Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025 - 18:28
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ελλάδα Κοινωνία

TikTok: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ

Aκόμα και αν η νομοθεσία γίνει τελικά νόμος η εταιρεία θα έχει περιθώριο ενός έτους για να βρει αγοραστή και πιθανότατα θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει το νόμο στο δικαστήριο

Money & Life by Money & Life
21 Απριλίου 2024
in Κοινωνία
0 0
0
TikTok: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του εντός ενός έτους.

Η απόφαση των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων να συμπεριλάβουν το TikTok ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου εξωτερικής βοήθειας, που αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με ευρεία υποστήριξη από το Κογκρέσο για την Ουκρανία και το Ισραήλ, επιτάχυνε την απαγόρευση, αφού μια προηγούμενη εκδοχή είχε κολλήσει στη Γερουσία.

TikTok… η πλατφόρμα που λατρεύουν αλλά και φοβούνται οι πολιτικοί

Ένα αυτόνομο νομοσχέδιο με εξάμηνη προθεσμία πώλησης πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Μάρτιο με συντριπτική διακομματική ψήφο, καθώς τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με τον ιδιοκτήτη της εφαρμογής, την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance.

Το τροποποιημένο μέτρο, που εγκρίθηκε με ψήφους 360-58, πηγαίνει πλέον στη Γερουσία μετά από διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε συμβιβασμό.

Ωστόσο, ακόμα και αν η νομοθεσία γίνει τελικά νόμος, αναφέρει το Associated Press, η εταιρεία θα έχει περιθώριο ενός έτους για να βρει αγοραστή και πιθανότατα θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει το νόμο στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι θα στερήσει από τα εκατομμύρια των χρηστών της εφαρμογής τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος. Οι δικαστικές προσφυγές θα μπορούσαν να καθυστερήσουν σημαντικά το χρονοδιάγραμμα που όρισε το Κογκρέσο ή να εμποδίσουν την έναρξη ισχύος του νόμου.

Η εταιρεία άσκησε σκληρή πίεση κατά της νομοθεσίας, ωθώντας τα 170 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής στις ΗΠΑ – πολλοί από τους οποίους είναι άτομα νεαρής ηλικίας – να καλέσουν το Κογκρέσο και να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Αλλά η σφοδρότητα της αντίδρασης εξόργισε τους νομοθέτες στο Καπιτώλιο, όπου υπάρχει ευρεία ανησυχία για τις κινεζικές απειλές προς τις ΗΠΑ και όπου ελάχιστα μέλη χρησιμοποιούν οι ίδιοι την πλατφόρμα.

Οι ανησυχίες

Η απαγόρευση του TikTok αντανακλά τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες των νομοθετών για την Κίνα.

Μέλη και των δύο κομμάτων, μαζί με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, έχουν ανησυχήσει ότι οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν να αναγκάσουν την ByteDance να παραδώσει δεδομένα Αμερικανών χρηστών ή να κατευθύνουν την εταιρεία να καταστείλει ή να ενισχύσει το περιεχόμενο του TikTok που είναι ευνοϊκό για τα συμφέροντά της. Η TikTok έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης και έχει δηλώσει ότι δεν έχει μοιραστεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με τις κινεζικές αρχές.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει παράσχει δημοσίως στοιχεία που να δείχνουν ότι η TikTok μοιράστηκε δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση ή πείραξε τον δημοφιλή αλγόριθμο της εταιρείας, ο οποίος επηρεάζει το τι βλέπουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το Associated Press. 

Διχασμός

Η εταιρεία έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι μια νομική αμφισβήτηση θα μπορούσε να είναι επιτυχής, έχοντας σημειώσει κάποια επιτυχία σε προηγούμενες νομικές μάχες σχετικά με τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε νόμο της πολιτείας της Μοντάνα που θα απαγόρευε τη χρήση του TikTok σε όλη την πολιτεία μετά από μήνυση της εταιρείας και πέντε δημιουργών περιεχομένου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Το 2020, ομοσπονδιακά δικαστήρια μπλόκαραν εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση του TikTok μετά από μήνυση της εταιρείας με την αιτιολογία ότι το διάταγμα παραβίαζε την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα της δίκαιης διαδικασίας. Η κυβέρνησή του μεσολάβησε για μια συμφωνία που θα είχε ως αποτέλεσμα οι αμερικανικές εταιρείες Oracle και Walmart να αποκτήσουν μεγάλο μερίδιο στην TikTok. Η πώληση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για διάφορους λόγους- ένας από αυτούς ήταν η Κίνα, η οποία επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους εξαγωγών στους παρόχους τεχνολογίας της.

