Για έκτη μέρα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας και άλλες πόλεις της περιοχής καθώς αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν θέσεις και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ την ώρα που Αμερικανοί και Άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο να υπάρξει αποκλιμάκωση.
Στο πιο αιματηρό γεγονός της νύχτας, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι, όχι μακριά από την πόλη της Γάζας.
Βαρύτερο απολογισμό έδωσε αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μιλώντας για 10 νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες
Σε αντίποινα για το πλήγμα αυτό, ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τους μαχητές των Ταξιαρχιών Εζ αντ Ντιν Αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξε την ισραηλινή πόλη Ασντότ, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.
Παλαιστίνιοι τραυματιοφορείς εξάλλου ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις πολλές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Σύμφωνα με κατοίκους, σκάφη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα τους, αν και δεν είναι σαφές εάν έπληξαν τον παλαιστινιακό θύλακα.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε πως ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν τέμενος. Εκπρόσωπος του ισραλινού στρατού ανέφερε ότι οι πληροφορίες για το συμβάν αυτό ακόμη εξετάζονται.
Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε τουλάχιστον δύο μεγάλα αστικά κέντρα του νότιου Ισραήλ. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών.
Χωρίς καμιά ένδειξη στον ορίζοντα πως οι εχθροπραξίες θα τερματιστούν σύντομα, τα θύματα αυξάνονται και αλλού, με παλαιστινιακές πηγές να κάνουν λόγο για 11 θανάτους χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.
ΠΗΓΗ : cnn