Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025 - 10:04
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία Επιχειρείν

Γιώργος Πάτσης – Obrela Security Industries: Με νέες εξαγορές σχεδιάζει το άλμα στην Ευρώπη

Money & Life by Money & Life
23 Μαρτίου 2025
in Επιχειρείν
0 0
0
Γιώργος Πάτσης – Obrela Security Industries: Με νέες εξαγορές σχεδιάζει το άλμα στην Ευρώπη
Share on FacebookShare on Twitter

Στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης η κυβερνοασφάλεια εξελίσσεται σε κρίσιμο παράγοντα. Όσο δε ψηφιοποιούνται ολοένα περισσότερα κρίσιμα στοιχεία της ζωής μας, λαμβάνοντας μια θέση μέσα στο χάος του κυβερνοχώρου, τόσο μεγαλύτερη και η αναγκαιότητά της. Είναι ενδεικτικό πως μόνο στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%! Ο κ. Γιώργος Πατσής ήταν από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα που διέγνωσε ότι αυτό θα ήταν το καθοριστικό «κλειδί». Και το δημιούργημά του, η Obrela Security Industries, έχει εξελιχθεί πλέον σε μία από τις γνωστές εταιρείες σε περιφερειακό επίπεδο, με σημαντική παρουσία στη Μέση Ανατολή και το Λονδίνο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΡΦΙΔΗΣ

Περίπου τρία χρόνια μετά την τελευταία κουβέντα που είχαμε, στον απόηχο τότε της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Encode, αλλά και της μετοχικής εισόδου των EOS Capital, Latsco Family Office και του Χάρη Καρώνη της Viva στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που είχε προηγηθεί, η εικόνα της εταιρείας δείχνει να επιβεβαιώνει τις προοπτικές της.

Υπερτριπλασιασμός του τζίρου της (27 εκατ. ευρώ σε Annual Recurring Revenue), το 70% του οποίου πλέον προέρχεται από το εξωτερικό. Υπερδιπλασιασμός του προσωπικού της και 300 μεγάλοι πελάτες που συνδρομητικά απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μιας εταιρείας που ήταν από τις πρώτες που στήθηκαν για να παρέχουν όλο το πακέτο «As a Service» ήδη από το 2009

Αλμα προς τα εμπρός

Τώρα, η εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει το άλμα προετοιμάζοντας μεθοδικά έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης πολύ μεγαλύτερο, με στόχο πλέον τα μεγάλα διεθνή private equities funds, καθώς έχει έτοιμο πλάνο επέκτασης κυρίως σε βορειοευρωπαϊκές αγορές μέσα από εξαγορές και οργανική ανάπτυξη, για το οποίο θα απαιτηθούν επενδύσεις. Και αυτή τη φορά, όπως εξομολογείται ο κ. Πατσής, η συζήτηση περί αποτιμήσεων θα αφορά σαφώς μεγαλύτερο επίπεδο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια φάση όπου διερευνούμε τις επιλογές μας και διάφορες εταιρείες για εξαγορές-συγχωνεύσεις. Η δομή της αγοράς βοηθάει σε αυτό γιατί είναι μια κατακερματισμένη αγορά και όσοι στηθήκαμε από νωρίς έχουμε ήδη υποδομές και τεχνολογία σημαντική που μπορεί να αποτελέσει τον “μαγνήτη”. Φαντάσου πως υπάρχουν πολλές εταιρείες σαν τη δική μας στο Λονδίνο, στη Γερμανία και αλλού που απλώς δεν έχουν το αναγκαίο μέγεθος για να πάνε παρακάτω.

Συνολικά υπάρχουν καμιά τρακοσαριά εταιρείες στο κομμάτι μας σε όλη την Ευρώπη και από αυτές είναι ζήτημα εάν 10-15 ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ σε Annual Recurring Revenue (ΑΑR)! Καθότι στην Ευρώπη ενιαία αγορά κατ’ ουσίαν δεν υπάρχει σε αυτόν τον χώρο και οι μεγάλοι Αμερικανοί παίκτες δεν ασχολούνται, έχουμε το πλεονέκτημα να χτίσουμε κάτι μεγάλο και καλό έχοντας την υποστήριξη και κάποιων νέων επενδυτών.

