Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025 - 08:41
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αυτοδιοίκηση

Γιατί δεν συγκαλεί η Κοσμοπούλου Δημοτικό Συμβούλιο για την αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως απαιτεί η αντιπολίτευση;

Money & Life by Money & Life
17 Ιουνίου 2024
in Αυτοδιοίκηση, Ειδήσεις
0 0
0
Γιατί δεν συγκαλεί η Κοσμοπούλου Δημοτικό Συμβούλιο για την αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως απαιτεί η αντιπολίτευση;
Share on FacebookShare on Twitter

«Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», η διοίκηση Κοσμοπούλου , στην Πεντέλη «μιλώντας περί συμφερόντων και γκρίζων συμφωνιών» απάντησαν η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας « ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και η επικεφαλής της , πρώην δήμαρχος , Δήμητρα Κεχαγιά , στην ανακοίνωση που εξέδωσε η νυν Δημοτική Αρχή , ως απάντηση στο από κοινού αίτημα που είχε καταθέσει , μ΄άλλες δυο παρατάξεις – των κκ Παπακωνσταντίνου και Παλαιοδήμου- για έκτακτη σύγκλιση άμεσα του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την περιβόητη αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου.

«Αντί να κυνηγά τον ίσκιο της, καλούμε την κ. Κοσμοπούλου να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρει η « ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Ολόκληρη η απάντηση της , στη διοίκηση Κοσμοπούλου είναι η ακόλουθη:
«Ανούσια σύμπραξη συμφερόντων», «γκρίζες συμφωνίες» και «εκδικητικές στρατηγικές»… είδε η κ. Κοσμοπούλου πίσω από την ανακοίνωση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ζητήσουν σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να διασωθούν οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι του Δήμου Πεντέλης από την πρωτοφανή αδράνεια της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι μόνο που η κ. Κοσμοπούλου χρησιμοποιεί την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου για να ασκεί τη μικροπολιτική της.
Ούτε που «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», μιλώντας περί συμφερόντων και γκρίζων συμφωνιών.
Είναι που αποκαλύπτει ότι η διοίκησή της δεν είναι «ταγμένη να ενεργεί για το συμφέρον και την έννομη αντιμετώπιση του κάθε δημότη», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αλλά ταραγμένη, καθώς διαπιστώνει ότι για να μπορείς καλύτερα θα πρέπει να γνωρίζεις και καλύτερα τα πράγματα ενός Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση, η κ. Κοσμοπούλου δεν έχει παρά να αποδεχθεί το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί θα φανεί ποιος αποδεδειγμένα έχει προσφέρει κι εξακολουθεί να προσφέρει για το καλό της πόλης και ποιος, πολύ γρήγορα, αποδεικνύεται «μαθητευόμενος μάγος»…

Η αρχική ανακοίνωση:
Η ” ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ” είχε αρχικά εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση, που προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης Κοσμοπούλο,στην οποία κατέφυγε σε χαρακτηρισμούς.
«Η ανάγκη απόκτησης νέων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στα Μελίσσια, που προβλέπονται στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλης σε εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Μελισσίων, και η -με κάθε δυνατό τρόπο- αύξησή τους αποτέλεσαν βασικές προτεραιότητες της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια της θητείας της στη δημοτική αρχή.
Το ίδιο ισχύει και σήμερα, όπου η ανησυχητική αδράνεια της κ. Κοσμοπούλου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους απώλειας ζωτικών χώρων για τους συμπολίτες μας. Ήδη ένας από τους χώρους αυτούς κινδυνεύει να χαθεί οριστικά, γεγονός που επιβάλλει την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων, που δεν λαμβάνει η δημοτική αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, αναλάβαμε από κοινού την πρωτοβουλία να προτείνουμε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο και θα συζητηθούν τα εξής:
1. Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής επί της εκδίκασης των ενστάσεων, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, και την προώθησή της για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.
2. Λήψη απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στα οικόπεδα που προορίζονται για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους.
3. Λήψη απόφασης αναστολής οικοδομικών εργασιών στα οικόπεδα που προορίζονται για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους».
Το αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Δήμητρα Κεχαγιά
Βλάσσης Σιώμος
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Σωτήρης Φλίντρας
Γιάννης Ζώης
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Λευτέρης Κοντουλάκος
Νίκος Τόλιος
Γιάννης Μπουλούκος
Άγγελος Παλαιοδήμος

