Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025 - 03:55
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Gala

Η κατάθεση ψυχής του Τζόνι Ντεπ για τα παιδικά του χρόνια: Η κακοποιητική μητέρα, πετούσε τασάκια πάνω τους

Money & Life by Money & Life
23 Απριλίου 2022
in Gala
0 0
0
Η κατάθεση ψυχής του Τζόνι Ντεπ για τα παιδικά του χρόνια: Η κακοποιητική μητέρα, πετούσε τασάκια πάνω τους
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ταραγμένα παιδικά χρόνια του περιέγραψε ο Τζόνι Ντεπ στο δικαστήριο, μιλώντας για την κακοποιητική μητέρα του.

Ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» περιέγραψε λεπτομερώς μια παιδική ηλικία που καθορίστηκε από την κακοποίηση στα χέρια της μητέρας του, κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μιλώντας με χαμηλή φωνή, ο Τζόνι Ντεπ, στην κατάθεσή του, έδωσε μια μετρημένη αλλά γλαφυρή περιγραφή του πώς ήταν να ζεις σε ένα σπίτι όπου ο ίδιος, τα τρία αδέρφια του και ο πατέρας του τρομοκρατούνταν από την ασταθή και βίαιη μητέρα του. «Στο σπίτι μας δεν ήμασταν ποτέ ασφαλείς ή προστατευμένοι, το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθούμε να μένουμε μακριά από τη γραμμή του πυρός» είπε στους ενόρκους. «Η μητέρα μου ήταν αρκετά απρόβλεπτη. Είχε την ικανότητα να είναι πολύ σκληρή».

Ο Τζόνι Ντεπ έκανε μια γλαφυρή περιγραφή των παιδικών του χρόνων.

Ο Ντεπ κατέθεσε ότι η βίαιη οικογενειακή ζωή στην οποία μεγάλωσε, τον δίδαξε να μην αναδημιουργήσει ποτέ το ίδιο είδος κακοποίησης στο δικό του σπίτι αργότερα στη ζωή του. «Είχα μια πολύ ‘ενδιαφέρουσα’ παιδική ηλικία. Μία που πίστευα πως ήταν φυσιολογική μέχρι μια ορισμένη ηλικία» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός.

Εκσφενδονίζονταν σταχτοδοχεία και προσβολές: Η βίαιη παιδική ηλικία του Τζόνι Ντεπ.

Ο 58χρονος Ντεπ γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1963 στο Οουένσμπορο του Κεντάκι, ως ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Οι γονείς του ήταν η Μπέτι Σου Πάλμερ και ο Τζον Κρίστοφερ Ντεπ. Ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του εργαζόταν ως σερβιτόρα. Η οικογένεια μετακόμιζε συχνά κατά τη διάρκεια της παιδική του ηλικίας εξαιτίας της ανήσυχης φύσης της μητέρας του. «Δεν μπορούσαμε να μένουμε σε ένα μέρος για πολύ καιρό, εξαιτίας της μητέρας μου» κατέθεσε ο Τζόνι Ντεπ. «Οπότε ήμουν πάντα το νέο παιδί και αυτό δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ευχάριστο».

Ο Τζόνι Ντεπ με την μητέρα του Μπέτι Σου και την πρώην σύντροφό του, Βανέσα Παραντί

Η οικογένεια μετακόμισε από το Κεντάκι στην Φλόριντα όταν ο ηθοποιός ήταν 7 ετών, όπου ζούσαν για σχεδόν ένα χρόνο σε ένα μοτέλ, πριν ο ίδιος βρει δουλειά. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ντεπ είπε ότι η κακοποίηση από τη μητέρα του ήταν συνεχής, απρόβλεπτη και κανείς στο σπίτι – ούτε ο πατέρας του -δεν γλίτωνε. «Σωματική βία, σωματική κακοποίηση. Αυτή ήταν διαρκώς η κατάσταση. Περνούσε από μπροστά μας και θωρακιζόμασταν γιατί δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε» είπε.