Δεκάδες πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν θέσει σε ισχύ απαγορεύσεις του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές. Η απαγόρευση του Τέξας αμφισβητήθηκε πέρυσι από το The Knight First Amendment Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο υποστήριξε σε αγωγή ότι η πολιτική αυτή παρεμποδίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία επειδή επεκτείνεται στα δημόσια πανεπιστήμια. Τον Δεκέμβριο, ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της πολιτείας.

Οργανώσεις όπως η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών υποστήριξαν την εφαρμογή. «Το Κογκρέσο δεν μπορεί να αφαιρέσει τα δικαιώματα περισσότερων από 170 εκατομμυρίων Αμερικανών που χρησιμοποιούν το TikTok για να εκφραστούν, να συμμετάσχουν σε πολιτική υπεράσπιση και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από όλο τον κόσμο», δήλωσε η Τζένα Λέβεντοφ, δικηγόρος της ομάδας.

Από τα μέσα Μαρτίου, το TikTok έχει δαπανήσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις που αντιτίθενται στη νομοθεσία, σύμφωνα με την AdImpact, μια εταιρεία παρακολούθησης διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από δημιουργούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης μιας καλόγριας, που εξυμνούν τις θετικές επιπτώσεις της πλατφόρμας στη ζωή τους και υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση θα καταπατούσε την Πρώτη Τροπολογία. Η εταιρεία ενθάρρυνε επίσης τους χρήστες της να επικοινωνήσουν με το Κογκρέσο και ορισμένοι νομοθέτες δέχθηκαν κλήσεις με βωμολοχίες, καταλήγει το Associated Press.

Πηγή

Previous Post

Πάσχα: Ξεκινά στις 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Next Post

Ζητούν απαντήσεις από Μώραλη για τη σχολική στέγη , ΟΛΠ και προσλήψεις

Related Posts

Παντελής Καμάς: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα ανεχθεί ένα ακόμη θύμα όπως αυτά στα Τέμπη»
Ειδήσεις

Παντελής Καμάς: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα ανεχθεί ένα ακόμη θύμα όπως αυτά στα Τέμπη»

6 Οκτωβρίου 2025
Έρχεται ο φορέας που «σώζει» πρώτες κατοικίες – Πώς θα λειτουργεί;
Κοινωνία

Έρχεται ο φορέας που «σώζει» πρώτες κατοικίες – Πώς θα λειτουργεί;

29 Σεπτεμβρίου 2025
απαγόρευση χρήσης των social media από ανηλίκους
Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Σκέψεις για απαγόρευση χρήσης των social media από ανηλίκους

24 Σεπτεμβρίου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας
Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή στα 79 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

24 Αυγούστου 2025
φεστιβάλ Strong Me
Κοινωνία

4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”

21 Αυγούστου 2025
Δημοσκόπηση Interview
Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες – Επίδομα έως 750 ευρώ

21 Ιουλίου 2025
Next Post
Ζητούν απαντήσεις από Μώραλη για τη σχολική στέγη , ΟΛΠ και προσλήψεις

Ζητούν απαντήσεις από Μώραλη για τη σχολική στέγη , ΟΛΠ και προσλήψεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση -1% και επιστροφή στις 2.005 μονάδες – Τράπεζες υπό πίεση

22 ώρες ago
Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

2 έτη ago
Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

2 έτη ago
Κ. Μητσοτάκης - INTIME

Κ. Μητσοτάκης: Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει

23 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση -1% και επιστροφή στις 2.005 μονάδες – Τράπεζες υπό πίεση

30 Οκτωβρίου 2025
Κ. Μητσοτάκης - INTIME

Κ. Μητσοτάκης: Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει

30 Οκτωβρίου 2025
ελληνική οικονομία

Στεγαστικά κονδύλια και τραπεζικές αναβαθμίσεις: Κινήσεις που ξεχωρίζουν στην οικονομία

30 Οκτωβρίου 2025
Θεοδωρικάκος

Νέο «οπλοστάσιο» για την αγορά: Ανεξάρτητη Αρχή, βαριά πρόστιμα και διαφάνεια στις τιμές

30 Οκτωβρίου 2025
Κωνσταντίνος Αργυρός

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τρεις sold out εμφανίσεις στην Όπερα του Σίδνεϊ

30 Οκτωβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση -1% και επιστροφή στις 2.005 μονάδες – Τράπεζες υπό πίεση
  • Κ. Μητσοτάκης: Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει
  • Στεγαστικά κονδύλια και τραπεζικές αναβαθμίσεις: Κινήσεις που ξεχωρίζουν στην οικονομία
  • Νέο «οπλοστάσιο» για την αγορά: Ανεξάρτητη Αρχή, βαριά πρόστιμα και διαφάνεια στις τιμές

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.