Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025 - 15:05
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αρθρογραφία

Η προσφυγή στη Χάγη είναι λάθος στρατηγική

Φάνης Τσουλουχάς

Money & Life by Money & Life
8 Σεπτεμβρίου 2023
in Αρθρογραφία
0 0
0
Η προσφυγή στη Χάγη είναι λάθος στρατηγική
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν επισκέφτηκα τη Χάγη μερικά χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού συνεδρίου στο Άμστερνταμ, η ντόπια ξεναγός του πολυεθνικού γκρουπ μας (στο οποίο ήμουν ο μοναδικός Έλληνας χωρίς να το γνωρίζει) μας έδειξε το εντυπωσιακό Προξενικό Γραφείο της Ελλάδας σε περίοπτη θέση στη Χάγη, και όταν περάσαμε μπροστά από το Διεθνές Δικαστήριο μας τόνισε τις δωρεές της Ελλάδας όταν χτιζόταν το κτίριο (π.χ., τα μάρμαρα). Γιατί τέτοια εντυπωσιακή παρουσία στη Χάγη; Μα διότι η Ελλάδα πάντα προσέβλεπε στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση των διαφορών της με άλλες χώρες. Και όντως η Ελλάδα διαθέτει περίτεχνα Πρεσβευτικά και Προξενικά κτίρια σε περίοπτες θέσεις ανά την υφήλιο.

Σε αυτό το άρθρο θέλω να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους η προσφυγή στη Χάγη, όσον αφορά την μόνη διαφορά με την Τουρκία που αποδεχόμαστε εμείς, δηλαδή την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, είναι στρατηγικό λάθος. Αναγνωρίζω ότι με την έκταση που πήραν οι πυρκαγιές και οι νεροποντές φέτος έχουμε και άλλα σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε άμεσα, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι κκ. Γεραπετρίτης και Φιντάν άρχισαν να συνομιλούν στην Άγκυρα για τη θετική ατζέντα και για την πιθανότητα σύναψης του συμφωνητικού που είναι αναγκαίο για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. Επίσης αναγνωρίζω ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή πίεση ώστε να συναινέσει σε διάλογο με την Τουρκία, για να αποφευχθεί άλλη μία εστία διεθνούς σύρραξης στην ήδη βεβαρημένη ευρεία γειτονιά μας. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι μία άλλη σύρραξη.

Συνοπτικά νομίζω ότι συμμετάσχοντας σε αυτές τις συζητήσεις παίζουμε πάλι το «καζάν-καζάν» (μισά-μισά) παιχνίδι της Τουρκίας. Πρώτον, είναι πολύ πιθανόν, όπως ήδη φαίνεται στην πράξη, το Διεθνές Δικαστήριο να προσπαθήσει να ικανοποιήσει και τα δύο μέρη. Όταν ο ένας, δηλαδή η Τουρκία, θέλει 0% επήρεια στα νησιά επικαλούμενος «ειδικές συνθήκες» στο Αιγαίο, και ο άλλος, δηλαδή εμείς, αποδίδουμε 100% επήρεια, η λύση θα είναι κάπου ανάμεσα στα δύο. Πιθανώς η απόφαση να είναι κοντινότερα προς την Ελλάδα καθώς όσον αφορά τα νησιά και τις βραχονησίδες, που είναι σημαντικό για μας, το άρθρο 121 του τμήματος VIII της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ξεκαθαρίζει ότι ότι ισχύει για ξηρά ισχύει και για νήσους και βραχονησίδες, με εξαίρεση τις βραχονησίδες οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή οικονομική ζωή από μόνες τους, και οι οποίες δεν δικαιούνται υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, παρότι δικαιούνται αιγιαλίτιδας και συνορεύουσας ζώνης.

