Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025 - 21:18
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ελλάδα

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Στις 22 Νοεμβρίου το Thessaloniki Future Thinking Dialogues: “Urban Resilience for Future-Ready Cities”

Στο σταυροδρόμι της παράδοσης και της καινοτομίας, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Thessaloniki Future Thinking Dialogues 2024, ένα θεσμό που καθιερώνει την πόλη ως σημείο αναφοράς για τη συζήτηση γύρω από τις πόλεις του μέλλοντος. Με τίτλο "Urban Resilience for Future-Ready Cities", το συνέδριο καλεί κορυφαίους επιχειρηματίες, ερευνητές και φορείς λήψης αποφάσεων να ενώσουν τη φωνή τους για ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία αστικών κέντρων βιώσιμων, ανθεκτικών και τεχνολογικά προηγμένων.

Money & Life by Money & Life
20 Νοεμβρίου 2024
in Ελλάδα, Κοινωνία
0 0
0
Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Στις 22 Νοεμβρίου το Thessaloniki Future Thinking Dialogues: “Urban Resilience for Future-Ready Cities”
Share on FacebookShare on Twitter

Δελτίο Τύπου

Το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο  και η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το Thessaloniki Future Thinking Dialogues (TFTD2024) με τίτλο: Urban Resilience for Future-Ready Cities, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την  Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο The MET.

Το TFTD αποτελεί μία  θεσμική εκδήλωση που ξεκίνησε το 2021 και  χρησιμεύει ως πλατφόρμα ανοιχτής συζήτησης, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για ζωτικά ζητήματα που αφορούν τα επιχειρηματικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά οικοσυστήματα μέσα από μια καινοτόμο αλλά θεμελιώδη προσέγγιση στη Βόρειο Ελλάδα, με μια ματιά στο μέλλον.

Τα αστικά τοπία ανά τον κόσμο εξελίσσονται διαρκώς, με δεδομένη την καταγραφή αυτή, το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις πολυδιάστατες πτυχές του σχεδιασμού των πόλεων,  καθώς και σε τεχνολογίες και πρακτικές διακυβέρνησης που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός βιώσιμου και τεχνολογικά προηγμένου αστικού περιβάλλοντος. Υπό το πρίσμα διαφορετικών επιστημονικών προσεγγίσεων και υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά όρια, η εκδήλωση στοχεύει σε μια ολιστική προσέγγιση του σχεδιασμού και λειτουργίας πόλεων.

Τα σημαντικά έργα ανάπτυξης που έχουν εξαγγελθεί αναμένεται να δώσουν νέα μορφή στο αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης και το συνέδριο θα αναδείξει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούνται για την περιοχή λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η βιωσιμότητα, οι υποδομές, οι χρήσεις γης, οι μεταφορές, το περιβάλλον και η εμπλοκή τοπικών κοινωνιών.

Η εκδήλωση αποτελεί πλατφόρμα για ερευνητές, εμπειρογνώμονες και διαμορφωτές πολιτικής αποσκοπώντας στη διερεύνηση και συνδιαμόρφωση των πόλεων του μέλλοντος. Στόχος είναι η προώθηση γόνιμου διαλόγου, η ανταλλαγή πρωτότυπων ιδεών και η παρουσίαση καινοτόμων λύσεων που θα διαμορφώσουν τις πόλεις του αύριο. Ταυτόχρονα θα αναδείξει την ανάγκη να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες την ευθύνη του αστικού μετασχηματισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον εντός του αστικού ιστού.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό διακεκριμένων επιχειρηματιών, θεσμικούς και άλλους φορείς από το οικοσύστημα καινοτομίας, τεχνολογίας έρευνας και εκπαίδευσης, υψηλόβαθμους εκπροσώπους από φορείς λήψης αποφάσεων της κεντρικής και περιφερειακής κυβέρνησης, καθώς και φοιτητές και νέους.

O Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Καφάτος δήλωσε: «Στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη με εξαιρετικές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης, στα πλαίσια της φετινής εκδήλωσης, θα συζητήσουμε για το όραμα της πόλης του μέλλοντος, επικεντρώνοντας στην ποιότητα της ζωής πολιτών και επισκεπτών και αξιοποίηση έξυπνων λύσεων, στην οικονομική ανταγωνιστικότητα και καινοτομία, στην αστική ανθεκτικότητα και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. »

 

Μεγάλοι Χορηγοί: Alumil, Deloitte, Google

Χορηγοί: KLEEMANN, Saracakis Group of Companies

Υποστηρικτές: American College of Thessaloniki, LIVEMEDIA, Scientia Legis-Margaropoulos & Associates Law Firm

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΚΤΙΡΙΟ, RE+D, YPODOMES

Η ατζέντα του συνεδρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2024/11/TFTD24_AGENDA.pdf

Σχετικά με το  Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Το  Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο www.amcham.gr ιδρύθηκε το 1932 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πιο δραστήρια και δυναμικά Αμερικανικά Επιμελητήρια στην Ευρώπη. Μέλη του Επιμελητηρίου είναι σχεδόν όλες οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και οι ελληνικές εταιρείες που συναλλάσσονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα μέλη του Επιμελητηρίου αποτελούνται από 750 εταιρείες που επιδιώκουν να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς ορίζοντες, να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες και να επωφεληθούν από τις εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη σημερινή παγκόσμια οικονομία.

