Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026 - 05:02
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Κόσμος

Εργαζόμενοι: Το 80% βρίσκουν νόημα στην εργασία τους – Γιατί 1 στους 3 εξετάζει την έξοδο

Οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι η εργασία τους, θα τους προσφέρει περισσότερα – Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η σχέση τους με τους εργοδότες

Money & Life by Money & Life
23 Νοεμβρίου 2024
in Κόσμος
0 0
0
Εργαζόμενοι: Το 80% βρίσκουν νόημα στην εργασία τους – Γιατί 1 στους 3 εξετάζει την έξοδο
Share on FacebookShare on Twitter

Το σύνθετο τοπίο μέσα στο οποίο ζουν οι εργαζόμενοι αποκαλύπτει το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Ανθρώπινου Δυναμικού – το νέο εργαλείο του ομίλου ManpowerGroup που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την στάση και τα συναισθήματα 12.062 εργαζομένων σε 16 χώρες και τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζουν τις επαγγελματικές τους επιλογές, το αξιακό τους σύστημα και τις απόψεις τους για ζητήματα όπως η πρόσληψη, η σταδιοδρομία και η προαγωγή.

Η συνολική βαθμολογία του Παγκόσμιου Βαρόμετρου Ανθρώπινου Δυναμικού ανέρχεται στο 67%, και προκύπτει από τρεις επιμέρους βασικούς δείκτες: Ευημερία (well-being) (64%), Ικανοποίηση από την Εργασία (63%) και Εμπιστοσύνη (74%).

«Η σχέση που έχουν εργαζόμενοι-εργοδότες βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι άνθρωποι περιμένουν ότι η εργασία τους, θα τους προσφέρει περισσότερα: Περισσότερη ισορροπία, περισσότερες επιλογές, περισσότερη ανθρωπιά, κάτι περισσότερο από έναν απλό μισθό», δήλωσε η Chief Commercial Officer του ομίλου ManpowerGroup, κα Becky Frankiewicz.

Παρά το γεγονός ότι το 80% των εργαζομένων βρίσκουν νόημα στους εργασιακούς τους ρόλους, τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η αίσθηση του σκοπού από μόνη της δεν είναι αρκετή για τη διακράτηση των ταλέντων.

«Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους αποχωρώντας από την τρέχουσα εργασία τους ή μετακινούμενοι σε άλλη εταιρεία αναζητώντας εργασιακά περιβάλλοντα που ανταποκρίνονται σε πολλαπλές πτυχές, όπως η ψυχική υγεία, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η εργασιακή ανάπτυξη και η εκπαίδευση δεξιοτήτων. Οι οργανισμοί που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αυτά τα ολοκληρωμένα, ανθρωποκεντρικά περιβάλλοντα, όχι μόνο θα διακρατήσουν τα κορυφαία ταλέντα, αλλά και θα ενισχύσουν την καινοτομία στη σημερινή δυναμική αγορά εργασίας».

Απαντήσεις που «καίνε»

Ευημερία (well–being)

Σχεδόν οι μισοί (49%) εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινό άγχος, αναδεικνύοντας μια κρίσιμη πρόκληση για τους εργοδότες.
Οι άνθρωποι που βιώνουν λιγότερο καθημερινό άγχος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν στους τρέχοντες ρόλους τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαχείρισης άγχους στις στρατηγικές διακράτησης ταλέντων.
Η ευθυγράμμιση με την εταιρική κουλτούρα είναι ισχυρή, καθώς το 71% των εργαζομένων αισθάνονται συνδεδεμένοι με το όραμα και τις αξίες του οργανισμού τους, αν και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς μόνο το 65% αισθάνονται πλήρως υποστηριζόμενοι σε αυτό το θέμα.
Ικανοποίηση από την Εργασία

Αποτυπώνεται ένας σημαντικός κίνδυνος αποχώρησης, καθώς το 35% όλων των εργαζομένων – και το 47% των νέων επαγγελματιών – σκέφτονται να αλλάξουν εργασία μέσα στους επόμενους έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι το 63% εκφράζουν ικανοποίηση από την εργασία τους.
Το αίσθημα ασφάλειας στην εργασία είναι σχετικά υψηλό (71%), ωστόσο η εμπιστοσύνη στη διοίκηση για την επαγγελματική ανάπτυξη είναι χαμηλότερη (63%), καταδεικνύοντας μια πιθανή απόκλιση μεταξύ των εργαζομένων και της ηγεσίας.
Παρά την υψηλότερη ευημερία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής την οποία αναφέρουν, το 41% των εργαζομένων που εργάζονται από απόσταση σκέφτονται να αλλάξουν εργασία, υποδεικνύοντας ότι η απομακρυσμένη εργασία δεν οδηγεί απαραίτητα σε μεγαλύτερη ικανοποίηση, όπως συχνά πιστεύεται.
Εμπιστοσύνη

