Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025 - 14:56
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αρθρογραφία Αφιερώματα

11 χαλβάδες από μάστορες που ξέρουν την τέχνη

Money & Life by Money & Life
23 Φεβρουαρίου 2023
in Αφιερώματα
0 0
0
11 χαλβάδες από μάστορες που ξέρουν την τέχνη
Share on FacebookShare on Twitter

11 χαλβάδες από μάστορες που ξέρουν την τέχνη.

«Χαλβά του μπακάλη» έλεγαν παλιά τον αγοραστό, ταχινένιο χαλβά, για να τον ξεχωρίζουν από τον φτιαχτό, τον σπιτίσιο σιμιγδαλένιο. Η χειροποίητη παρασκευή του είναι μια ολόκληρη τέχνη, που έχει πολύ ενδιαφέρον να τη γνωρίσει κανείς – ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα μάστορες που τον φτιάχνουν στο χέρι. Για την παρασκευή του χαλβά χρησιμοποιούν μια ποσότητα από το ζουμί της χαλβαδόριζας (ή τσουέν ή γκλότζιανος), την οποία ρίχνουν μαζί με το ταχίνι στον αχντά (μείγμα από ζάχαρη, γλυκόζη και νερό – παλιά, αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούσαν φρουκτολίνη ή θρεψίνη). Όταν το μείγμα βράσει, το χτυπούν στο μπασίμ(ι) -χάλκινο σκεύος- και ύστερα το ζυμώνουν με τα χέρια, όπως είναι ζεστό. Το ανακάτεμα του χαλβά θέλει γερά μπράτσα, είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και τεχνική, δύναμη και αντοχή. Αν το μείγμα μπει μέσα σε μηχάνημα ζυμώματος θα σπάσουν οι ίνες του και δεν θα έχει αυτή την περίφημη, χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή. Φυσικά, αυτό είναι και θέμα γούστου, καθώς υπάρχουν πολλοί που προτιμούν τον χαλβά αφράτο και δίχως τις μασηστερές ίνες. Αξίζει να στηθείτε στην ουρά έξω από κάποιο εργαστήριο που τον παράγει για να τον αγοράσετε -και να τον απολαύσετε- ζεστό.

Τρικάλων, Sesamon

Η χαλβαδοποιία της οικογένειας Μάτη φτιάχνει στα Τρίκαλα νόστιμους, μαστιχωτούς χαλβάδες, από το 1898. Η τέταρτη γενιά της σκαρφίστηκε πολλούς καινοτόμους συνδυασμούς (βλ. με τσάι μάτσα και στέβια), και παράλληλα έβαλε τον χαλβά σε φόρμα, σαν τούρτα με διάφορα νοστιμευτικά. Ο καλύτερος απ’ όλους –και ένας από τους νοστιμότερους της δοκιμής- είναι αυτός με τα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης. Έκρηξη πυκνής νοστιμιάς στο στόμα, με τις ίνες του, ζουμερός και αφράτος. Πανδαισίακαι χύμα στον Κωσταρέλο

Βόλου, Παπαγιαννόπουλος

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Με έτος ίδρυσης το 1919, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως οι Παπαγιαννόπουλοι ξέρουν να φτιάχνουν χαλβά απ’ έξω κι ανακατωτά. Ένας υποδειγματικά φτιαγμένος χαλβάς, πλασμένος σε ρολό και τακτοποιημένος σε περιτύλιγμα από γυαλιστερό ασημόχαρτο. Έχει ενδιαφέρον η εκδοχή με καφέ εσπρέσο, αλλά το σήμα κατατεθέν τους είναι ο χαλβάς με κακάο, φουντούκι και σταφίδες. Αφήνει μια ατέλειωτη, θεσπέσια επίγευση κακάο και ταχινιού. Nora’s deli, Πανδαισία, Μανδραγόρας

