Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026 - 16:27
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ειδήσεις

Αεροπλάνο με 64 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με ελικόπτερο στην Ουάσινγκτον: Ανασύρθηκαν 18 σοροί

Money & Life by Money & Life
30 Ιανουαρίου 2025
in Ειδήσεις, Κόσμος
0 0
0
REUTERS/Carlos Barria

REUTERS/Carlos Barria

Share on FacebookShare on Twitter

Αεροσκάφος με 64 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε επιβατική πτήση συγκρούστηκε με ελικόπτερο πάνω από την Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε η προεδρία των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στον ποταμό Ποτόμακ, κοντά στο αεροδρόμιο Ρέιγκαν, στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησίαζε το διάδρομο, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε πως συγκρούστηκε με ελικόπτερο Black Hawk που ανήκει σε αυτόν.

Βρίσκεται σε εξέλιξη «επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», ανακοίνωσε μέσω X η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας.

 

Σύμφωνα με την American Airlines, στο επιβατικό αεροσκάφος επέβαιναν 64 άνθρωποι, 60 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Τρεις στρατιωτικοί επέβαιναν στο ελικόπτερο Sikorsky H-60 Black Hawk με το οποίο συγκρούστηκε εμπορικό αεροσκάφος με 64 επιβαίνοντες το οποίο κατόπιν συνετρίβη στον ποταμό Ποτόμακ, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο αξιωματούχος είπε πως δεν είναι ακόμη σαφής η τύχη τους, διευκρινίζοντας πως δεν επέβαινε κάποιος ανώτερος αξιωματικός στο ελικόπτερο.

Άλλος αξιωματούχος διευκρίνισε πως το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού είχε τη βάση του σε στρατόπεδο στη Βιρτζίνια.

 

Η Washington Post επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε αρχίσει να ανασύρει πολλά πτώματα από τον Ποτόμακ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η σύγκρουση παραμένει υπό διερεύνηση.

Τουλάχιστον 18 πτώματα ανασύρθηκαν μετά από σύγκρουση στον αέρα μεταξύ ενός επιβατικού αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου, μετέδωσε το CBS News. επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας.

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WBAL, το οποίο ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο πτώματα.

 

Γύρω από το αεροδρόμιο, ήταν ορατοί οι φάροι διαφόρων ασθενοφόρων, οχημάτων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις όχθες του ποταμού. Τα περισσότερα οχήματα έμοιαζαν συγκεντρωμένα απέναντι στο αεροδρόμιο, στην ανατολική όχθη.

 

Στην περιοχή επιχειρούν επίσης οχήματα έργου, όπως ρυμουλκά  και φουσκωτά σκάφη.

REUTERS/Carlos Barria

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι η σύγκρουση στον αέρα, σημειώθηκε όταν ένα περιφερειακό αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από τη Γουιτσιτά του Κάνσας, συγκρούστηκε με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Blackhawk, ενώ βρισκόταν σε προσέγγιση σε διάδρομο του αεροδρομίου.

 

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρους ανέφερε μέσω X πως «ξέρουμε ότι υπάρχουν θύματα», χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής του.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ενημερώθηκε για την κατάσταση: φαίνεται πως, με τραγικό τρόπο, στρατιωτικό ελικόπτερο συγκρούστηκε με αεροπλάνο της γραμμής περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News η εκπρόσωπος της προεδρίας Κάρολαϊν Λίβιτ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ το επιβεβαίωσε λίγο αργότερα, κάνοντας λόγο για «φρικτό δυστύχημα» και προσθέτοντας πως «παρακολουθεί» την εξέλιξη της κατάστασης.

 

Με την τραγική είδηση να γίνεται γνωστή, συγγενείς που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος πήγαν αεροδρόμιο Ρέιγκαν για να ενημερωθούν για την κατάσταση.

REUTERS/Nathan Howard

«Ένα αεροπλάνο, που ταξίδευε στην πρωτεύουσα από τη Γουιτσίτα του Κάνσας που μετέφερε περίπου 60 επιβάτες συγκρούστηκε με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Η προσευχή μου είναι ο Θεός να τυλίξει τα χέρια του γύρω από κάθε θύμα και να συνεχίσει να είναι με τις οικογένειές τους», έγραψε στο Χ ο γερουσιαστής του Κάνσας Ρότζερ Μάρσαλ.

 

Το Black Hawk του αμερικανικού στρατού που συγκρούστηκε με επιβατικό αεροσκάφος  βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε στο CNN η επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης Joint Task Force-National Capital Region, Heather Chairez.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές πριν και μετά την τραγωδία

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις στιγμές πριν αλλά και μετά τη σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο στις ΗΠΑ εξασφάλισε το CNN από το LiveATC.net. Αρχικά, ακούγεται η στιγμή που οι ελεγκτές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ρωτούν το ελικόπτερο αν είναι ορατή η εμπορική πτήση της PSA Airlines.

Ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είπε: «PAT 2-5 έχετε το CRJ στον ορίζοντα;».