Οι άνθρωποι αισθάνονται κατά κύριο λόγο ικανοί στους ρόλους τους, με το 87% να εκφράζει εμπιστοσύνη στις δεξιότητές του. Ωστόσο, το ένα τρίτο (34%) βλέπουν ένα «ταβάνι» στον τρέχοντα χώρο εργασίας τους, επικαλούμενοι περιορισμένες ευκαιρίες για την επίτευξη επαγγελματικών στόχων.
Παρά το γεγονός ότι το 73% πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους παρέχει ευκαιρίες για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, το 59% των εργαζομένων δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει εκπαίδευση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους τους τελευταίους έξι μήνες και μόνο το 57% βλέπουν ξεκάθαρες προοπτικές για προαγωγή ή εσωτερική κινητικότητα, υποδηλώνοντας μια ασυμφωνία μεταξύ ανάπτυξης δεξιοτήτων και επαγγελματικής προόδου.
Δύο στις πέντε (42%) γυναίκες της γενιάς Χ (44 έως 59 ετών) αισθάνονται ότι δεν έχουν ευκαιρίες να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους στον τρέχοντα οργανισμό τους.
Σχολιάζοντας από ελληνικής πλευράς τα ευρήματα, ο διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης, δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Ανθρώπινου Δυναμικού του 2024 αναδεικνύει κρίσιμες τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά εργασίας, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις για την Ελλάδα. Στη ManpowerGroup Ελλάδας, αναγνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα ευέλικτο και στρατηγικό πλαίσιο που θα ενισχύει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εργασιακή ευημερία και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων. Στόχος μας είναι να συνεργαζόμαστε στενά με τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες που όχι μόνο προσελκύουν και διακρατούν κορυφαία ταλέντα, αλλά παράλληλα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο οικονομικό περιβάλλον».

Πώς αισθάνονται οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο
Το Μεξικό ξεχωρίζει, με το 89% των εργαζομένων να βρίσκουν υψηλά επίπεδα νοήματος και σκοπού στην εργασία τους, ενώ η Ολλανδία προηγείται στην ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού με 73%.
Το ανθρώπινο δυναμικό της Σιγκαπούρης παρουσιάζει μια μοναδική αντίφαση: Ενώ οι εργαζόμενοι αποτυπώνουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πιθανής αλλαγής εργασίας τους επόμενους έξι μήνες (41% χαμηλή ικανοποίηση από την εργασία), ταυτόχρονα εκφράζουν την ισχυρότερη εμπιστοσύνη στις τρέχουσες δεξιότητές τους για την εξασφάλιση νέων ρόλων (72%).
Οι σκανδιναβικές χώρες Νορβηγία και Σουηδία παρουσιάζουν ισχυρή ασφάλεια στην εργασία, με το 80% και το 71% των εργαζομένων, αντίστοιχα, να αισθάνονται ασφαλείς στις θέσεις τους για τους επόμενους έξι μήνες. Ωστόσο, οι χώρες αυτές αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις, με λιγότερες ορατές ευκαιρίες για ανάπτυξη και προαγωγή (48% στη Νορβηγία και 53% στη Σουηδία), καθώς και χαμηλότερη εμπιστοσύνη στους διευθυντές (57% στη Νορβηγία και 57% στη Σουηδία).
Η Γαλλία καταγράφει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες Ευημερίας (61%), γεγονός που υποδηλώνει σημαντικές προκλήσεις στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στην ικανοποίηση από την εργασία.
Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν έντονο θετικό κλίμα, με τον Δείκτη Εμπιστοσύνης να ανέρχεται στο 79%, ενώ οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 73% αισθάνονται ασφαλείς στις εργασίες τους για τους επόμενους έξι μήνες.
Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Ανθρώπινου Δυναμικού εισάγει νέους δείκτες, συμπεριλαμβανομένων του Δείκτη Ευημερίας, του Δείκτη Ικανοποίησης από την Εργασία και του Δείκτη Εμπιστοσύνης, παρέχοντας μια ολιστική άποψη του συναισθήματος του ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Αυτοί οι καινοτόμοι δείκτες προσφέρουν στους εργοδότες μοναδικά εργαλεία για τη μέτρηση και κατανόηση του συναισθήματος των εργαζομένων, επιτρέποντας πιο αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης ταλέντων και βελτίωσης του χώρου εργασίας.