Πλατφόρμα τεχνολογίας

Ούτως ή άλλως οι υφιστάμενοι μέτοχοί μας μάς αντιμετωπίζουν ως μία πλατφόρμα εξαγορών-συγχωνεύσεων που θα δημιουργήσει υπεραξία, οπότε επενδύουν σε εμάς διότι διαθέτουμε μια πλατφόρμα τεχνολογίας που μπορεί να δουλέψει με κάθε σύστημα και να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας. Εχουμε ήδη και την εμπειρία από την απορρόφηση της Encode, όπου τελικά ξαναστηθήκαμε ως μία καινούρια εταιρεία από τη βάση, αφήνοντας πράγματα όπως π.χ. η συμβουλευτική, και αφοσιωθήκαμε στην τεχνολογία μας και τις υπηρεσίες που αναπτύσσουμε και προσφέρουμε», σημειώνει. Το κτίριο στα κεντρικά της εταιρείας στον Κολωνό δείχνει πλέον μικρό για το προσωπικό που έχει συγκεντρώσει η Obrela Security Industries. «Σε λίγο καιρό μετακομίζουμε σε ένα μεγαλύτερο κτίριο, δεν είναι μακριά, όπου θα μας δώσει και τον απαραίτητο χώρο να φτιάξουμε ένα Κέντρο Ελέγχου πραγματικά μεγάλο», λέει ο κ. Πατσής.

Πρόκειται για μία αίθουσα που θυμίζει θάλαμο πολεμικών επιχειρήσεων, στην οποία δεν έχουν πρόσβαση όλοι. Μπροστά από τα πολλά γραφεία που είναι ενωμένα σε σειρές δεσπόζει ένας μεγάλος τοίχος καλυμμένος ολόκληρος με οθόνες που διαρκώς αναφέρουν την πορεία λειτουργίας των συστημάτων.

Για τους «κοινούς θνητούς», όπως εμείς, είναι κάτι… ακαταλαβίστικες γραμμές, γραφήματα, μπάρες, data που «τρέχουν» σε πραγματικό χρόνο.

Για τους μηχανικούς κυβερνοασφάλειας όμως που έχουν βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων είναι τα πάντα! «Είναι μια αποτύπωση του τι συμβαίνει στο χάος του κυβερνοχώρου.

Το “μαύρο κουτί” για το οποίο πληρώνουν οι επιχειρήσεις-πελάτες χωρίς να φαντάζονται καν τη μάχη που μπορεί να συμβαίνει μέσα. Εάν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, κανείς δεν το μαθαίνει λόγω της φύσης της δουλειάς», λέει ο κ. Πατσής.

Κυβερνοεπιθέσεις

Με αφορμή όμως και τα πρόσφατα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων που «γονάτισαν» τα συστήματα ακόμα και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών, τονίζει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα: «Η Ελλάδα αρχίζει να μπαίνει στον χάρτη των κυβερνοεπιθέσεων», εξηγεί. «Σε σχέση με δύο χρόνια πριν οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί 200%. Γι’ αυτό και πλέον ακούγονται περιστατικά παραβίασης. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι η επιλογή κάποιου να επιτεθεί δεν είναι τυχαία. Δεν ξυπνάει π.χ. κάποια μέρα και λέει “θα επιτεθώ στην Α εταιρεία”. Εχουν φροντίσει να σκανάρουν τον κυβερνοχώρο για πιθανές “τρύπες”. Οταν βρουν μία, τότε και θα αρχίσουν να ασχολούνται με τη συγκεκριμένη εταιρεία», τονίζει ο κ. Πατσής.

Ανάπτυξη

Πίσω όμως στα της εταιρείας. Η Obrela έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με βάση την Αθήνα, αλλά και τη δημιουργία γραφείων-δορυφόρων στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη, στο Ντουμπάι και το Ριάντ. Τα δύο τελευταία μάλιστα έχουν μεγάλες ομάδες και κέντρα επιχειρήσεων. «Είμαστε πλέον 275 άτομα στην εταιρεία. Οι Ελληνες είμαστε 160 και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων: Ισραηλινοί, Γερμανοί, Εγγλέζοι, Σουηδοί, Ινδοί, Πακιστανοί… Και εδώ η λογική είναι πως για να πας σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να βάλεις και ξένους μέσα.