Γιαννιτσών, Παπασταύρου

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Ο Γιαννιτσώτικος ήταν ο ωραιότερος χαλβάς αυτής της δοκιμής. Η τέχνη του χαλβαδοποιού για την οικογένεια Παπασταύρου είναι η πολύτιμη κληρονομιά του παππού Γιώργου Παπασταύρου, ο οποίος είχε μάθει το ζύμωμα του χαλβά πλάι σε Κωνσταντινουπολίτη μάστορα. Η οικογενειακή χαλβαδοποιεία ιδρύθηκε το 1924 στο κέντρο των Γιαννιτσών, και έκτοτε ζυμώνουν χαλβά ινώδη, αφράτο και σουσαμένιο, όλο κλωστές, απόδειξη ότι είναι χειροποίητος, από καλό τεχνίτη και με παραδοσιακή συνταγή. Παρά την ινώδη υφή του, δεν είναι στεγνός, λιώνει στο στόμα και η επίγευσή του είναι σκέτη απόλαυση. Παραδοσιακό Μπακάλικο

Κυργίων, Αφοί Παπαδόπουλοι

Στο χωριό Κύργια της Δράμας παράγεται αυτός ο εκλεκτός, μικρής παραγωγής χαλβάς, από τους απογόνους του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε μάθει την τέχνη στην Τουρκία και ήρθε ως πρόσφυγας στη Δράμα. Δοκιμάστε τον σπέσιαλ χαλβά τους με ταχίνι ολικής άλεσης, σιρόπι γλυκόζης και κουβερτούρα υγείας. Είναι έξοχος, και παρά τις σοκολατένιες παρεμβάσεις στη γεύση έχει παραδοσιακή, σουσαμένια νοστιμιά και υφή ινώδη. Καραμανλίδικα του Φάνη

Λήμνου, Αχιλλαδέλης

Ο χαλβάς της Λήμνου έχει απαλή, πολύ διακριτική γλύκα, τόση που να μη σε λιγώνει, είναι νόστιμος και με γεμάτη γεύση που αφήνει χώρο στην πληθωρική αίσθηση του σουσαμιού να εκφραστεί ανεμπόδιστα. Η υφή του δεν είναι και τόσο μαστιχωτή, είναι αφράτος χαλβάς, με ζωηρή ταχινένια επίγευση. Μου αρέσει πολύ ο μελάτος τους, αυτός με τα τραγανά αμύγδαλα και ο άλλος με τα αράπικα φιστίκια. Ο παραγωγός του ισχυρίζεται ότι αποτελεί αντίδοτο μετά από μεγάλη οινοποσία! Περί Λέσβου

Πειραιά, Αργουδέλης

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
 

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Η οικογένεια Αργουδέλη χτίζει τεχνογνωσία ήδη από το 1860 στη Λέσβο, ενώ το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ταχινιού και χαλβά ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά. Φτιάχνουν ταχίνι από εκλεκτά σησάμια και με αυτά ως πρώτη ύλη ζυμώνουν τον χαλβά τους στο χέρι, εξ ου και το λευκό χρώμα και η ινώδης, τραγανή υφή του. Οι Αργουδέληδες τιμήθηκαν το 2018 με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου «Εύη Βουτσινά». Απολαυστική η κλασική γεύση και πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή με φρεσκοκομμένο χαρμάνι ελληνικού καφέ, που σμίγει ανάλαφρα με το άρωμα του σουσαμιού. Πρατήρια Αργουδέλη, Ε-Bloko

Μακεδονικός, Χαΐτογλου

Έχει απαλή σεράνο απόχρωση, έντονη σησαμένια μυρωδιά, αλλά και πλούσια αίσθηση σουσαμιού που κολλάει στον ουρανίσκο. Ο πιο διάσημος χαλβάς της χώρας, παρά την εμπορικότητα και τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή του, δεν παύει να είναι ποιοτικός και πολύ καλοφτιαγμένος. Ελαφρύς και μέτρια γλυκός, με τη σουσαμένια πτυχή του να κάνει «μπαμ», είναι εξαιρετικά ινώδης, αλλά και κάπως στεγνός. Στα σούπερ μάρκετ

Παλιάς Κοκκινιάς, Κρητικός

Φωτογραφία: Νίκος Εξαρχόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Εξαρχόπουλος

