Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025 - 15:38
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία Αγορές

Λαμπάδες …τενεκεδάκι λαδιού και σούσι, ιδιαίτερα σοκολατένια αβγά και τσουρέκια για όλα τα γούστα

Money & Life by Money & Life
25 Απριλίου 2024
in Αγορές
0 0
0
Λαμπάδες …τενεκεδάκι λαδιού και σούσι, ιδιαίτερα σοκολατένια αβγά και τσουρέκια για όλα τα γούστα
Share on FacebookShare on Twitter

Λαμπάδες, τενεκεδάκια με ελαιόλαδο, σούσι μπρικ σε μπολάκι, πίτα-γύρος και Barbie. Σοκολατένια πρόβατα με χειροποίητα marshmallows, γεμιστά αβγά με καραμέλα σε φωλιά κότας, μίνι πολύχρωμα αβγά ορτυκιού και σοκολατένιες αβγοθήκες γεμιστές με πασχαλινά αβγά, τσουρέκια απλά αλλά και με άφθονη σοκολάτα σε περίτεχνα σχέδια, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό πασχαλινό σκηνικό στις βιτρίνες των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Λαμπάδα τενεκεδάκι με …ελαιόλαδο σε περιορισμένη ποσότητα

«Ήδη, η αύξηση στη ζήτηση των λαμπάδων έφτασε στο 15% σε σχέση με πέρυσι», επισημαίνει ο Αλέξης Γεράκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με λαμπάδες και προσθέτει: «το Πάσχα φέτος αργεί και αυτό βοήθησε στο να επεκταθεί περισσότερο η διάρκεια των αγορών. Νούμερο ένα στις επιλογές είναι το σούσι μπρικ σε μπολάκι, σουσάκια σε πιατέλα και το σούσι γίγας, ακολουθεί το παιδικό Stitch, η πίτα-γύρος και η Barbie παραμένουν στις πρώτες προτιμήσεις και η λαμπάδα της χρονιάς το τενεκεδάκι με το ελαιόλαδο, που όμως δεν πρόλαβε να βγει σε μεγάλη παραγωγή λόγω …ακρίβειας».

«Το 80% των χειροποίητων λαμπάδων κοστίζει από 10-15 ευρώ, υπάρχουν τα πολύχρωμα απλά κεριά που ξεκινάνε από 80 λεπτά και βέβαια οι περίτεχνες σκαλιστές λαμπάδες, που κοστίζουν μέχρι και 25 ευρώ. Φέτος, για πρώτη φορά σημειώθηκε μεγάλη αύξηση και στην πώληση λαμπάδων σε τουρίστες, με θέμα την αρχαία Ελλάδα, τον φραπέ, τα πιτόγυρα και τα σουβλάκια. Βέβαια, πάντα επίκαιρα είναι και τα λογότυπα μεγάλων οίκων μόδας και οι λαμπάδες ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, αλλά και οι παίκτες, όπως ο Ρονάλντο, ο Μέσι και φέτος ο Χάαλαντ», υπογραμμίζει ο κ. Γεράκης.

Πασχαλινές λαμπάδες σε σχέδιο τενεκές ελαιόλαδου στην αγορά της Θεσσαλονίκης, Τρίτη 23 Απριλίου 2024. Λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολατένια αβγά και δώρα για νονές και βαπτιστήρια βρίσκονται ψηλά στην «ατζέντα» των πασχαλινών αγορών και στη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση στα καταστήματα “ζεσταίνεται σταδιακά με τον εμπορικό κόσμο να αισιοδοξεί πως τα επόμενα 24ωρα θα αυξηθεί ο πασχαλινός τζίρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

«Ξεπούλησαν» τα ιδιαίτερα σοκολατένια αβγά

«Έχει ξεκινήσει η κίνηση των καταναλωτών, όλοι επιθυμούν να αγοράσουν κάτι ξεχωριστό, όμως και οικονομικό», εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου Γιώργος Αυγέρος και τονίζει πως «οι τιμές στα αβγά ξεκινούν από τρία ευρώ τα μικρά και φτάνουν μέχρι τα 25 τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, που χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Ήδη, πολλά σχέδια μας, όπως ο πλανήτης του Μικρού Πρίγκιπα σε πασχαλινό αβγό, έχουν εξαντληθεί».

Φέτος, όπως λέει ο κ. Αυγέρος, οι καταναλωτές έχουν μεγάλη προτίμηση στα σοκολατένια πρόβατα με χειροποίητα marshmallows, τα γεμιστά αβγά με καραμέλα σε φωλιά κότας, τα μίνι πολύχρωμα αβγά ορτυκιού, οι σοκολατένιες αβγοθήκες, οι γεμιστές κουλούρες με πραλίνα από φιστίκι και τα σοκολατένια κουφέτα με γεύση Πασχαλιάς. Ωστόσο, όπως τονίζει, δεν έλειψαν και οι δυσκολίες καθώς «την προηγούμενη εβδομάδα ζήσαμε μια πρωτοφανή κατάσταση, αυξήθηκε απότομα η θερμοκρασία και δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά σοκολάτας στην αγορά».

