Ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας, με το Αιγαίο να επηρεάζεται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι ριπές φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ, καθιστώντας επισφαλή τη διενέργεια των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται κανονικά, αλλά μόνο εφόσον ο πλοίαρχος δώσει τη σχετική έγκριση και εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Η κατάσταση παρακολουθείται διαρκώς, καθώς οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται ανά περιοχή και ώρα.
Οι επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους είτε με τις αρμόδιες λιμενικές αρχές είτε απευθείας με τις ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων. Οι αρχές υπογραμμίζουν πως σε συνθήκες τόσο ισχυρών ανέμων, η ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων αποτελεί απόλυτη προτεραιότα.