Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025 - 18:22
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Επίσημη προκήρυξη των εκλογών

Money & Life by Money & Life
22 Απριλίου 2023
in Ειδήσεις
0 0
0
Κ. Μητσοτάκης: Επίσημη προκήρυξη των εκλογών
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της»

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας σε ορίζοντα τετραετίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του λίγο μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στις «αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε» τα τελευταία χρόνια η χώρα, απέναντι στις οποίες – όπως είπε – «η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες». Τόνισε ακόμη ότι σήμερα η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, εξέλιξη που θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για το κράτος, για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά. «Ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας» επεσήμανε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα» και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο.

Βαδίζοντας προς τις εκλογές δηλώσε επιπλέον «αισιόδοξος για το αύριο» αρκεί – όπως είπε – «να μείνουμε ενωμένοι, μακριά από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου εισηγήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 21η Μαΐου.

«Έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της» ανέφερε. Τόνισε ακόμη πως οι εκλογές είναι μία μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων κατά την προεκλογική περίοδο, ώστε οι πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη «να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα» και ευχήθηκε «η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές».

«Εύχομαι μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χωρας» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου.

 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Συμπολίτες μου,

Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου. Με την ουσιαστική ολοκλήρωση, δηλαδή, της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί και όπως πράγματι συμβαίνει.

Γνωρίζετε καλά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε αυτά τα χρόνια η πατρίδα μας: πρώτα, τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο. Μετά, την παγκόσμια πανδημία. Αργότερα, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια. Και, καθημερινά, τις εθνικές προκλήσεις ενός απρόβλεπτου γείτονα όπως η Τουρκία.

Απέναντι σε όλα αυτά, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Και όχι μόνο. Γιατί με μία συνετή διαχείριση η πολιτεία στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Μειώνοντας, ταυτόχρονα, 50 φόρους και εισφορές. Αυξάνοντας, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, τις συντάξεις. Και ανεβάζοντας τον βασικό μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και η εθνική μας οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές, ωστε η χώρα να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Εξέλιξη που, με τη σειρά της, θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά μας.

Ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας. Γι’ αυτό και συνιστά θέμα εξαιρετικής σημασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των στιγμών, καθώς η χώρα μας από ουραγός είναι, ήδη, πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Παρουσιάζει δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους στην ήπειρο. Καταγράφοντας, παράλληλα, συνεχή ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές αλλά και έσοδα από τον τουρισμό της.

Η κοινωνία μας πληρώνει χαμηλότερους φόρους και ΕΝΦΙΑ. Η Εισφορά Αλληλεγγύης έχει καταργηθεί. Όπως, ουσιαστικά, δωρεάν έγιναν και οι Γονικές Παροχές. Οι πιο αδύναμοι ενισχύονται. Και, μετά τις αυξήσεις στο ρεύμα, η πολιτεία υψώνει διαρκώς αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Με άλλα λόγια η Ελλάδα απαντά στις διεθνείς προκλήσεις και κατακτά τις εθνικές διεκδικήσεις.

Σε 4 χρόνια, παρά τις δυσκολίες, έγιναν πολλά. Όμως, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα. Ξέρω ότι, παρά τα θετικά βήματα, οι μισθοί στη χώρα μας παραμένουν ακόμη χαμηλοί. Η δημόσια υγεία έχει ακόμη πληγές να γιατρευτούν. Το κράτος μας πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό. Οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτές, ακριβώς, θα είναι οι προτεραιότητές μας στη νέα μας θητεία.

Η Ελλάδα πρέπει επίσης να εδραιωθεί ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη. Θωρακίζοντας τα σύνορά της από το μεταναστευτικό αλλά και από κάθε άλλον κίνδυνο. Και δυναμώνοντας τη φωνή της, που πλέον ακούγεται παντού: στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Πιστέψτε με, γνωρίζω καλά τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες που είχαμε σε αυτό το πεδίο.

