Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025 - 09:10
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία Αγορές

ALUMIL: Loop 60-το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο για αρχιτεκτονικά συστήματα

Money & Life by Money & Life
27 Φεβρουαρίου 2024
in Αγορές
0 0
0
ALUMIL: Loop 60-το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο για αρχιτεκτονικά συστήματα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα δεν είναι για την ALUMIL λέξεις εντυπωσιασμού, κενές περιεχομένου, που συνάδουν απλώς με τα trends της εποχής. Είναι πράξεις που εδώ και λίγο καιρό έχουν όνομα: ο λόγος για το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Πίσω από κάθε εταιρική απόφαση της ALUMIL εδώ και χρόνια κρύβεται η ευαισθητοποίησή της για το μέλλον του πλανήτη και των φυσικών του πόρων. Η προσήλωσή της, όμως, σε βιώσιμες πρακτικές στο πλαίσιο του μοντέλου «πράσινης» ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει, ενισχύεται και πιστοποιείται με το Loop 60. Το καινοτόμο αυτό προϊόν χρησιμοποιείται σε όλα τα προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων της, που χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και συνιστά την πολύτιμη συμβολή της εταιρείας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον δραστικό περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Loop 60: 76% λιγότερες εκπομπές CO2, 95% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η δευτερογενής παραγωγή αλουμινίου από ανακυκλώσιμο υλικό είναι λιγότερο ενεργοβόρα σε σύγκριση με την πρωτογενή παραγωγή, με την εξοικονόμηση ενέργειας να φτάνει έως και το 95%, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας στη βιομηχανία του αλουμινίου και την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, με τη χρήση του Loop 60 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται δραστικά σε ποσοστό άνω του 76% σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου.

Οι συγκρίσεις δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης. Η πρωτογενής παραγωγή αλουμινίου απαιτεί περίπου 20 φορές περισσότερη ενέργεια από τη δευτερογενή, µε σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, εξαιτίας των αυξημένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Συγκεκριμένα, η επανάτηξη (ανακύκλωση) του αλουμινίου από scrap (ανακυκλώσιμα απορρίμματα) χρειάζεται 15-20 φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου από την εξόρυξη βωξίτη.

Με μόλις 3,85 κιλά CO eq ανά κιλό αλουμινίου (έναντι 16,6 kg CO eq ανά κιλό αλουμινίου, που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος της πρωτογενούς παραγωγής αλουμινίου), το Loop 60 αποτελεί αυτή τη στιγμή μια επιλογή µε πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων στην παγκόσμια αγορά. Μάλιστα, η ALUMIL δεν περιορίζεται σε όσα έχει επιτύχει, αλλά εργάζεται συστηματικά, ώστε να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης, ξεπερνώντας ακόμα και το 60% ανακυκλώσιµου υλικού, διατηρώντας όμως πάντα την ίδια κορυφαία ποιότητα.

 

Η εγκατάσταση κουφωμάτων κατασκευασμένων από Loop 60 συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τρεις οδούς: την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση εξόρυξης πρώτων υλών και τη μείωση αποβλήτων. Με το καινοτόμο Loop 60 η ALUMIL κάνει ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση της αποστολής της: να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με κουφώματα υψηλής ποιότητας και κορυφαίων επιδόσεων, που παράγονται με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον.

 

Η πιστοποίηση «OK Recycled» από την TÜV AUSTRIA

Η υλοποίηση του πρωτοπόρου αυτού εγχειρήματος είναι απόρροια της ανάλυσης των τεχνικών απαιτήσεων και της αναζήτησης των κατάλληλων τεχνολογιών που θα επέτρεπαν την παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Ο σχεδιασμός του Loop 60 βασίστηκε σε προσεκτική μελέτη και έρευνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προϊόν που να συνδυάζει την κορυφαία ποιότητα με τη βιωσιμότητα. Μάλιστα, οι διαδικασίες παραγωγής και ανακύκλωσης του Loop 60 πιστοποιήθηκαν με το σχήμα «OK Recycled», το οποίο πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ 15343 και ISO 14021, παρέχοντας αξιοπιστία και αντικειμενικότητα για το ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Η πιστοποίηση «OK Recycled» είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και παρέχεται από την TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και προϊόντων στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ALUMIL είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, και μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως, που πιστοποιήθηκε με το σχήμα «OK Recycled» για την παραγωγή πρώτης ύλης από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε όλα τα προφίλ των αρχιτεκτονικών συστημάτων της. Η πιστοποίηση αυτή δεν αποτελεί μόνο το επιστέγασμα των βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζει η εταιρεία, αλλά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής και ανακύκλωσης αλουμινίου με διαφάνεια και συνέπεια, καθιστώντας το Loop 60 μια αξιόπιστη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή. Για την πιστοποίηση «ΟΚ Recycled» η ALUMIL βραβεύθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, στον πυλώνα «Περιβάλλον» και τη θεματική ενότητα «Διαχείριση Πόρων, Πρώτων Υλών και Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα». Αυτή ήταν η τρίτη συνεχής της βράβευση.

