Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς από όλη τη Μελβούρνη «πλημμύρισαν» το Oakleigh το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, για να γιορτάσουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το ξεκίνημα του Oakleigh Glendi.
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο ήδη πλούσιο πρόγραμμα, δημιουργώντας μια πραγματική ατμόσφαιρα πανηγυριού που θύμιζε Ελλάδα.
Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί, πολιτιστικά δρώμενα, παιδικές δραστηριότητες, ελληνικά εδέσματα, περίπτερα και εκθέσεις γέμισαν το πάρκο με ελληνικούς ήχους, χρώματα και αρώματα.

Το Oakleigh Glendi έχει πλέον καθιερωθεί ως ακλόνητος θεσμός της παροικίας, που ενώνει γενιές, προβάλλει την ελληνική κουλτούρα και υπενθυμίζει πως ο Ελληνισμός της Αυστραλίας παραμένει ζωντανός, δυναμικός και υπερήφανος για την ιστορική του κληρονομιά.
Δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα πρόσφεραν ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα, διαμορφώνοντας ένα υπέροχο ψυχαγωγικό διήμερο.
Μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης “Νέος Κόσμος” ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Oakleigh Χρήστος Δαματόπουλος δήλωσε: «Μόνο το Σάββατο είχαμε πάνω από 30.000 κόσμο. Και το σημαντικότερο είναι ότι έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι. Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση, αλλά και ευγνώμων τόσο προς τον κόσμο που ήρθε, όσο και προς όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του Glendi».
Πηγή: neoskosmos