Συσσωρευμένη εμπειρία που αντικατοπτρίζεται σε αυτό τον Κωνσταντινουπολίτικο χαλβά που λιώνει στο στόμα, είναι συμπαγής, αλλά όχι στεγνός. Παράγεται στο εργαστήριό τους στην Παλιά Κοκκινιά, έχει γεμάτη γεύση από διαλεχτό σουσάμι που επιλέγεται προσεκτικά, περνάει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και το μείγμα ζυμώνεται υπομονετικά στο χέρι. Ο χαλβάς με σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη και ζυμωμένη μαζί με το ταχίνι είναι από τους ωραιότερους στο είδος του. Πρατήριο Κρητικού και e-shop

Δραπετσώνας, Κοσμίδη Γαβρίλη

Περιζήτητος είναι αυτός ο μαστιχωτός χαλβάς της Δραπετσώνας. Η χαλβαδοποιία διακρίθηκε στο παρελθόν και με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου. Ιδρύθηκε το 1924 και έκτοτε έχει χαλβαδοποιήσει εκατοντάδες τόνους σουσαμιού. Μυρωδάτος, ινώδης, κριτσανιστός, αλλά και με τρυφερή αίσθηση, αυτός ο συμπαγής χαλβάς λιώνει στο στόμα σαν σύννεφο. Ο αμυγδάλου με μαύρη ζάχαρη είναι παντοτινή αγάπη, αλλά δοκιμάστε και την εκδοχή με χαρουπόμελο. Πρατήριο Δραπετσώνας, Yolenis, Πανδαισία

Δράμας, Ελευθερίου

Αυτός ο παραδοσιακός Καππαδόκικος χαλβάς από την οικογένεια του Λευτέρη Παπαδόπουλου είναι χειροποίητος, μαστιχωτός, από σουσάμι που αλέθεται σε παραδοσιακούς μύλους για να γίνει ταχίνι. Παρασκευάζεται με παλιά συνταγή από τη χαλβαδοποιία Ελευθερίου της Δράμας, που μετράει πολλές γενιές πίσω και έχει μαστοριά στο χαλβά. Ο μαστιχάτος τους είναι όλο ίνες, με δυνατή σουσαμένια γεύση, κολλάει στον ουρανίσκο και είναι μασηστερός και νόστιμος. Διακρίθηκε με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου το 2022. Δίκταμο, Olicatessen

Θεσσαλονίκης, Wild Souls

Χαλβάς νέας γενιάς, που συμμορφώνεται με όλες τις σύγχρονες τάσεις (βλ. sustainability, sugar free, χωρίς συντηρητικά και φοινικέλαια κ.λπ.). Πρόκειται για μια elevated προσέγγιση στον παραδοσιακό χαλβά, που παρασκευάζεται στο εργαστήριο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Είναι τραγανός και εύθρυπτος, με άρωμα ελαφρώς ψημένου σουσαμιού, ενώ η υφή του είναι πουπουλένια και η γεύση του πλούσια. Φανατικούς οπαδούς έχει αυτός με το μέλι και το κακάο, όπως και ο πιο ιδιαίτερος, ο χαλβάς φουντουκιού που φτιάχνεται με φουντουκόπαστα αντί για ταχίνι. Wild Souls και e-shop

 

Ο χαλβάς τρώγεται κι αλλιώς

  • Κομμένος σε κυβάκια μέσα σε μπολ πρωινού, μαζί με γάλα, κακάο, ξερά βερίκοκα και βρώμη.
  • Χτυπήστε τον στο μπλέντερ μαζί με γιαούρτι, μέλι και φρέσκα φρούτα ή χυμό φρούτων, σε smoothies.
  • Κόψτε χοντρές φέτες και τυλίξτε τες σε λαδόκολλα μαζί με φέτες πορτοκαλιού και κανέλα. Ύστερα, τυλίξτε το όλον με αλουμινόχαρτο και ψήστε στη σχάρα της ψησταριάς ή στο φούρνο.
  • Κόψτε φέτες, ζεστάνετε στο φούρνο και σερβίρετε μαζί με παγωτό καϊμάκι και χαρουπόμελο. 
  • Ψήστε τον σε πήλινα ατομικά σκεύη μαζί με κομμάτια σοκολάτας, μπανάνες και μήλα.
  • Ανάμεσα σε δύο μαλακές φέτες ψωμιού σκέτο ή με μερέντα και φρούτα, «πάει σχολείο» και γίνεται θρεπτικό κολατσιό για τα παιδιά. 