Η κύρια αρχή οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ είναι η αρχή της μέσης γραμμής. Η Τουρκία όμως επικαλείται την αόριστη αρχή της ευθυδικίας αντί της αρχής της μέσης γραμμής στην οριοθέτηση με την Ελλάδα, παρότι στο παράνομο μνημόνιο που συνήψε με την κυβέρνηση της Λιβύης (το οποίο απορρίφθηκε από το Κοινοβούλιο της Λιβύης), αγνοώντας τις ενδιάμεσες Ελληνικές νήσους, φαίνεται να ακολούθησε τη μέση γραμμή, και παρότι όμορα παράκτια κράτη ακολουθούν την αρχή της ευθυδικίας αντί την αρχή της μέσης γραμμής όταν αμφότερα θεωρούν την πρώτη ως πιο δίκαιη. Η Ελλάδα θεωρεί κατ’ αρχήν ότι τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια, αλλά ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με την Ιταλία και την Αίγυπτο έχει αποδεχθεί και σχετικώς μειωμένη επήρεια. Η Τουρκία επικαλείται και την αρχή της αναλογικότητας, που εφαρμόζεται για την αποφυγή ακραίων και δυσανάλογων ρυθμίσεων, επειδή η τελευταία λαμβάνει υπόψιν το μέγεθος των εκατέρωθεν ακτών και τη γεωγραφική διαμόρφωση, παρότι είναι και αυτή συμπληρωματική και όχι κύρια αρχή. Το ξαναλέω, οι αρχές της ευθυδικίας και της αναλογικότητας είναι δευτερεύουσας σημασίας μεν αλλά θα ληφθούν υπόψιν από το Διεθνές Δικαστήριο δε.

Δεύτερον, πηγαίνοντας στη Χάγη, αφήνουμε το Διεθνές Δικαστήριο να πάρει δεσμευτική απόφαση για εμάς, ενώ με διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών όπως του ΟΗΕ και της ΕΕ μπορούμε να απομακρυνθούμε εάν η Τουρκία συνεχίζει να εγείρει παράλογες απαιτήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακούμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις, όπως διακαώς θέλει η Τουρκία για να αποφύγει επιπτώσεις σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Τρίτον, η Τουρκία θα ζητήσει υποχωρήσεις στο θέμα των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου ώστε να έλθουμε σε συμφωνία προσφυγής στη Χάγη. Και δυστυχώς κάποιες ευφάνταστες εγχώριες δεξαμενές σκέψεων (σε όλο το πολικό φάσμα) μας προετοιμάζουν εδώ και χρόνια. Είναι περίεργο να προχωράμε σε συζητήσεις πριν επιλύσουμε μονομερώς το θέμα των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου όπως έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα.