Δημοτική Αρχή
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Κοσμοπούλου, στο αίτημα της αντιπολίτευσης , ήταν η ακόλουθη:
«Με έκπληξη παρατηρούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της Συμπολιτείας με το, από κοινού με τις παρατάξεις του κύριου Παπακωνσταντίνου και του κύριου Παλαιοδήμου, αίτημα σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την ‘αποτροπή της απώλειας’ κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στον Δήμο μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
–Ενημερωτικά η τυπική διαδικασία προκειμένου να συνεχιστεί η μελέτη που προβλέπει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, από τη στιγμή που καταργήθηκε η Επ. Ποιότητας Ζωής, περιλαμβάνει η Δημ. Επιτροπή να εισηγηθεί ξανά επί της εκδίκασης των ενστάσεων (σχετική γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας) και στη συνέχεια, το ΔΣ να διαμορφώσει την τελική πρόταση και να εξετάσει τη δυνατότητα αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ή ακόμη και αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.
Η διοίκησή μας, με γνώση του θεσμικού πλαισίου, έχει ήδη συντάξει εισήγηση προς τη Δημ. Επιτροπή έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
–Για να δούμε όμως μαζί τη διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση Κεχαγιά :
Το 2020 υπεγράφη η σύμβαση για αναθεώρηση ρυμοτομικού σχεδίου Μελισσίων σε εφαρμογή του ΓΠΣ 2007. Άρα τα υπό δέσμευση οικόπεδα θα έπρεπε η κα Κεχαγιά ως διοίκηση να τα έχει ολοκληρώσει εντός 3 ετών και η διαδικασία περιλάμβανε ολοκλήρωση της μελέτης, απόφαση Επ. Ποιότητας Ζωής και απόφαση ΔΣ.
Αυτό που έγινε όμως ήταν στην τελευταία συνεδρίαση του 2023 η κα Κεχαγια να περάσει τις δικές της απόψεις – χωρίς διαβούλευση- από την Επ .Ποιότητας Ζωής και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε!

Για μια διοίκηση λοιπόν που είχε τρία χρόνια να ολοκληρώσει τη διαδικασία, πώς γίνεται η πρώην δήμαρχος να ρίχνει ευθύνες σε μια διοίκηση 5 μηνών?
Και συνεχίζουμε με το ακόμα πιο αστείο του θέματος:
H ίδια διοίκηση ανέθεσε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο έτσι και αλλιώς θα διαφοροποιηθεί από το ΓΠΣ Μελισσίων του 2007!!
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ή και εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, η Δημοτική Αρχή μεριμνώντας έγκαιρα για την ενημέρωση των παρατάξεων, καθώς έχει γνώση όλων των παραμέτρων για το θέμα, είχε ήδη αποστείλει πρόσκληση σύγκλισης ενημερωτικής συνάντησης των επικεφαλής από την Πέμπτη 6 Ιουνίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 16.00.

