Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025 - 00:51
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Gala

«Kandahar: Σημείο Διαφυγής»: Ο Ρικ Ρόμαν Βο σκηνοθετεί τον Τζέραρντ Μπάτλερ σε νέα ταινία δράσης

Money & Life by Money & Life
23 Μαΐου 2023
in Gala
0 0
0
«Kandahar: Σημείο Διαφυγής»: Ο Ρικ Ρόμαν Βο σκηνοθετεί τον Τζέραρντ Μπάτλερ σε νέα ταινία δράσης
Share on FacebookShare on Twitter

Η ταινία «Kandahar: Σημείο Διαφυγής», σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο, με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, έρχεται στους κινηματογράφους στις 25 Μαΐου από την The Film Group.

Όταν η ταυτότητα ενός πράκτορα της CIA αποκαλύπτεται μαζί με την μυστική του αποστολή, θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δραπετεύσει προτού τον εντοπίσουν οι ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του διερμηνέα του, ο οποίος μπορεί να έχασε τον γιο του από τους Ταλιμπάν, αλλά κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος.

Από τον σκηνοθέτη των «Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» και «Greenland» και με πρωταγωνιστή τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Εμπνευσμένος από την εργασιακή του εμπειρία στο Αφγανιστάν ως υπάλληλος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Η.Π.Α, ο σεναριογράφιος της ταινίας Μίτσελ ΛαΦόρτιουν, ήθελε να γράψει ένα σενάριο που να αποτυπώνει όσο το δυνατόν πιο προσγειωμένα την πραγματικότητα. Ακόμα κι αν κάποιος διαφωνεί με τις πολιτικές της ιρανικής εξωτερικής πολιτικής δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί πως είναι άτομα που πράττουν με άξονα αυτού που θεωρούν ως συμφέρον για την χώρα τους. Σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας Μπρέντον Μποέγια, ο στόχος επιτυγχάνεται, αφού όπως αναφέρει, «Σε άλλες ταινίες, συνηθίζεται συγκεκριμένοι χαρακτήρες να σκιαγραφούνται ως ανταγωνιστές. Εδώ όμως, μπορούμε να ταυτιστούμε με τις πράξεις διαφορετικών ανθρώπων για διάφορους λόγους».

Με το που τελείωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Greenland», το σενάριο στάλθηκε στον σκηνοθέτη Ρικ Ρόμαν Βο, o οποίος το λάτρεψε κατευθείαν. Η ημι-ντοκιμενταρίστικη σκηνοθετική του προσέγγιση θα αποτελούσε το ιδανικό ταίρι στο σενάριο του ΛαΦόρτιουν, ο οποίος δηλώνει πως προσπάθησε να γράψει την πιο ρεαλιστική εκδοχή μιας κατασκοπευτικής ταινίας.

Λίγα λόγια τους χαρακτήρες

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της ταινίας, ο Τομ του Τζέραρντ Μπάτλερ και ο Μο του Νέιβιντ Νέγκαμπαν, βασίζονται σε πρόσωπα που γνώρισε ο ίδιος ο ΛαΦόρτιουν όσο ζούσε και εργαζόταν στο Αφγανιστάν. Για τον Τομ, πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν ένα σύνολο ανθρώπων, ενώ ο Μο προέκυψε ως φόρος τιμής στον διερμηνέα με τον οποίον συνεργαζόταν από το 2011 μέχρι και το 2013. Εντυπωσιασμένος από τις θυσίες που έκανε σε προσωπικό επίπεδο για να τους κρατήσει ζωντανούς, ο ΛαΦόρτιουν θέλησε να γράψει κάτι σπουδαίο για εκείνον.

Ο Τομ αποτελεί έναν περίπλοκο πρωταγωνιστή. Βυθισμένος στη δουλειά του, πλέον έχει αποξενωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο, έχει μετατραπεί στις προσωπικότητες που υποδύεται στη διάρκεια των μυστικών αποστολών του. Εθισμένος στην αδρεναλίνη που του προσφέρει το τεταμένο περιβάλλον της Μέσης Ανατολής, θυσιάζει τον γάμο του και στερείται το μεγάλωμα της κόρης του. «Υπάρχουν πολλοί τύποι σαν τον Τομ εκεί έξω», αναφέρει ο ΛαΦόρτιουν. «Περίπλοκοι άνθρωποι∙ είδα πολλές σχέσεις να διαλύονται εξαιτίας των ατελείωτων αποστολών στη Μέση Ανατολή. Άνθρωποι χωρίστηκαν από οικογένειες και φίλους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην καρδιά του χαρακτήρα υπάρχει ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ευθύνη, στην αίσθηση του κοινού καλού και αυτό είναι που τον καθοδηγεί. Αλλά ο “εθισμός στον πόλεμο” είναι πραγματικός – μια έλξη για κίνδυνο και αδρεναλίνη που οδηγεί άτομα τα οποία κάνουν 10 ή 12 αποστολές για 20 χρόνια. Είναι τρομερά δύσκολο να απομακρυνθείς από αυτό γιατί γίνεται η ταυτότητά σου».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Τομ δεν χρειάζεται τον Μο μονάχα για την επαγγελματική του ιδιότητα, αλλά επειδή του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει σε κάποιον. «Ο Τομ ξεκινά στωικός, αλλά στο τέλος της ταινίες έχει ανοιχτεί και χρειάζεται τον Μο για αυτή την μεταμόρφωση∙ χρειάζεται κάποιον να του θυμίσει πώς είναι να είσαι άνθρωπος», σημειώνει ο ΛαΦόρτιουν.