«Μπορούσε να γίνει αρκετά βίαιη και ήταν αρκετά βίαιη και πολύ σκληρή. Υπήρχε σωματική κακοποίηση, σίγουρα, η οποία θα μπορούσε να έχει τη μορφή ενός σταχτοδοχείου που σου πετούσε ή όταν σε χτυπούσε με ένα ψηλοτάκουνο, ένα τηλέφωνο, ό,τι ήταν εύκαιρο».

Αλλά ο Τζόνι Ντεπ είπε πως οι σωματικές επιθέσεις της μητέρας του ήταν εύκολο να αντιμετωπιστούν σε σύγκριση με την ψυχολογική κακοποίηση που βίωναν όλοι τους.

«Η λεκτική κακοποίηση είναι πολύ χειρότερη από τη σωματική»

«Η λεκτική κακοποίηση, η ψυχολογική κακοποίηση, ήταν σχεδόν χειρότερη από τους ξυλοδαρμούς. Οι ξυλοδαρμοί ήταν απλώς σωματικός πόνος» τόνισε ο ηθοποιός. «Τον σωματικό πόνο μαθαίνεις να τον αντιμετωπίζεις. Μαθαίνεις να τον αποδέχεσαι. Μαθαίνεις να τον αντιμετωπίζεις». Η Μπέτι Σου έβριζε τα παιδιά της, καρφώνοντάς τα με σχόλια που τα διέλυαν. Ο Τζόνι Ντεπ γεννήθηκε με ένα ελάττωμα στον αμφιβληστροειδή του αριστερό του ματιού που είχε ως αποτέλεσμα να έχει ένα τεμπέλικο μάτι, ένα ελάττωμα, το οποίο φυσικά η μητέρα του εκμεταλλεύτηκε. «Με αποκαλούσε κοκορόμυαλο, μονόφθαλμο, οτιδήποτε μπορούσε να βρει για να με υποτιμήσει, να με ταπεινώσει. Η ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση ήταν αυτό που μας διέλυε».

Ο Τζόνι Ντεπ με τον πατέρα του, Κρίστοφερ.

Από νεαρή ηλικία, ο Τζόνι Ντεπ παρακολουθούσε τη μητέρα του να εκτοξεύει το βιτριόλι της στον πατέρα του, ο οποίος, όπως λέει, ήταν πάντα ένας πολύ «ευγενικός άνθρωπος» που δεν μπορούσε να αντιμετωπίζει τη βία της γυναίκας του. « Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή, ούτε μια στιγμή που ο πατέρας μου να χάσει τον έλεγχο, ή να επιτεθεί στη μητέρα μου, ή έστω να πει κάτι κακό στη μητέρα μου». Πρόσθεσε πως παρέμενε πάντα στωικός, όταν του επιτίθονταν.

«Υπήρχαν μερικές φορές που το παρατράβηξε και μπορούσα να δω τα μάτια του να βουρκώνουν καθώς την κοιτούσε και δεν έλεγε τίποτα. Το μόνο που έκανε ήταν να χτυπήσει έναν τοίχο».

Ο Τζόνι Ντεπ θυμάται ότι ήταν μόλις πέντε ετών και αναρωτιόταν πώς ο πατέρας του παρέμενε ήρεμος μπροστά στις προσβολές της μητέρας του. «Αναρωτιόμουν τότε: Γιατί το δέχεται; Πώς το δέχεται αυτό; Γιατί την αφήνει; Κατάφερνε όμως να διατηρήσει την ηρεμία και την ψυχραιμία του και τη σχέση με τα παιδιά του. Ήταν καλός άνθρωπος, είναι καλός άνθρωπος».

Τι του είπε ο πατέρας του όταν έφυγε:
«Εσύ είσαι ο άντρας τώρα»

Το 1978, όταν ο Ντεπ ήταν 15 ετών, ο πατέρας του λύγισε και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την κακοποίηση, μάζεψε τις βαλίτσες του και εγκατέλειψε την οικογένεια ξεκινώντας ένα πρωί για τη δουλειά του, από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ. Ο Ντεπ είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως δεν είχε καν συνειδητοποιήσει ότι ο πατέρας του είχε φύγει μέχρι που επέστρεψε η μητέρα του και ένιωσε πως κάτι είχε συμβεί.

«Γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, γύρισε η μητέρα μου από τη δουλειά και άρχισε να περπατά πάνω κάτω. Μου είπε ότι ο πατέρας μου έφυγε. Έτρεξε στην κρεβατοκάμαρά τους, άνοιξε την ντουλάπα και είδε όλα τα ρούχα του να λείπουν. Ήταν αρκετά αναστατωμένη». Τότε ο ίδιος πήγε στη δουλειά του πατέρα του για να μάθει τι συμβαίνει. «Τελείωσε. Δεν μπορώ να το κάνω πια. Δεν μπορώ να το ζήσω άλλο» είπε ο πατέρας του Ντεπ στον ηθοποιό. «Εσύ είσαι ο άντρας του σπιτιού τώρα». «Αυτά τα λόγια δεν μου άρεσαν καθόλου. Δεν ένιωθα ότι ήμουν έτοιμος να ακούσω αυτά τα λόγια».

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, η μητέρα του «έπεσε σε πολύ βαθιά, σκοτεινή κατάθλιψη» αφότου έφυγε ο πατέρας του. «Ένα απόγευμα είχα αποκοιμηθεί και όταν ξύπνησα πήγα στο σαλόνι και είδα τη μητέρα μου να σέρνεται. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτρεχαν σάλια από το στόμα της». Έφτασαν οι νοσοκόμοι και μετέφεραν την Μπέτι Σου στο νοσοκομείο, όπου της έκαναν πλύση στομάχου. «Είχε πιει πολλά χάπια σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει» είπε.

Σεξ, ναρκωτικά, ροκ εντ ρολ και κινηματογράφος

Ως έφηβος, ο Τζόνι Ντεπ άρχισε να πειραματίζεται κυριολεκτικά με το σεξ, τα ναρκωτικά και το ροκ εντ ρολ. Σε ένα αφιέρωμα του περιοδικού People τον Οκτώβριο του 1994, ο Ντεπ δήλωσε ότι άρχισε να καπνίζει σε ηλικία 12 ετών, έχασε την παρθενιά του στα 13 και «έκανε κάθε είδους ναρκωτικά που υπήρχαν μέχρι τα 14»« ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε ότι ως έφηβος άρχισε να παίρνει χάπια για τα νεύρα, που είχε κλέψει από τη μητέρα του.

Άρχισε να απομονώνεται από την υπόλοιπη οικογένειά του και να εξασκείται στην κιθάρα, στο υπνοδωμάτιό του. «Κυριολεκτικά, κλειδώθηκα σε ένα δωμάτιο και έπαιζα κιθάρα» δήλωσε στο περιοδικό People.

Το 1979, σε ηλικία 16 ετών, ο Τζόνι Ντεπ εγκατέλειψε το λύκειο για να προσπαθήσει να τα καταφέρει ως μουσικός με το συγκρότημά του «The Kids». Οι The Kids ήταν αρκετά καλοί ώστε να παίξουν σε κάποιες συναυλίες όπως των Talking Heads και των B-52s, αλλά οικονομικά ο Ντεπ δυσκολευόταν. Ζούσε στο αυτοκίνητο ενός φίλου του για αρκετούς μήνες και πουλούσε στυλό για μια εταιρεία τηλεμάρκετινγκ για να τα βγάλει πέρα.

 

Το 1983 μετακόμισε με το συγκρότημά του στο Λος Άντζελες. Μόλις έφτασε εκεί, ο φίλος του, ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ, τον ενθάρρυνε να δοκιμάσει την υποκριτική. «Κατέληξα στην υποκριτική κατά λάθος» δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ. Ο Κέιτζ σύστησε τον Ντεπ στον ατζέντη του, ο οποίος του εξασφάλισε μια οντισιόν με τον Βες Κράβεν που έκανε casting για την ταινία « Nightmare on Elm Street». Ο Ντεπ είπε ότι «με κάποιο τρόπο» πήρε ρόλο στην ταινία. Ήταν 20 ετών. Στα 22 του, έγινε ο πρωταγωνιστής στη σειρά «21 Jump Street», η οποία τον βοήθησε να γίνει διάσημος.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Previous Post