Ο χειριστής του ελικοπτέρου απάντησε: «PAT 2-5 περάστε πίσω από το CRJ».

Στη συνέχεια, στο ηχητικό υλικό καταγράφηκαν αγκομαχητά ενώ ακούστηκε και ένα «oooh» στο βάθος προφανώς από τον πύργο ελέγχου, τη στιγμή της συντριβής.

Έπειτα, ο πύργος ελέγχου ειδοποίησε έναν άλλο πιλότο για το τι συνέβη. «Δεν ξέρω αν καταλάβατε νωρίτερα τι συνέβη, αλλά υπήρξε σύγκρουση στο άκρο προσέγγισης του 3-3. Θα διακόψουμε τη λειτουργία επ’ αόριστον, αν θέλετε να επιστρέψετε στην πύλη. Σας προτείνω να συνεννοηθείτε με την εταιρεία. Ενημερώστε με για το τι θέλετε να κάνετε», λέει ο ελεγκτής, αναφερόμενος στον αεροδιάδρομο 33.

Το ηχητικό υλικό αποκάλυψε επίσης ότι ένας άλλος πιλότος είχε δει το περιστατικό και το επιβεβαίωσε με έναν ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

REUTERS/Carlos Barria

«Απλώς προσεύχομαι να βγάλει κάποιος τη γυναίκα μου από το ποτάμι»

Ο Hamaad Raza είπε ότι η σύζυγός του βρισκόταν στο αεροπλάνο που συγκρούστηκε με ένα ελικόπτερο Black Hawk πάνω από τον ποταμό. «Απλώς προσεύχομαι να την βγάλουν από το ποτάμι αυτή τη στιγμή που μιλάμε», είπε στη θυγατρική του CNN, WUSA.

Ο Hamaad Raza ανέφερε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τη σύζυγό του λίγο πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου. «Μου έστειλε μήνυμα ότι προσγειώνονταν σε 20 λεπτά», είπε. Ωστόσο, η απάντηση που της έστειλε δεν παραδόθηκε ποτέ. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως κάτι κακό είχε συμβεί.

 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο Ari Schulman είπε στο CNN ότι οδηγούσε στο σπίτι όταν είδε το αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο Εθνικό Αεροδρόμιο. Καθώς παρακολουθούσε τα αεροπλάνα που έμπαιναν για προσγείωση, ένα συγκεκριμένα τράβηξε το μάτι του. «Αρχικά είδα το αεροπλάνο και φαινόταν εντάξει. Κανονικά. Κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο, βρισκόταν ίσως 120 πόδια πάνω από το νερό. Τρία δευτερόλεπτα αργότερα, το αεροπλάνο «έγειρε σε όλη τη διαδρομή προς τα δεξιά… πέρα από τις 90 μοίρες».

«Μπορούσα να δω το κάτω μέρος του. Υπήρχε ένα πολύ έντονο κίτρινο χρώμα και μία ροή σπινθήρων από κάτω», είπε.

 

«Άκουσα δύο ασυνήθιστα χτυπήματα, κάτι που δεν έχω ακούσει ποτέ», είπε στο CNN ο Abadi Ismail, κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας ότι «ακουγόταν κάπως σαν να βρισκόταν σε εμπόλεμη ζώνη». Έτρεξε αμέσως στο παράθυρό του αφού άκουσε τους ήχους, αλλά είπε ότι δεν είδε «τίποτα παρά μόνο λίγο καπνό». Ο Abadi είπε ότι ελικόπτερα και βάρκες διάσωσης έχουν τώρα «φωτίσει την περιοχή». Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8:50 μ.μ. (τοπική ώρα), είπε.

ΠΗΓΗ

Tags: αεροπλάνοΗΠΑΟυάσινγκτον
Previous Post

Champions League: Πέρασαν στα playoffs Σίτι και Παρί, μεγάλη πρόκριση της Μπενφίκα με γκολ του Παυλίδη

Next Post

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιος πηγαίνει ταμείο σήμερα

Related Posts

Πώς ο Μακρόν «τύλιξε» τον Τραμπ στη Σύνοδο της G7 και τον έφερε στο πλευρό της Ουκρανίας – Χλιδή, Βερσαλλίες, κολακείες
Κόσμος

Πώς ο Μακρόν «τύλιξε» τον Τραμπ στη Σύνοδο της G7 και τον έφερε στο πλευρό της Ουκρανίας – Χλιδή, Βερσαλλίες, κολακείες

18 Ιουνίου 2026
Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τους επικριτές του: «Όσοι θεωρούν πως δεν ήμουν σκληρός με το Ιράν, είτε ζηλεύουν είτε είναι ηλίθιοι»
Κόσμος

Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τους επικριτές του: «Όσοι θεωρούν πως δεν ήμουν σκληρός με το Ιράν, είτε ζηλεύουν είτε είναι ηλίθιοι»

18 Ιουνίου 2026
Το πετρέλαιο σε τροχιά για τα προπολεμικά επίπεδα – Στα 78 δολάρια υποχωρεί το Brent, στα 75 το WTI
Κόσμος