Τι προτείνω λοιπόν; Το αυτονόητο. Όπως έχω ήδη πει πάμπολλες φορές, η Ελλάδα έχει μία κυρίαρχη στρατηγική (dominant strategy όπως λέγεται στη θεωρία παιγνίων), δηλαδή μία στρατηγική που είναι βέλτιστη ανεξάρτητα από τη στρατηγική της Τουρκίας. Η στρατηγική αυτή είναι η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και τον εναέριο χώρο στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη την επικράτεια, να κηρύξει συνορεύουσα ζώνη επιπλέον 12 μιλίων, και να ανακηρύξει ΑΟΖ 200 μιλίων. Και αυτό γιατί συμφέρει την Ελλάδα να προχωρήσει σε αυτά τα βήματα όπως έχει μονομερές δικαίωμα, που της εξασφαλίζουν κυριαρχία (12 μίλια) και κυριαρχικά δικαιώματα (ΑΟΖ) στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου. Μετά μπορεί να ξεκινήσει συζήτηση οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Σημειώστε ότι η υφαλοκρηπίδα υπάρχει αυτομάτως (ipso facto) και δεν χρειάζεται να ανακηρυχθεί, αλλά πρέπει να οριοθετηθεί ανάμεσα σε όμορα κράτη. Η δε ΑΟΖ πρέπει να ανακηρυχθεί, και να οριοθετηθεί. Η Τουρκία προτιμά να αναφέρεται σε υφαλοκρηπίδα παρά σε ΑΟΖ, διότι ισχυρίζεται παράνομα ότι τα νησιά δεν δικαιούνται υφαλοκρηπίδας. Δηλαδή ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι είναι σαν τα νησιά να ήταν επιπλέοντα σκάφη ή στηριγμένα σε πυλώνες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Επίσης σημειώστε ότι το Δίκαιο της Θάλασσας μας δίνει το μονομερές και αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο στα 12 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσεις. Δεν χρειάζεται η συμφωνία της Τουρκίας ή άλλων όμορων κρατών. Σχεδόν όλα τα κράτη έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια, και πλέον αυτό είναι εθιμικός κανόνας. Οπότε δεν μας ενδιαφέρει αν δεν το έχει υπογράψει η Τουρκία. Ούτε, βεβαίως, υπάρχει λόγος να αφήσουμε κανάλια για να περνούν πλοία άλλων χωρών, διότι η αβλαβής διέλευση (innocent passage) επιτρέπεται στα χωρικά ύδατα. Με τα 12 μίλια θα εξαλειφθεί η ανακολουθία ανάμεσα σε χωρικά ύδατα (6 μίλια) και εναέριο χώρο (10 μίλια) που δεν αποδέχεται η Τουρκία. Δεν μας ενδιαφέρει το casus belli (αιτία πολέμου) της Τουρκίας που είναι διεθνώς παράνομη απειλή. Σημειώστε ότι η Τουρκία έχει ήδη επεκτείνει από το 1964 τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επειδή η Τουρκία ξέρει ότι το casus belli δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, χρησιμοποιεί διάφορες προφάσεις για να καλυφθεί έστω μερικώς. Έτσι, πρώτον ισχυρίζεται ότι τα νησιά μας έπρεπε δήθεν να είναι αποστρατιοτικοποιημένα, άρα δεν μας ανήκουν. Ισχυρίζεται ότι τα νησιά εδόθησαν στην Ελλάδα υπό τον όρο της πλήρους αποστρατιωτικοπoίησης, το οποίο όμως και δεν ισχύει και αντιβαίνει στο δικαίωμα της αυτοάμυνας που προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Δεύτερον, η Τουρκία εγείρει άλλο ένα θέμα αμφισβητούμενων εδαφών. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι όσα νησιά δεν αναφέρονται ονομαστικώς σε διεθνείς συνθήκες, της ανήκουν. Αλλά η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 λέει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία αποποιήθηκε τα δικαιώματά της επί όλων των νήσων του Αιγαίου πέραν των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές. Τα μόνα νησιά που παραχωρήθηκαν στην Τουρκία είναι η Ίμβρος, η Τένεδος και οι Λαγούσες Νήσοι. Οι δε ‘Ιμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν με ειδικές συνθήκες αυτοδιοίκησης και προστασίας του πληθυσμού, που καταπατήθηκαν συστηματικά από την Τουρκία. Σημειωτέων ότι τα Ίμια είναι Ελληνική επικράτεια διότι βρίσκονται πάνω από τρία μίλια από τις Τουρκικές ακτές, τελεία και παύλα. Τρίτον, για να δικαιολογήσει και μία επέμβαση μέσω Θράκης λέει ότι η «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη καταπιέζεται. Βεβαίως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα αλλά θρησκευτική κοινότητα που χαίρει τον ιδίων δικαιωμάτων όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες. Βέβαια, στην πράξη, αυτοί που καταπιέζονται είναι η Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο και αλλού που οδηγήθηκαν σε αφανισμό. Τέταρτον, η Τουρκία προάγει την ανακολουθία ανάμεσα σε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο για να δικαιολογήσει τις παραβιάσεις και παραβάσεις στον εναέριο χώρο μας.

Είναι γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να αποφύγει μία άλλη εστία ανάφλεξης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων, ή να σπρώχνουμε το μπαλάκι παρακάτω για τις επόμενες γενεές και κυβερνήσεις. Τουναντίον, αν προχωρήσουμε με αυτά που πρέπει να κάνουμε τώρα, οι δυνατότητες αντίδρασης της Τουρκίας είναι μειωμένες ακριβώς επειδή κανένας δεν θέλει άλλη μία εστία ανάφλεξης. Αυτές οι δυνατότητες της Τουρκίας ήδη διακυβεύονται από την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία. Τροφή για σκέψη λοιπόν.