Η αλήθεια για την επένδυση Στάσση στην Τζια

Next Post

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Related Posts

“REGENESIS” Trash Art Project: Με επιτυχία έγινε η τέλεση των εγκαινίων της Περιβαλλοντικής Εικαστικής Έκθεσης
Gala

“REGENESIS” Trash Art Project: Με επιτυχία έγινε η τέλεση των εγκαινίων της Περιβαλλοντικής Εικαστικής Έκθεσης

9 Μαΐου 2025
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας “World of beer” – Από 9 έως 11 Μαΐου στην Τεχνόπολη
Gala

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας “World of beer” – Από 9 έως 11 Μαΐου στην Τεχνόπολη

9 Μαΐου 2025
Πηγή εικόνας: cnn.gr
Gala

Η Costa Navarino γιορτάζει 15 χρόνια με κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες

4 Μαΐου 2025
Ρόδος: Η 60η Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία
Gala

Ρόδος: Η 60η Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία

4 Μαΐου 2025
Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Συμπράττει με τον καταξιωμένο βιολονίστα Noah Bendix-Balgley στο Μέγαρο Μουσικής
Gala

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Συμπράττει με τον καταξιωμένο βιολονίστα Noah Bendix-Balgley στο Μέγαρο Μουσικής

3 Μαΐου 2025
«Πάρα πολύ κακό σχόλιο»: Ο Ετεοκλής Παύλου σχολιάζει τα λόγια του Άρη Πορτοσάλτε για τον Γιώργο Παπαδάκη
Gala

«Πάρα πολύ κακό σχόλιο»: Ο Ετεοκλής Παύλου σχολιάζει τα λόγια του Άρη Πορτοσάλτε για τον Γιώργο Παπαδάκη

30 Απριλίου 2025
Next Post
Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ 2025: Χιλιάδες αιτήσεις, προθεσμίες και οδηγίες

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ 2025: Χιλιάδες αιτήσεις, προθεσμίες και οδηγίες

19 ώρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

5 ημέρες ago
Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2025: Αλλαγές, ηλεκτρονική διαδικασία και συμβουλές από τον πρόεδρο

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2025: Αλλαγές, ηλεκτρονική διαδικασία και συμβουλές από τον πρόεδρο

15 ώρες ago
Επέκταση επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες και αντλίες θερμότητας: Στόχος η κάλυψη όλων των αιτήσεων

Επέκταση επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες και αντλίες θερμότητας: Στόχος η κάλυψη όλων των αιτήσεων

2 ημέρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβίωση ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Όραμα για την ελληνική ναυπηγική και άμυνα

Αναβίωση ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Όραμα για την ελληνική ναυπηγική και άμυνα

9 Μαΐου 2025
Απούλητο το 50% του ελαιόλαδου στην Κρήτη

Απούλητο το 50% του ελαιόλαδου στην Κρήτη

9 Μαΐου 2025
Νέα Μέτρα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της βίας στα ΑΕΙ – Ρύθμιση για τους εργαζόμενους φοιτητές

Νέα Μέτρα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της βίας στα ΑΕΙ – Ρύθμιση για τους εργαζόμενους φοιτητές

9 Μαΐου 2025
“REGENESIS” Trash Art Project: Με επιτυχία έγινε η τέλεση των εγκαινίων της Περιβαλλοντικής Εικαστικής Έκθεσης

“REGENESIS” Trash Art Project: Με επιτυχία έγινε η τέλεση των εγκαινίων της Περιβαλλοντικής Εικαστικής Έκθεσης

9 Μαΐου 2025
Πληθωρισμός στην Ελλάδα: Πτώση στο 2% τον Απρίλιο 2025

Πληθωρισμός στην Ελλάδα: Πτώση στο 2% τον Απρίλιο 2025

9 Μαΐου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Αναβίωση ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Όραμα για την ελληνική ναυπηγική και άμυνα
  • Απούλητο το 50% του ελαιόλαδου στην Κρήτη
  • Νέα Μέτρα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της βίας στα ΑΕΙ – Ρύθμιση για τους εργαζόμενους φοιτητές
  • “REGENESIS” Trash Art Project: Με επιτυχία έγινε η τέλεση των εγκαινίων της Περιβαλλοντικής Εικαστικής Έκθεσης

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.