Το πετρέλαιο σε τροχιά για τα προπολεμικά επίπεδα – Στα 78 δολάρια υποχωρεί το Brent, στα 75 το WTI

18 Ιουνίου 2026
Κόσμος

Axios: Ο Τραμπ συμβιβάστηκε σε μια συμφωνία με το Ιράν που δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις του

18 Ιουνίου 2026
Αποκάλυψη CNN: Αυτό είναι το πλήρες προσχέδιο της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν για το τέλος του πολέμου, τα 14 σημεία
Κόσμος

Αποκάλυψη CNN: Αυτό είναι το πλήρες προσχέδιο της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν για το τέλος του πολέμου, τα 14 σημεία

17 Ιουνίου 2026
Αυτό είναι το προσχέδιο των 14 σημείων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που ανοίγει τον δρόμο για το τέλος του πολέμου
Κόσμος

Αυτό είναι το προσχέδιο των 14 σημείων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που ανοίγει τον δρόμο για το τέλος του πολέμου

17 Ιουνίου 2026
Next Post
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιος πηγαίνει ταμείο σήμερα

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιος πηγαίνει ταμείο σήμερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΑΣΟΚ για την κόντρα Διαμαντοπούλου – Δούκα: «Ο καθένας κρίνεται και αναλαμβάνει την ευθύνη»

ΠΑΣΟΚ για την κόντρα Διαμαντοπούλου – Δούκα: «Ο καθένας κρίνεται και αναλαμβάνει την ευθύνη»

5 ώρες ago
Μέσα στο καλοκαίρι το market test για την αποθήκη CO2 της Energean στον Πρίνο – Φτάνει σύντομα στο Πέραμα η υπεράκτια πλατφόρμα

Μέσα στο καλοκαίρι το market test για την αποθήκη CO2 της Energean στον Πρίνο – Φτάνει σύντομα στο Πέραμα η υπεράκτια πλατφόρμα

8 ώρες ago
Εuronext Athens: Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στο ελληνικό χρηματιστήριο, στα υψηλά 17 ετώ

Εuronext Athens: Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στο ελληνικό χρηματιστήριο, στα υψηλά 17 ετώ

21 ώρες ago
Online στοίχημα: Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ τα στοιχεία των στοιχηματικών

Online στοίχημα: Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ τα στοιχεία των στοιχηματικών

7 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς ο Μακρόν «τύλιξε» τον Τραμπ στη Σύνοδο της G7 και τον έφερε στο πλευρό της Ουκρανίας – Χλιδή, Βερσαλλίες, κολακείες

Πώς ο Μακρόν «τύλιξε» τον Τραμπ στη Σύνοδο της G7 και τον έφερε στο πλευρό της Ουκρανίας – Χλιδή, Βερσαλλίες, κολακείες

18 Ιουνίου 2026
Πειραιάς: «Έβγαλε την τρίαινα από το αυτοκίνητο και όρμησε στο παιδί μου» λέει ο πατέρας των δύο αδελφών για την επίθεση του 77χρονου

Πειραιάς: «Έβγαλε την τρίαινα από το αυτοκίνητο και όρμησε στο παιδί μου» λέει ο πατέρας των δύο αδελφών για την επίθεση του 77χρονου

18 Ιουνίου 2026
Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τους επικριτές του: «Όσοι θεωρούν πως δεν ήμουν σκληρός με το Ιράν, είτε ζηλεύουν είτε είναι ηλίθιοι»

Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τους επικριτές του: «Όσοι θεωρούν πως δεν ήμουν σκληρός με το Ιράν, είτε ζηλεύουν είτε είναι ηλίθιοι»

18 Ιουνίου 2026
Θεοδωρικάκος: Η διαφάνεια είναι «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών

Θεοδωρικάκος: Η διαφάνεια είναι «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών

18 Ιουνίου 2026
Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια – Έφτασαν τους 23.076.532 στο πεντάμηνο, με το «Νίκος Καζαντζάκης» να γράφει ρεκόρ

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια – Έφτασαν τους 23.076.532 στο πεντάμηνο, με το «Νίκος Καζαντζάκης» να γράφει ρεκόρ

18 Ιουνίου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Πώς ο Μακρόν «τύλιξε» τον Τραμπ στη Σύνοδο της G7 και τον έφερε στο πλευρό της Ουκρανίας – Χλιδή, Βερσαλλίες, κολακείες
  • Πειραιάς: «Έβγαλε την τρίαινα από το αυτοκίνητο και όρμησε στο παιδί μου» λέει ο πατέρας των δύο αδελφών για την επίθεση του 77χρονου
  • Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τους επικριτές του: «Όσοι θεωρούν πως δεν ήμουν σκληρός με το Ιράν, είτε ζηλεύουν είτε είναι ηλίθιοι»
  • Θεοδωρικάκος: Η διαφάνεια είναι «όπλο» στα χέρια των καταναλωτών

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.