Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025 - 00:14
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Κόσμος

Γαλλία: Εστιατόριο με το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων αστεριών Michelin, έχασε ένα από τα αστέρια του

Money & Life by Money & Life
22 Μαρτίου 2025
in Κόσμος
0 0
0
Το εστιατόριο Georges Blanc

Το εστιατόριο Georges Blanc

Share on FacebookShare on Twitter

Το «Georges Blanc», το εστιατόριο στην ανατολική Γαλλία που παίρνει αστέρια

Michelin εδώ και έναν σχεδόν αιώνα, έχασε το πρώτο του.

Το εστιατόριο από το 1929 διαθέτει τουλάχιστον ένα αστέρι Michelin, ενώ από το 1981 είχε σταθερά τρία!

Σήμερα όμως, ο οδηγός Michelin ανακοίνωσε πως έχασε το ένα και έπεσε στα δύο.«Τα κριτήρια αξιολόγησής μας είναι τα ίδια εδώ και 125 χρόνια. Εστιάζουν αποκλειστικά στο πιάτο. Αφορούν πέντε βασικά κριτήρια: την ποιότητα των υλικών, την τεχνική μαγειρέματος, την αρμονία των γεύσεων, την προσωπικότητα του σεφ όπως εκφράζεται στο μενού του, καθώς και τη συνέπεια και τη σταθερότητα μεταξύ διαφορετικών επισκέψεων των επιθεωρητών» ανέφερε στο CNN εκπρόσωπος των Michelin.

«Οι επιθεωρητές του Michelin επισκέπτονται το εστιατόριο αρκετές φορές το χρόνο, κάθε φορά με διαφορετικούς επιθεωρητές. Η διαδικασία είναι συλλογική—δεν πρόκειται για απόφαση ενός μόνο επιθεωρητή, αλλά για απόφαση που λαμβάνεται μετά από πολλαπλές επισκέψεις από διαφορετικούς επιθεωρητές», πρόσθεσε.

Η οικογενειακή επιχείρηση που μετέτρεψε σε θρύλο το εστιατόριο
Αντιδρώντας στην είδηση, ο 82χρονος σεφ Georges Blanc δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP: «Δεν το περιμέναμε. Ένα αστέρι θα λείπει, θα ξεθωριάσει, αλλά θα τα καταφέρουμε με δύο αστέρια. Δεν είναι πρόβλημα.»

Το εστιατόριο, που ιδρύθηκε το 1872 με την ονομασία «La Mère Blanc», κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 1929—μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη της απονομής αστεριών από τον Οδηγό Michelin στα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.Το αστέρι απονεμήθηκε στη γιαγιά του Blanc, Élisa, η οποία παρέλαβε και το δεύτερο αστέρι το 1931, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του εστιατορίου.

Τρεις γενιές γυναικών ήταν σεφ στο οικογενειακό εστιατόριο πριν ο Blanc ενταχθεί στην κουζίνα δίπλα στη μητέρα του. Ανέλαβε τα ηνία το 1968, σε ηλικία 25 ετών, και αργότερα κατάφερε να κερδίσει το τρίτο αστέρι του εστιατορίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Relais & Châteaux, της εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Το Georges Blanc λειτουργεί μόνο για 1 ώρα και 15 λεπτά για δείπνο την Πέμπτη και για μεσημεριανό και βραδινό από Παρασκευή έως Κυριακή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Οι πελάτες επιλέγουν τα γεύματά τους εκ των προτέρων, ενώ ένα à la carte μενού ανταγωνίζεται δύο μενού γευσιγνωσίας έξι και επτά πιάτων.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια δημιουργική εκδοχή του κοτόπουλου Bresse, αστακό και τοπικές κρέπες—συνοδευόμενα από κρασί από ένα κελάρι με 140.000 φιάλες, σύμφωνα με το εστιατόριο.
Ο Οδηγός Michelin, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τελετή για την επιλογή των γαλλικών εστιατορίων για το 2024 στις 31 Μαρτίου, έχει κατά καιρούς δεχθεί αντιδράσεις για τις αποφάσεις του να απονείμει ή να αφαιρέσει αστέρια από δημοφιλείς σεφ.

Τον Ιανουάριο, ο Γάλλος σεφ Marc Veyrat απαγόρευσε στους επιθεωρητές του Michelin να επισκέπτονται το νέο του εστιατόριο, Le Restaurant Marc Veyrat, πέντε χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να μηνύσει τον Οδηγό Michelin για μια αρνητική κριτική σχετικά με το σουφλέ τυριού του.

Ωστόσο, οι ανώνυμοι επιθεωρητές του Michelin μπορούν ακόμα να επισκεφθούν το εστιατόριο, όπως διαπίστωσε το 2019 ο Νοτιοκορεάτης σεφ Eo Yun-gwon, όταν μήνυσε τον οδηγό επειδή απένειμε αστέρι στο εστιατόριό του, παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει να μην συμπεριληφθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Tags: Georges BlancMichelin
Previous Post

Η Κυριακή η καθοριστική μέρα των εξελίξεων στην Τουρκία

Next Post

Κωνσταντινούπολη: Την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου και τεσσάρων συνεργατών του ζήτησαν εισαγγελείς

Related Posts

Τραμπ
Ειδήσεις

Τραμπ κατά Ευρώπης: «Παίρνει κακές κατευθύνσεις» – Σκληρή κριτική για μετανάστευση, ΕΕ και ελευθερία λόγου

9 Δεκεμβρίου 2025
Οι πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης: Η Βιέννη στην κορυφή της εορταστικής παράδοσης
LIFESTYLE

Οι πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης: Η Βιέννη στην κορυφή της εορταστικής παράδοσης

8 Δεκεμβρίου 2025
Γαλλία: Εκατοντάδες βιβλία που αφορούν Αιγυπτιακές Αρχαιότητες υπέστησαν ζημιές
Ειδήσεις

Γαλλία: Εκατοντάδες βιβλία που αφορούν Αιγυπτιακές Αρχαιότητες υπέστησαν ζημιές

8 Δεκεμβρίου 2025
Chevron: Επενδυτικό πρόγραμμα 19 δισ. δολαρίων για το 2026 με στρατηγική στροφή στην Ανατολική Μεσόγειο
Ειδήσεις

Chevron: Επενδυτικό πρόγραμμα 19 δισ. δολαρίων για το 2026 με στρατηγική στροφή στην Ανατολική Μεσόγειο

8 Δεκεμβρίου 2025
Βηθλεέμ: Επιστρέφουν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί μετά από δύο χρόνια πολέμου
Κόσμος

Βηθλεέμ: Επιστρέφουν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί μετά από δύο χρόνια πολέμου

7 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία
Ειδήσεις

Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία

6 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Διαδηλώσεις υπέρ του Ιμάμογλου σε όλη την Τουρκία REUTERS/Umit Bektas

Κωνσταντινούπολη: Την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου και τεσσάρων συνεργατών του ζήτησαν εισαγγελείς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

12 ώρες ago
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

1 έτος ago
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

8 ώρες ago
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

4 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

9 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Βέρτης

Νίκος Βέρτης: «Είμαστε στη 10η σεζόν στο YTON – Πριν βγω στη σκηνή κάνω την προσευχή μου»

9 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα
  • Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
  • UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.