο, καθώς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του State Department, Μάθιου Μίλερ, «αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς έχουν χρησιμοποιήσει στρατιωτικά λογισμικά και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα για να διευκολύνουν τρομοκρατική βία σε πολλαπλά μέτωπα». Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στοχεύουν τις προσπάθειες της Χαμάς για αποσταθεροποίηση με τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς και να αναχαιτίσουν τους τρομοκράτες της όπου και αν επιχειρούν, ακόμα και στο Διαδίκτυο».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μία ακόμη προσπάθεια να προειδοποιήσει την Τεχεράνη για τις συνέπειες που θα έχει εάν εξαπολύσει την αναμενόμενη επίθεση, έστειλε δραματικό μήνυμα: «Μην επιτεθείτε στο Ισραήλ. Μην το κάνετε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «είμαστε αφοσιωμένοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ. Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ και θα βοηθήσουμε στην υπεράσπισή του και το Ιράν δεν θα πετύχει». Ερωτηθείς πόσο άμεση μπορεί να είναι μια ιρανική επίθεση αντιποίνων κατά του Ισραήλ, ανέφερε ότι δεν θέλει να εισέλθει σε απόρρητες πληροφορίες, αλλά πιστεύει ότι θα γίνει αργά η γρήγορα.

Η απειλή του Ιράν πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ένταση στη Μέση Ανατολή, προκαλεί εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, την ώρα που μένει να απαντηθεί το εάν θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια να σιγήσουν τα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον προσωρινά.

Το Ιράν «απειλεί να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ» είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στον στενό σύμμαχό του, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις για τον τρόπο που διεξάγονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται πως ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση στο νότιο ή το βόρειο τμήμα του, την ώρα που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, παροτρύνει Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία να πιέσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα εντεινόμενων εντάσεων και υπό τον φόβο επαπειλούμενων χτυπημάτων, χώρες όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Αυστραλία, προειδοποίησαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο σε Ισραήλ και Ιράν.

Πηγή

Tags: Μέση Ανατολή Ιράν Ισραήλ ΗΠΑ Επίθεση Πύραυλοι
Previous Post

Serie A, Λάτσιο-Σαλερνιτάνα 4-1: Ο Μανδάς νίκησε τον Μανωλά στον ελληνικό εμφύλιο της Ρώμης – Δείτε τα γκολ

Next Post

Τέσσερις παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας που δεν μοιάζουν με καμία άλλη

Related Posts

Σχέδια για έναν νέο, πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που εξετάζονται
Ειδήσεις

Σχέδια για έναν νέο, πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που εξετάζονται

17 Ιουνίου 2025
Ανοδική πορεία για την αγορά ακινήτων σε Αργολίδα, Κορινθία και Εύβοια
Ειδήσεις

Ανοδική πορεία για την αγορά ακινήτων σε Αργολίδα, Κορινθία και Εύβοια

17 Ιουνίου 2025
επιδόματα - Πληρωμές
Ειδήσεις

Χάνεται η επιστροφή ενοικίου αν δεν πληρώνετε ηλεκτρονικά – Ποιοι επηρεάζονται

17 Ιουνίου 2025
Ακρίβεια και καλοκαίρι
Ειδήσεις

Ακρίβεια και καλοκαίρι: Γιατί οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές φέτος

16 Ιουνίου 2025
Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους
Ειδήσεις

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

16 Ιουνίου 2025
Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα
Ειδήσεις

Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

16 Ιουνίου 2025
Next Post
Τέσσερις παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας που δεν μοιάζουν με καμία άλλη

Τέσσερις παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας που δεν μοιάζουν με καμία άλλη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έπιασε λιμάνι» στο Αλεποχώρι με την υπερθαλαμηγό του

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έπιασε λιμάνι» στο Αλεποχώρι με την υπερθαλαμηγό του

19 ώρες ago
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα τα «SOS» και οι «παγίδες» για τους ιδιοκτήτες

1 ημέρα ago
Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχέδια για έναν νέο, πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που εξετάζονται

Σχέδια για έναν νέο, πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που εξετάζονται

17 Ιουνίου 2025
Η Ελλάδα Πουλά Δικαιώματα ρύπων: Έσοδα δισεκατομμυρίων και η συμφωνία με την Κύπρο

Η Ελλάδα Πουλά Δικαιώματα ρύπων: Έσοδα δισεκατομμυρίων και η συμφωνία με την Κύπρο

17 Ιουνίου 2025
Ανοδική πορεία για την αγορά ακινήτων σε Αργολίδα, Κορινθία και Εύβοια

Ανοδική πορεία για την αγορά ακινήτων σε Αργολίδα, Κορινθία και Εύβοια

17 Ιουνίου 2025
Η νέα εποχή για τις ελληνικές τράπεζες: Λιγότερα καταστήματα, λιγότεροι εργαζόμενοι

Η νέα εποχή για τις ελληνικές τράπεζες: Λιγότερα καταστήματα, λιγότεροι εργαζόμενοι

17 Ιουνίου 2025
επιδόματα - Πληρωμές

Χάνεται η επιστροφή ενοικίου αν δεν πληρώνετε ηλεκτρονικά – Ποιοι επηρεάζονται

17 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Σχέδια για έναν νέο, πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που εξετάζονται
  • Η Ελλάδα Πουλά Δικαιώματα ρύπων: Έσοδα δισεκατομμυρίων και η συμφωνία με την Κύπρο
  • Ανοδική πορεία για την αγορά ακινήτων σε Αργολίδα, Κορινθία και Εύβοια
  • Η νέα εποχή για τις ελληνικές τράπεζες: Λιγότερα καταστήματα, λιγότεροι εργαζόμενοι

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.