Υποτονική η κίνηση στα είδη ένδυσης και υπόδησης

Η αγοραστική κίνηση όμως δεν είναι το ίδιο αυξημένη στα είδη ένδυσης και υπόδησης, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. «Ένδυση και υπόδηση σε ανύπαρκτους ρυθμούς, καθώς οι καταναλωτές έχουν ρίξει την προσοχή τους στα είδη πρώτης ανάγκης. Δυστυχώς δεν αρκούν τα χρήματα, δεν κινείται η αγορά, παρά μόνο τα σούπερ-μάρκετ για τα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης και μεγάλο μέρος των χρημάτων πηγαίνει στα λειτουργικά έξοδα των οικογενειών. Τα δώρα για τα βαφτιστήρια θα δοθούν την τελευταία εβδομάδα, οπότε περιμένουμε τότε κάποια σχετική κίνηση. Με την άπνοια όμως που υπήρξε μέχρι σήμερα, δύσκολα να ανακάμψει η αγορά», αναφέρει.

Όπως ο ίδιος τονίζει, «στα ρούχα και στα παπούτσια, από τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα, η πτώση ξεπερνάει το 30%, σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις. Δεν βλέπεις κόσμο πλέον να κυκλοφορεί στην αγορά με σακούλες στα χέρια. Οι δείκτες λένε πως οι Έλληνες αύξησαν τα χρέη προς το δημόσιο και οι μικρομεσαίοι κινδυνεύουν να αφανιστούν».

Από 17 έως 20 ευρώ τα τσουρέκια

Η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Έλσα Κουκουμέρια εξηγεί πως «φέτος, οι τιμές στα απλά τσουρέκια θα κυμανθούν από 12 ευρώ το κιλό μέχρι 15 ευρώ και τα τσουρέκια με σοκολάτα θα κοστίσουν από 17 έως 20 ευρώ με τις σημερινές τιμές στη σοκολάτα, ενώ πέρυσι η τιμή κυμαινόταν από 14-17 ευρώ το κιλό». Σημειώνει δε πως «το Πάσχα είναι πολύ αργά και πολλοί καταναλωτές θα αποφύγουν να αγοράσουν τα σοκολατένια αβγά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσουν και δύσκολα διατηρούνται με αποτέλεσμα να χάνουμε ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου μας. Σε σχέση με άλλες χρονιές είμαστε ήδη κάτω 30%».

«Με υποτονική την αγοραστική κίνηση, αλλά με ελπίδα για μια καλύτερη Μεγάλη Εβδομάδα, τα ζαχαροπλαστεία περιμένουν γεμάτα σοκολατένιες δημιουργίες το καταναλωτικό κοινό. Υπάρχουν προϊόντα για όλες τις τσέπες. Αν κάποιος ψάξει στην αγορά, μπορεί να βρει σοκολατένια αβγά που ξεκινούν από δύο ευρώ και φυσικά μπορεί να φτάνουν και τα 100 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και τη δυσκολία στολίσματος. Δεν λείπουν βέβαια και οι ιδιαίτερες παραγγελίες, αφού η μέρα του Πάσχα συνηθίζεται για αρραβώνες. Ένας υπέροχος λαγός είχε σε κουτάκι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης Μάριος Παπαδόπουλος.

«ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Tags: Λαμπάδες
Previous Post

Σοκαριστική ανακάλυψη: Πλακέτα μαρτυρά πρόσκρουση αστεροειδούς το 3.000 π.Χ.

Next Post

Δήμος εκπέμπει SOS για την λειψυδρία

Related Posts

Κινεζικά SUV και ηλεκτρικά κερδίζουν το ελληνικό κοινό – Οι αριθμοί μιλούν
Αγορές

Κινεζικά SUV και ηλεκτρικά κερδίζουν το ελληνικό κοινό – Οι αριθμοί μιλούν

5 Ιουνίου 2025
Ευρωπαϊκές μετοχές
Αγορές

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αστάθεια στις αγορές με το ξεκίνημα του Ιουνίου

3 Ιουνίου 2025
Ανάσα στις αγορές από την προσωρινή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας – Σε επιφυλακή η Ευρώπη
Αγορές

Ανάσα στις αγορές από την προσωρινή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας – Σε επιφυλακή η Ευρώπη

18 Μαΐου 2025
Σε τροχιά νέας αναβάθμισης η Ελλάδα – Τι αναμένει η αγορά από Fitch και Scope τον Μάιο
Αγορές

Σε τροχιά νέας αναβάθμισης η Ελλάδα – Τι αναμένει η αγορά από Fitch και Scope τον Μάιο

12 Μαΐου 2025
Ελληνικές εξαγωγές το Α’ τρίμηνο 2025: Ισχυρή ανάπτυξη εκτός καυσίμων, αλλά το εμπορικό έλλειμμα διευρύνεται
Αγορές

Ελληνικές εξαγωγές το Α’ τρίμηνο 2025: Ισχυρή ανάπτυξη εκτός καυσίμων, αλλά το εμπορικό έλλειμμα διευρύνεται

9 Μαΐου 2025
Greca: Oι τάσεις των καταναλωτών στις online αγορές
Αγορές

Greca: Oι τάσεις των καταναλωτών στις online αγορές

8 Μαΐου 2025
Next Post
Δήμος εκπέμπει SOS για την λειψυδρία

Δήμος εκπέμπει SOS για την λειψυδρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

1 ημέρα ago
ΑΑΔΕ

Στην ΑΑΔΕ περνούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ – Τι αλλάζει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

8 ώρες ago
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα τα «SOS» και οι «παγίδες» για τους ιδιοκτήτες

8 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

16 Ιουνίου 2025
Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

16 Ιουνίου 2025
Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

16 Ιουνίου 2025
Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

16 Ιουνίου 2025
Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

16 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους
  • Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα
  • Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία
  • Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.