Το Επιμελητήριο προωθεί τις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Είναι ένας πλήρως αυτόνομος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν λαμβάνει καμία επιδότηση από κανένα κρατικό φορέα. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι ενεργό μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων.

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προσπαθεί για συνεχή βελτίωση των εμπορικών και χρηματοοικονομικών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, μέσω της αύξησης των μελών, της αποτελεσματικής υπεράσπισης και της οργάνωσης εκδηλώσεων, εκθέσεων, φόρουμ, σεμιναρίων και συνεδρίων κορυφαίας ποιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

 

 

 

Tags: Urban Resilience for Future-Ready CitiesΕλληνο-Αμερικανικό Εμπορικό ΕπιμελητήριοΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Previous Post

Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για συνέδρια

Next Post

Μανούσος Μανουσάκης: Το τέλος μιας εποχής – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών

Related Posts

ο καιρός σήμερα
Ελλάδα

Ο καιρός της Κυριακής 15 Ιουνίου: Ζέστη, ήλιος και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

15 Ιουνίου 2025
Ο Σεΐχης του Κατάρ στη Σκιάθο: Πιστός στο «καλοκαιρινό του καταφύγιο» από το 2005
Ελλάδα

Ο Σεΐχης του Κατάρ στη Σκιάθο: Πιστός στο «καλοκαιρινό του καταφύγιο» από το 2005

14 Ιουνίου 2025
Χόλιγουντ στις Σπέτσες: Ο Κερτ Ράσελ και η Γκόλντι Χον κάνουν διακοπές στο αγαπημένο νησί των celebrities
Ελλάδα

Χόλιγουντ στις Σπέτσες: Ο Κερτ Ράσελ και η Γκόλντι Χον κάνουν διακοπές στο αγαπημένο νησί των celebrities

14 Ιουνίου 2025
Καιρός: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα, έως 7 μποφόρ οι άνεμοι
Ελλάδα

Καιρός: Ελαφρώς δροσερό Σάββατο με τοπικές καταιγίδες και βοριάδες

14 Ιουνίου 2025
Έκτακτη σύσταση του ΥΠΕΞ: Σε ασφαλή σημεία κοντά σε καταφύγια να παραμείνουν οι Έλληνες στο Ισραήλ
Ελλάδα

Έκτακτη σύσταση του ΥΠΕΞ: Σε ασφαλή σημεία κοντά σε καταφύγια να παραμείνουν οι Έλληνες στο Ισραήλ

13 Ιουνίου 2025
Παραποιημένα τρόφιμα: Κίνδυνοι για υγεία και οικονομία
Ειδήσεις

Παραποιημένα τρόφιμα: Κίνδυνοι για υγεία και οικονομία

12 Ιουνίου 2025
Next Post
Μανούσος Μανουσάκης: Το τέλος μιας εποχής – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών

Μανούσος Μανουσάκης: Το τέλος μιας εποχής – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

8 ώρες ago
συντάξεις

Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές

14 ώρες ago
Φορολογικές δηλώσεις 2025

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ποιοι προλαβαίνουν την έκπτωση 3% και ποιοι πέφτουν στο 2%

2 ημέρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ανδρος στα 24 μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη

Η Ανδρος στα 24 μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη

15 Ιουνίου 2025
Πώς η Ελλάδα μετατρέπει το brain drain σε brain gain: Τρεις δράσεις που φέρνουν νέους επιστήμονες πίσω

Πώς η Ελλάδα μετατρέπει το brain drain σε brain gain: Τρεις δράσεις που φέρνουν νέους επιστήμονες πίσω

15 Ιουνίου 2025
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

15 Ιουνίου 2025
Βασίλης Κορκίδης

Βασίλης Κορκίδης: Ο Τουρισμός, το εμπόριο και η ενέργεια στο στόχαστρο λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας

15 Ιουνίου 2025
Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής

Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής

15 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Η Ανδρος στα 24 μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη
  • Πώς η Ελλάδα μετατρέπει το brain drain σε brain gain: Τρεις δράσεις που φέρνουν νέους επιστήμονες πίσω
  • Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία
  • Βασίλης Κορκίδης: Ο Τουρισμός, το εμπόριο και η ενέργεια στο στόχαστρο λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.