Η Αθήνα είναι το Κέντρο Αριστείας όπου ως επί το πλείστον γίνεται έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων, όμως τα γραφεία-δορυφόροι παίζουν και αυτά ρόλο στην ανάπτυξή μας. Εάν π.χ. ανακαλύψουμε κάτι ή εντοπίσουμε πρόβλημα, το σήμα δεν θα φύγει απευθείας από την Αθήνα στον πελάτη, αλλά από την Αθήνα στο αρμόδιο γραφείο-δορυφόρο που έχει στελεχωθεί με ανθρώπους κοντά στην κουλτούρα του πελάτη ώστε να οικοδομηθεί μια σωστή επικοινωνία. Αυτού του είδους το μοντέλο μάς έχει επιτρέψει να μεγαλώσουμε χωρίς να στήσουμε τοπικά γραφεία παντού και παράλληλα να εξυπηρετούμε στη μητρική γλώσσα του πελάτη», τονίζει.

«Και έτσι συνεχίζουμε να χτίζουμε την παρουσία μας και σε άλλες χώρες. Σήμερα έχουμε πελάτες σε 35 χώρες, πάνω από το 70% των εσόδων μας έρχεται από το εξωτερικό και καταμερισμένα σε διάφορες περιοχές ώστε να μην έχουμε τεράστια εξάρτηση από κάποια γεωγραφική περιοχή – γενικά έχουμε ανθρώπους παντού!

Είμαστε μία κλασική περίπτωση εταιρείας με διεθνή προσανατολισμό. Πλέον φαινόμαστε στην αγορά και στους ξένους επενδυτές και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα», προσθέτει ο κ. Πατσής.

Επιδιώξεις

Οπως λέει ο ίδιος, «επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μέσω εξαγορών μία πλατφόρμα με 100 εκατ. ευρώ Annual Recurring Revenue, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στις Βόρειες Χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις χώρες Benelux και την Ανατολική Ευρώπη με στόχο τη διασύνδεσή τους. Από εκεί και έπειτα σαφώς Ελλάδα, Κύπρος και Μ. Ανατολή είναι οι αγορές που εξακολουθούν να μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Σήμερα αναπτυσσόμαστε με οργανική ανάπτυξη, όμως τώρα είναι οι ευκαιρίες για εξαγορές – και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Ηδη είμαστε στη διαδικασία due diligence με κάποιες εταιρείες στην Ευρώπη. Νομίζω θα έχουμε νεότερα αργότερα φέτος».
Το σχέδιό του εκτιμά ότι βρίσκει ευήκοα ώτα πλέον σε μεγάλα private equity funds. «Εχουμε ξεκινήσει ήδη να χτίζουμε στρατηγικές συνεργασίες με 2-3 γνωστά funds. Εχει πορεία ακόμα αυτό, όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά», τονίζει.

Εληνικό brand

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία της Obrela Security Industries μπορεί να είναι η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος ορατού πλέον στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. «Αυτό είναι και το όνειρό μου. Να φτιάξω ένα brand με ελληνικό προσανατολισμό που θα ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη και έτσι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος στο οποίο θα γίνονται επενδύσεις από τα μεγάλα funds – και όχι μόνο. Εχουμε ταλέντο και καλούς μηχανικούς στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν έχουμε τη διεθνή αντίληψη και την εξωστρέφεια. Αυτό όμως σιγά-σιγά θα αλλάξει. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τα φόντα να μπει σε έναν παγκόσμιο χάρτη κυβερνοασφάλειας με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αγγλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ», τονίζει.

«Απαιτείται όμως μεθοδική, σκληρή και συντονισμένη δουλειά», σπεύδει να συμπληρώσει. «Δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα απέχει πολύ από τις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας και οι μέχρι τώρα κινήσεις που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο φαντάζουν αποσπασματικές. Απαιτείται διαφορετική ματιά και οργάνωση παντού, είτε μιλάμε για την Εθνική Αμυνα, είτε για την ασφάλεια, είτε για το επιχειρείν και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας. Οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό.

Kυβερνοασφάλεια

Επίσης είναι προς το συμφέρον του κράτους να αναπτυχθούμε, να παράγουμε τεχνογνωσία και να έχουμε τα μέσα. Ο μη γένοιτο, σε μια ανάγκη δεν θα σου δανείσει άλλη χώρα τους ειδικούς της. Η επιχειρησιακή ικανότητα ξεκινά από σένα! Η χώρα πρέπει να επενδύσει συγκροτημένα σε αυτό και να μην έχουμε φαινόμενα όπου έργα-σημαίες, κρίσιμης υποδομής, καθυστερούν στις συμβάσεις και κάνουν να ολοκληρωθούν πέντε χρόνια! Δεν πάμε πουθενά έτσι.