 

Διευθύνσεις: 

Πανδαισία (Αγίου Ιωάννου 41, Αγία Παρασκευή, Τ/210 6017731) 
Κωσταρέλος (Πρατήριο 26ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο T/2299-02.55.69)
Nora’s deli (Αναγνωστοπούλου 11, Αθήνα, Τ/210-33.89.349)
Μανδραγόρας (Δημ. Γούναρη 14, Πειραιάς, Τ/210–41.72.961)
Παραδοσιακό Μπακάλικο (Πρόκλου 31, Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, Τ/210-75.60.055 και Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 2, Ηλιούπολη, Τ/210-99.54.500)
Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 και Έυριπίδου, Έρμού 119, Τ/210-32.54.184)
Περί Λέσβου (Προσκόπων Αϊδινίου 2, Νέα Σμύρνη, Τ/213-01.02.471)
Πρατήρια Αργουδέλη  (Ν. Φραγκούλη 38, Καμίνια, Τ/210-48.12.880, Δ. Γούναρη 31-33, Πειραιάς, Τ/210-41.79.469)
E-Bloko (eblokomarket.gr)
Κρητικός (Νταλιάνη 10, Πειραιάς, Τ/210-49.26.326)
Κοσμίδης Γαβρίλης (Αγίου Δημητρίου 7-9, Πειραιάς. Τ/210-46.16.448)
Yolenis (Σόλωνος 9, Κολωνάκι, Τ/212-22.23.600)
Δίκταμο (Καραολή και Δημητρίου 63, Βύρωνας, Τ/210-76.58.530)
Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα, T/210- 32.31.438 και εντός Αγοράς Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη)

Πηγή
Tags: Χαλβάς
Previous Post

Σαν σήμερα – Γεγονότα που συνέβησαν στις 23 Φεβρουαρίου

Next Post

10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε

Related Posts

Calvin Klein watches: Mινιμαλισμός και πολυτέλεια σε απολυτή αρμονία
Αφιερώματα

Calvin Klein watches: Mινιμαλισμός και πολυτέλεια σε απολυτή αρμονία

11 Ιουνίου 2025
Η ιστορία των ανδρικών κοσμημάτων
Αφιερώματα

Η ιστορία των ανδρικών κοσμημάτων

7 Ιουνίου 2025
Ανδρικά αρώματα: Κλασικές και σύγχρονες επιλογές
Αφιερώματα

Ανδρικά αρώματα: Κλασικές και σύγχρονες επιλογές

4 Ιουνίου 2025
Αρρενωπότητα: Τι απέγιναν οι άντρες που δεν χρειάζονταν να αποδείξουν τίποτα;
Αρθρογραφία

Αρρενωπότητα: Τι απέγιναν οι άντρες που δεν χρειάζονταν να αποδείξουν τίποτα;

4 Ιουνίου 2025
Patek Philippe: Μια διαχρονική κληρονομιά ωρολογοποιίας και επενδυτικής αξίας
Αφιερώματα

Patek Philippe: Μια διαχρονική κληρονομιά ωρολογοποιίας και επενδυτικής αξίας

29 Μαΐου 2025
19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να λησμονηθεί
Αφιερώματα

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να λησμονηθεί

19 Μαΐου 2025
Next Post
10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε

10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

1 ημέρα ago
ΑΑΔΕ

Στην ΑΑΔΕ περνούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ – Τι αλλάζει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

8 ώρες ago
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα τα «SOS» και οι «παγίδες» για τους ιδιοκτήτες

8 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

16 Ιουνίου 2025
Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

16 Ιουνίου 2025
Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

16 Ιουνίου 2025
Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

16 Ιουνίου 2025
Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

16 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους
  • Ακίνητα στο σφυρί: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα
  • Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία
  • Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.