Προφανής λοιπόν η διαπίστωση ότι η ανούσια αυτή σύμπραξη συμφερόντων για τα αυτονόητα είναι για το ‘φαίνεσθαι’ και όχι για την ουσία. Τεράστιος ο πόνος για την απώλεια της εξουσίας τελικά και σε καμία περίπτωση για την απώλεια του συμφέροντος των πολιτών, όπως με τόσο ασίγαστο πάθος η Συμπολιτεία προσπαθεί να πείσει. Είναι παραπάνω από εντυπωσιακή η εξόφθαλμη πλέον συνεργασία δυνάμεων για να ανακόψουν το έργο της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, μιας και αυτό αίρει εμπαθείς, εκδικητικές στρατηγικές περασμένων διοικήσεων ή χαλάει γκρίζες συμφωνίες, από τις οποίες φαίνεται να ωφελούνται πληθώρα ατόμων.
Η Διοίκηση είναι ταγμένη να ενεργεί για το συμφέρον και την έννομη αντιμετώπιση του κάθε δημότη. Καμία σύμπραξη και κανένα συμφέρον της αντιπολίτευσης δε θα το αλλάξει τα επόμενα 4 χρόνια και 6 μήνες που απομένουν στην παρούσα διοίκηση».

ΠΗΓΗ

Tags: Πεντέλη
Previous Post

Ευρώπη (ξανά) κοιτούν οι Έλληνες για διακοπές

Next Post

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Είμαι σε σοκ» λέει για τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα

Related Posts

Επίσκεψη Δένδια στη Φλώρινα
Ειδήσεις

Επίσκεψη Δένδια στη Φλώρινα: «Ο Στρατός εγγυάται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών»

15 Νοεμβρίου 2025
Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα λαμβάνουν email κάθε 15 μέρες
Ειδήσεις

Ψηφιακό τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται σε μισθώσεις, δάνεια και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

15 Νοεμβρίου 2025
Καιρός
Ειδήσεις

Ο Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με μικρές νεφώσεις και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

15 Νοεμβρίου 2025
Ληστεία Λούβρου
Ειδήσεις

Ληστεία Λούβρου: Στην αναζήτηση των κλεμμένων κοσμημάτων αξίας 102 εκατ. δολαρίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ανακαίνιση ακινήτων µε έκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ
Ειδήσεις

Κατοικία: Οι φοροπαγίδες πίσω από την αγορά ενός ακινήτου

14 Νοεμβρίου 2025
Ecofin
Ειδήσεις

Η απόφαση του Ecofin αλλάζει το παιχνίδι για Temu, Shein και ευρωπαϊκό εμπόριο

14 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Είμαι σε σοκ» λέει για τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Είμαι σε σοκ» λέει για τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 3ο)

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 3ο)

1 έτος ago
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

12 μήνες ago
ΕΡΤ

Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ: Στόχος ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

23 ώρες ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με οδηγό τις τράπεζες και ράλι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννης Τσιμιτσέλης

Γιάννης Τσιμιτσέλης για το «μεγάλο κρεβάτι» στο θέατρο: «Δεν το δέχομαι, δεν είναι αυτό η δουλειά μας»

15 Νοεμβρίου 2025
Επίσκεψη Δένδια στη Φλώρινα

Επίσκεψη Δένδια στη Φλώρινα: «Ο Στρατός εγγυάται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών»

15 Νοεμβρίου 2025
Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα λαμβάνουν email κάθε 15 μέρες

Ψηφιακό τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται σε μισθώσεις, δάνεια και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

15 Νοεμβρίου 2025
Καιρός

Ο Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με μικρές νεφώσεις και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

15 Νοεμβρίου 2025
Χρειάζονται όντως 10.000 βήματα τη μέρα; Τι δείχνει νέα έρευνα για τον εγκέφαλο

Χρειάζονται όντως 10.000 βήματα τη μέρα; Τι δείχνει νέα έρευνα για τον εγκέφαλο

14 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Γιάννης Τσιμιτσέλης για το «μεγάλο κρεβάτι» στο θέατρο: «Δεν το δέχομαι, δεν είναι αυτό η δουλειά μας»
  • Επίσκεψη Δένδια στη Φλώρινα: «Ο Στρατός εγγυάται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών»
  • Ψηφιακό τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται σε μισθώσεις, δάνεια και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
  • Ο Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με μικρές νεφώσεις και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.