Τα παραπάνω αποκτούν ξεχωριστή σημασία σ’ έναν αβέβαιο και ασταθή πλανήτη. Μπορεί τα δύσκολα να φαίνονται πίσω μας, όμως σας διαβεβαιώνω: οι δυσκολίες δεν θα λείψουν. Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα. Άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο.

Συμπολίτες μου,

Μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου με αφορμή τη σημερινή θεσμική διαδικασία. Με την ειλικρίνεια που σας μιλώ εδώ και 4 χρόνια. Και με ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έμεινα πιστός στο καθήκον μου. Δίχως να κρύβομαι πίσω από τις άσχημες στιγμές, που πρέπει να γίνονται όλο και λιγότερες. Και επιμένοντας στις καλές, που οφείλουμε να τις κάνουμε περισσότερες.

Τον Ιούλιο του 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα αλλά σχέδιο και σκληρή δουλειά, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις οι οποίες το 2023 είναι πια χειροπιαστή πραγματικότητα. Ώστε, σήμερα, να αισθάνομαι πιο έμπειρος και πιο σίγουρος. Γιατί γνωρίζω καλύτερα τα προβλήματα. Κυρίως, όμως, γνωρίζω καλύτερα τις δυνατότητες του τόπου. Αυτές που μας οπλίζουν όλους με μία νέα αυτοπεποίθηση.

Βαδίζοντας, λοιπόν, προς τις εκλογές, σάς κοιτώ στα μάτια και δηλώνω αισιόδοξος για το αύριο. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι. Μακριά από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά. Και αναγνωρίζοντας πόσο κρίσιμη είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Για να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί. Σταθερά, Τολμηρά και Μπροστά!».

ΠΗΓΗ

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Τουρισμός: Πού και πότε θα πάνε διακοπές οι Ευρωπαίοι

Next Post

Θεσσαλονίκη: Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών, έρχεται την Δευτέρα 8 Μαΐου

Related Posts

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη
Ειδήσεις

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

3 Δεκεμβρίου 2025
ΦΠΑ για νεόδμητα ακίνητα
Ειδήσεις

Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

3 Δεκεμβρίου 2025
Σάκης Αρναούτογλου: «Έρχονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες»
Ειδήσεις

Κακοκαιρία από Πέμπτη: Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών

3 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσκόπηση Interview
Ειδήσεις

Πληθωρισμός στο 2,9% τον Νοέμβριο καθώς ενέργεια, τρόφιμα και υπηρεσίες ανεβάζουν το κόστος ζωής

3 Δεκεμβρίου 2025
Wall Street
Ειδήσεις

Wall Street: Άνοδος για Dow, S&P 500 και Nasdaq – Το bitcoin και οι tech μετοχές οδηγούν την ανάκαμψη

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο
Ειδήσεις

Επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος Δεκεμβρίου: Σταθερή εικόνα με μικρές αυξομειώσεις

3 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Θεσσαλονίκη: Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών, έρχεται την Δευτέρα 8 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Η Άνοιξη των ροζέ κρασιών, έρχεται την Δευτέρα 8 Μαΐου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος πάνω από τις 2.100 μονάδες

22 ώρες ago
Απόγονος του ιδρυτή της «Leonidas» ο 24χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα

Απόγονος του ιδρυτή της «Leonidas» ο 24χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα

2 ημέρες ago
Οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια του ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο

Επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος Δεκεμβρίου: Σταθερή εικόνα με μικρές αυξομειώσεις

10 ώρες ago
Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

8 μήνες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

«Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

3 Δεκεμβρίου 2025
Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

3 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
ΦΠΑ για νεόδμητα ακίνητα

Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

3 Δεκεμβρίου 2025
Σάκης Αρναούτογλου: «Έρχονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες»

Κακοκαιρία από Πέμπτη: Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών

3 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • «Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους
  • Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη
  • Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
  • Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.