Ο ψηφιακός κόσμος τρέχει. Και πρέπει να δουν και το μετά. Τα Κέντρα Επιχειρήσεων πώς θα λειτουργούν μετά; Επειτα, η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να συγχρονιστεί με την εποχή. Είναι τελείως ασύνδετη με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες. Δυστυχώς έχω σταματήσει να προσλαμβάνω ανθρώπους που δεν διαθέτουν master κάπου στο εξωτερικό. Ο τρίτος παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην άνθηση αυτού του τομέα είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τα μεγάλα private equities funds στη χώρα. Αλλά και τους “προμηθευτές” με κίνητρα να στήσουν Κέντρα Ερευνας. Με απλά λόγια, πρέπει δηλαδή η εκπαίδευση, οι επενδυτές, ο κλάδος και η κυβέρνηση να ενώσουν δυνάμεις. Το Ισραήλ έτσι τα κατάφερε!».

ΠΗΓΗ

Tags: Obrela Security IndustriesΓιώργος Πάτσης
Previous Post

Διεθνής Αγορές: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης

Next Post

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλά 16 ετών η κεφαλαιοποίηση

Related Posts

TOR Hotel Group: Στην Αθήνα το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου – 100 χρόνια ιστορίας στην ελληνική φιλοξενία
Επιχειρείν

TOR Hotel Group: Στην Αθήνα το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου – 100 χρόνια ιστορίας στην ελληνική φιλοξενία

18 Σεπτεμβρίου 2025
ONEDEALER
Επιχειρείν

Συμμαχία OneDealer – ServiceNow για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικών οργανισμών

17 Σεπτεμβρίου 2025
CrediaBank
Επιχειρείν

Η CrediaBank αποκτά το 70% της HSBC Malta – Συμφωνία €200 εκατ. με στόχο την επέκταση στη Μεσόγειο

17 Σεπτεμβρίου 2025
ελληνικές Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων
Επιχειρείν

Εκρηκτική ανάπτυξη για τις ελληνικές ΑΕΕΑΠ: Επενδύσεις 6 δισ. ευρώ και νέοι στόχοι για το 2030

15 Σεπτεμβρίου 2025
Παπαστράτος στη ΔΕΘ
Επιχειρείν

Παπαστράτος στη ΔΕΘ: Μύθοι και αλήθειες για τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης

15 Σεπτεμβρίου 2025
ελληνική ναυτιλία
Επιχειρείν

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ανανέωση του στόλου

14 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
Το επενδυτικό σχέδιο που αλλάζει την οικονομία: Μειώσεις φόρων και έργα μαμούθ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε υψηλά 16 ετών η κεφαλαιοποίηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

O John Taramas  στο Money & Life

O John Taramas στο Money & Life

2 έτη ago
Οφίρ

Ισραήλ: Αναστολή χρηματοδότησης των Βραβείων Οφίρ μετά τη νίκη ταινίας με παλαιστινιακό θέμα

22 ώρες ago
Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

2 έτη ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,69% για τον Γενικό Δείκτη – Απώλειες στις τράπεζες και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση

2 ημέρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

δάνεια

Αυξήθηκαν στα 79,7 δισ. ευρώ τα υπό διαχείριση δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων στο β΄ τρίμηνο 2025

19 Σεπτεμβρίου 2025
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη γυναίκα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Τι δήλωσε μετά την επικύρωση της Γερουσίας

19 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΑΔΕ - Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Υποχρεωτική από το 2026 – Ποιους αφορά, πώς δηλώνεται και ποια τα φορολογικά κίνητρα

19 Σεπτεμβρίου 2025
Ευρωεκλογές 2024: Πού και πώς ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω, ποια είναι τα 31 κόμματα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσκοπήσεις Metron Analysis & MRB: Μειώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

19 Σεπτεμβρίου 2025
Wall Street

Wall Street: Σε ιστορικά υψηλά οι δείκτες μετά το «σήμα» της Fed για μείωση επιτοκίων

19 Σεπτεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Αυξήθηκαν στα 79,7 δισ. ευρώ τα υπό διαχείριση δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων στο β΄ τρίμηνο 2025
  • Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη γυναίκα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Τι δήλωσε μετά την επικύρωση της Γερουσίας
  • Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Υποχρεωτική από το 2026 – Ποιους αφορά, πώς δηλώνεται και ποια τα φορολογικά κίνητρα
  • Δημοσκοπήσεις Metron Analysis & MRB: Μειώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • LIFESTYLE
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.