Έχοντας φύγει πριν χρόνια από το Αφγανιστάν, ο Μο επέστρεψε για να διαπιστώσει πως η χώρα του έχει αλλάξει σε δυσβάσταχτο βαθμό. Αν και έχει εξαιρετική γνώση του Αφγανιστάν, αισθάνεται πως εκείνο εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια του. Στη σχέση του με τον Τομ, παρ’ ότι προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, καταφέρνει να του προσφέρει κατανόηση και συμπάθεια στις οποίες ο Τομ δεν είναι συνηθισμένος. Οι δύο άντρες αναπτύσσουν μια φιλία και για πρώτη φορά ο Τομ αισθάνεται πως μπορεί να εμπιστευθεί κάποιον.

Μια ιστορική τοποθεσία

Η ταινία αποτελεί την πρώτη δυτική ταινία που γυρίζεται εξ’ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία. «Το να είμαστε η πρώτη ταινία που γυρίζεται στην ίδια τοποθεσία με τον “Λόρενς της Αραβίας” είναι τρομερά, πραγματικά μοναδικό», παραδέχεται ο Βο.

Η ομορφιά του τοπίου πρόσφερε στους δημιουργούς ένα περιβάλλον με μυριάδες ευκαιρίες. «Το Αφγανιστάν, όπου διαδραματίζεται η ταινία, είναι μια από τις πιο ακραίες περιοχές ως προς την γεωγραφία της», εξηγεί ο ΛαΦόρτιουν. «Έχει χιονισμένα βουνά, γιγαντιαία δάση, ερήμους, σεληνιακά τοπία και αστικά κέντρα. Όλα αυτά, το κάνουν ένα μέρος εξαιρετικά δύσκολο να αναπαραχθεί, αλλά η περιοχή της Σαουδικής Αραβίας μας έδωσε πολλά με τα οποία μπορέσαμε τελικά να δουλέψουμε».

Ταυτότητα ταινίας
Kandahar: Σημείο Διαφυγής / Kandahar

Σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο
Σενάριο Μίτσελ ΛαΦόρτιουν
Ηθοποιοί Τζέραρντ Μπάτλερ, Νέιβιντ Νέγκαμπαν, Αλί Φαζάλ, Μπαχαντόρ Φολάντι, Τράβις Φίμελ, Νίνα Τουσάντ-Γουάιτ
Φωτογραφία ΜακΓκρέγκορ
Μοντάζ Κόλμπι Πάρκερ
Μουσική Ντέιβιντ Μπάκλεϊ

Διάρκεια 119’
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος παραγωγής: 2023

ΠΗΓΗ

Tags: Νέες ταινίες
Previous Post

Σημαντική παρουσία της Π. Σ. Ελλάδας στην LONDON WINE FAIR 2023

Next Post

Άννα Βίσση – Αντώνης Ρέμος: Κατάφεραν να πάρουν για μια βραδιά το Ηρώδειο – Όλο το παρασκήνιο

Related Posts

Φεστιβάλ Ελάτειας
Gala

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας επιστρέφει στους πρόποδες του Παρνασσού με Μαλάμα, Πασχαλίδη και Σάττι

23 Ιουλίου 2025
Βραβεία Στέλιου Χατζηιωάννου 2025: 300.000€ για νέους επιχειρηματίες
Gala

Βραβεία Στέλιου Χατζηιωάννου 2025: 300.000€ για νέους επιχειρηματίες

19 Ιουλίου 2025
Οι φάρσες της Χριστίνας Ωνάση: Η στενή της φίλη αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά
Gala

Οι φάρσες της Χριστίνας Ωνάση: Η στενή της φίλη αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά

14 Ιουλίου 2025
Τις φωγραφίες παραχώρησε η «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
Gala

Γευστικό ταξίδι στα «χρυσά» του διαγωνισμού «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»

12 Ιουλίου 2025
Agape Zoe Corfu Summer Festival
Gala

Agape Zoe Corfu Summer Festival 2025: Η Κέρκυρα φοράει τα ακουστικά της

9 Ιουλίου 2025
Κάμπρια: 30 ταινίες τιμούν τα 30 χρόνια του Κέντρου Τεχνών Kirkgate
Gala

Κάμπρια: 30 ταινίες τιμούν τα 30 χρόνια του Κέντρου Τεχνών Kirkgate

5 Ιουλίου 2025
Next Post
Άννα Βίσση – Αντώνης Ρέμος: Κατάφεραν να πάρουν για μια βραδιά το Ηρώδειο – Όλο το παρασκήνιο

Άννα Βίσση - Αντώνης Ρέμος: Κατάφεραν να πάρουν για μια βραδιά το Ηρώδειο - Όλο το παρασκήνιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

4 μήνες ago
φεστιβάλ Strong Me

4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”

16 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′ : Μια Χρυσή Εποχή

1 έτος ago
Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

1 έτος ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πότε η εφορία στέλνει εκκαθαριστικά χωρίς υποβολή φορολογικής δήλωσης

Ψηφιακό «λουκέτο» σε επιχειρήσεις χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ

21 Αυγούστου 2025
φεστιβάλ Strong Me

4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”

21 Αυγούστου 2025
στεγαστικά δάνεια

Σχέδιο επιδότησης για ενήμερα στεγαστικά δάνεια

20 Αυγούστου 2025
Τραμπ: «Εφικτή η λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Τραμπ: «Εφικτή η λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

19 Αυγούστου 2025
Φωτογραφία: Zagori Mountain Running

Zagori Mountain Running: Ενας αγώνας ορεινής εξερεύνησης

30 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ψηφιακό «λουκέτο» σε επιχειρήσεις χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ
  • 4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”
  • Σχέδιο επιδότησης για ενήμερα στεγαστικά δάνεια
  • Τραμπ: «Εφικτή η λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.