Πηγή: ot.gr

Tags: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Previous Post

Επίδομα θέρμανσης: Χιλιάδες οι αιτήσεις στο myΘέρμανση, τα SOS της υποβολής

Next Post

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Η λίστα με τα εκλογικά τμήματα

Related Posts

Πολιτική «σοκ και δέους»: Ο πρώτος χρόνος της δεύτερης θητείας Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Ειδήσεις

Πολιτική «σοκ και δέους»: Ο πρώτος χρόνος της δεύτερης θητείας Τραμπ στον Λευκό Οίκο

1 Ιανουαρίου 2026
ΟΠΕΚ+: Εξετάζει «φρένο» στην παραγωγή πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2026 λόγω υπερπροσφοράς
Αγορές

ΟΠΕΚ+: Εξετάζει «φρένο» στην παραγωγή πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2026 λόγω υπερπροσφοράς

30 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Τραμπ–Νετανιάχου στη Φλόριντα: Μηνύματα προς Ιράν και Χαμάς, F-35 στην Τουρκία και το σχέδιο για «νέα» Μέση Ανατολή
Ειδήσεις

Συνάντηση Τραμπ–Νετανιάχου στη Φλόριντα: Μηνύματα προς Ιράν και Χαμάς, F-35 στην Τουρκία και το σχέδιο για «νέα» Μέση Ανατολή

30 Δεκεμβρίου 2025
Παγκόσμιες αγορές προς το 2026: Ανθεκτική ανάπτυξη, αυξημένη μεταβλητότητα και νέες επενδυτικές ισορροπίες
Ειδήσεις

Παγκόσμιες αγορές προς το 2026: Ανθεκτική ανάπτυξη, αυξημένη μεταβλητότητα και νέες επενδυτικές ισορροπίες

29 Δεκεμβρίου 2025
Ουκρανία: Σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ειδήσεις

Ουκρανία: Σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου

29 Δεκεμβρίου 2025
ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
Ειδήσεις

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ

28 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Η λίστα με τα εκλογικά τμήματα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Η λίστα με τα εκλογικά τμήματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χιόνια στο Αιγαίο: Στα λευκά Λήμνος, Σαμοθράκη και Θάσος – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιόνια στο Αιγαίο: Στα λευκά Λήμνος, Σαμοθράκη και Θάσος – Εντυπωσιακές εικόνες

19 ώρες ago
Το Zcash ξεπέρασε το Bitcoin το 2025 και άναψε ξανά τη συζήτηση για ιδιωτικότητα και διαφάνεια στα κρυπτονομίσματα

Το Zcash ξεπέρασε το Bitcoin το 2025 και άναψε ξανά τη συζήτηση για ιδιωτικότητα και διαφάνεια στα κρυπτονομίσματα

2 ημέρες ago
13 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα που αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα

13 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα που αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα

2 έτη ago
Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρίσιμο ραντεβού των αγροτών στα Μάλγαρα – Πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή από 50 μπλόκα

Κρίσιμο ραντεβού των αγροτών στα Μάλγαρα – Πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή από 50 μπλόκα

2 Ιανουαρίου 2026
Διαζύγιο για την Άνα Ιβάνοβιτς από τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ μετά από εννέα χρόνια γάμου

Διαζύγιο για την Άνα Ιβάνοβιτς από τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ μετά από εννέα χρόνια γάμου

2 Ιανουαρίου 2026
Στεγαστική κρίση: Νέο πακέτο μέτρων το 2026 για περισσότερες κατοικίες και στήριξη ενοικιαστών

Στεγαστική κρίση: Νέο πακέτο μέτρων το 2026 για περισσότερες κατοικίες και στήριξη ενοικιαστών

2 Ιανουαρίου 2026
Χιόνια στο Αιγαίο: Στα λευκά Λήμνος, Σαμοθράκη και Θάσος – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιόνια στο Αιγαίο: Στα λευκά Λήμνος, Σαμοθράκη και Θάσος – Εντυπωσιακές εικόνες

2 Ιανουαρίου 2026
Καιρός

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας, αλλά με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους

2 Ιανουαρίου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Κρίσιμο ραντεβού των αγροτών στα Μάλγαρα – Πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή από 50 μπλόκα
  • Διαζύγιο για την Άνα Ιβάνοβιτς από τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ μετά από εννέα χρόνια γάμου
  • Στεγαστική κρίση: Νέο πακέτο μέτρων το 2026 για περισσότερες κατοικίες και στήριξη ενοικιαστών
  • Χιόνια στο Αιγαίο: Στα λευκά Λήμνος, Σαμοθράκη και Θάσος – Εντυπωσιακές εικόνες

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.