* Αυτό το άρθρο περιέχει αυστηρά προσωπικές απόψεις που δεν αντίκεινται στον φίλο Τουρκικό λαό αλλά στην τωρινή ηγεσία του, και δεν αντιπροσωπεύουν το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

πηγη

Tags: ΑΟΖΤΟΥΡΚΙΑΧΑΓΗ
Previous Post

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πλειοδότης για την Αττική Οδό με προσφορά €3,27 δισ. – Αναλυτικά όλες οι προσφορές

Next Post

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας κόντρα στην Ολλανδία

Related Posts

Ημέρα της Μητέρας: Γιορτάζοντας την αγάπη και την προσφορά
Αφιερώματα

Ημέρα της Μητέρας: Γιορτάζοντας την αγάπη και την προσφορά

11 Μαΐου 2025
Η ιστορία της Moka Express: Το Ιταλικό θαύμα στην κουζίνα από τον Alfonso Bialetti
Αφιερώματα

Η ιστορία της Moka Express: Το Ιταλικό θαύμα στην κουζίνα από τον Alfonso Bialetti

8 Μαΐου 2025
Ελλάδα και Ινδία: Ένα αφιέρωμα στην ιστορική φιλία
Αφιερώματα

Ελλάδα και Ινδία: Ένα αφιέρωμα στην ιστορική φιλία

8 Μαΐου 2025
Αλκατράζ: Ο «Βράχος» που γέννησε θρύλους και παραμένει σύμβολο
Αρθρογραφία

Αλκατράζ: Ο «Βράχος» που γέννησε θρύλους και παραμένει σύμβολο

7 Μαΐου 2025
O Ίλον Μασκ και η απενοχοποίηση (???) της άκρας δεξιάς
Αρθρογραφία

O Ίλον Μασκ και η απενοχοποίηση (???) της άκρας δεξιάς

2 Μαΐου 2025
Το τέλος ενός ασυμβίβαστου Πάπα: Ο Φραγκίσκος έφυγε, αφήνοντας πίσω του μια μεταρρυθμιστική κληρονομιά
Αρθρογραφία

Το τέλος ενός ασυμβίβαστου Πάπα: Ο Φραγκίσκος έφυγε, αφήνοντας πίσω του μια μεταρρυθμιστική κληρονομιά

22 Απριλίου 2025
Next Post
Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας κόντρα στην Ολλανδία

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας κόντρα στην Ολλανδία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Εμβληματική συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την ηγεσία του ΟΠΕΔ

Εμβληματική συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την ηγεσία του ΟΠΕΔ

1 ημέρα ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

6 ημέρες ago
Επιστρέφει ο Γύρος Νέας Σμύρνης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 11 Μαΐου

Επιστρέφει ο Γύρος Νέας Σμύρνης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 11 Μαΐου

1 ημέρα ago
Αλλάζει το Σκηνικό στα πανηγύρια: Τέλος στις παραδοσιακές ψησταριές, υποχρεωτικό το Catering

Αλλάζει το Σκηνικό στα πανηγύρια: Τέλος στις παραδοσιακές ψησταριές, υποχρεωτικό το Catering

17 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για ανέργους 30-59 ετών: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

Παγκόσμια αγορά εργασίας: Οι νέοι ρόλοι-κλειδιά στα ηγετικά κλιμάκια των επιχειρήσεων

11 Μαΐου 2025
Youth Pass: Μεγάλη απήχηση στους νέους και σύντομα λειτουργία Marketplace

Youth Pass: Μεγάλη απήχηση στους νέους και σύντομα λειτουργία Marketplace

11 Μαΐου 2025
Ντόναλντ Τραμπ: «Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το αμερικανικό όνειρο»

Τραμπ: Προχωρά η «επανεκκίνηση» των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ–Κίνας – Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες της Γενεύης

11 Μαΐου 2025
αυξήσεις, συντάξεις

Ενοποίηση καταβολής συντάξεων: Σταθερές ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές

11 Μαΐου 2025
e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ανατροπές στα επιδόματα – Ποια θα «κουρευτούν» και ποια θα αυξηθούν

Πάνω από 71 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σε 65.473 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

11 Μαΐου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Παγκόσμια αγορά εργασίας: Οι νέοι ρόλοι-κλειδιά στα ηγετικά κλιμάκια των επιχειρήσεων
  • Youth Pass: Μεγάλη απήχηση στους νέους και σύντομα λειτουργία Marketplace
  • Τραμπ: Προχωρά η «επανεκκίνηση» των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ–Κίνας – Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες της Γενεύης
  • Ενοποίηση καταβολής συντάξεων: Σταθερές ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.