Η ALUMIL επενδύει συστηματικά σε βιώσιμες πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Οι αρχές της κυκλικής οικονομίας και η ανακύκλωση αλουμινίου βρίσκονται στο επίκεντρο της παραγωγικής της διαδικασίας. Άλλωστε, σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο πλανήτη και σε μια εποχή πρωτοφανών κλιματικών προκλήσεων που απειλούν την ευημερία μας, η ALUMIL, ως ο εγχώριος leader στην αγορά των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και ως ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» του κλάδου διεθνώς, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Γι’ αυτό και πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά, αποδεικνύοντας πως η ανάγκη για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων είναι στόχοι σύμφυτοι με τη λειτουργία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ALUMIL
Previous Post

Η Ελλάδα της καινοτομίας που πρωτοπορεί στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού αναδείχθηκε στα εγκαίνια της ΜWC

Next Post

Συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας

Related Posts

Άνοδος των τιμών πετρελαίου
Αγορές

Άνοδος των τιμών πετρελαίου λόγω επιθέσεων και γεωπολιτικής έντασης

26 Αυγούστου 2025
Ανθεκτική η ελληνική οικονομία
Αγορές

Άλμα στις επενδύσεις και στα έσοδα από τουρισμό: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία στο πρώτο πεντάμηνο του 2025

22 Ιουλίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών
Αγορές

Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Παγκόσμιος πρωταθλητής αποδόσεων το 2025

20 Ιουλίου 2025
Προειδοποίηση Τραμπ για νέους δασμούς: Πλήγμα στην ανάπτυξη για Ελλάδα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης
Αγορές

Προειδοποίηση Τραμπ για νέους δασμούς: Πλήγμα στην ανάπτυξη για Ελλάδα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης

17 Ιουλίου 2025
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 122.000 δολάρια – Τι περιμένουν οι επενδυτές στις ΗΠΑ
Αγορές

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 122.000 δολάρια – Τι περιμένουν οι επενδυτές στις ΗΠΑ

15 Ιουλίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών
Αγορές

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με φόντο τις απειλές Τραμπ για δασμούς

14 Ιουλίου 2025
Next Post
Συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας

Συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Αυγούστου: Αντιδράσεις για το νέο πειθαρχικό νομοσχέδιο

17 ώρες ago
Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

1 έτος ago
Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

5 μήνες ago
Παγκράτι - attica-horizon

Παγκράτι: Από πού πήρε το όνομά της η συνοικία της Αθήνας που δεν κοιμάται ποτέ;

1 μήνα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

επαναγορές μετοχών από αμερικανικές εταιρείες

Σε ιστορικό υψηλό οι επαναγορές μετοχών από αμερικανικές εταιρείες

28 Αυγούστου 2025
Σταύρος Καφούνης

Η ΕΣΕΕ καταθέτει πλήρως κοστολογημένο υπόμνημα με αναπτυξιακές προτάσεις ενόψει ΔΕΘ

28 Αυγούστου 2025
24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Αυγούστου: Αντιδράσεις για το νέο πειθαρχικό νομοσχέδιο

27 Αυγούστου 2025
Eurobasket

Ξεκινά σήμερα το Eurobasket – Το πλήρες πρόγραμμα της πρεμιέρας

27 Αυγούστου 2025
ΦΠΑ για νεόδμητα ακίνητα

Παράταση έως το 2026 στο «πάγωμα» του ΦΠΑ για νεόδμητα ακίνητα

27 Αυγούστου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Σε ιστορικό υψηλό οι επαναγορές μετοχών από αμερικανικές εταιρείες
  • Η ΕΣΕΕ καταθέτει πλήρως κοστολογημένο υπόμνημα με αναπτυξιακές προτάσεις ενόψει ΔΕΘ
  • 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Αυγούστου: Αντιδράσεις για το νέο πειθαρχικό νομοσχέδιο
  • Ξεκινά σήμερα το Eurobasket – Το πλήρες πρόγραμμα της πρεμιέρας

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.